DSZ verliest nipt van hoogvlieger Trekvogels. - DSZ

DSZ verliest nipt van hoogvlieger Trekvogels.

DSZ verliest nipt van hoogvlieger Trekvogels.

Sv DSZ 1 (zon)

1 - 2

Trekvogels 1 (zon)

Competitie

3e klasse C

Datum

4 december 2022 14:00

Scheidsrechter

J.M. Breunissen

Accommodatie

Sportpark De Hoge Berg - DSZ
Trambaan 1
6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

VERSLAG DOOR RIK VAN BEUNINGEN.

Ondanks het uiterst gure en koude winterweer waren de Trekvogels nog in het land. Ze waren vandaag neergestreken op Sportpark De Hoge Berg en Sint bekeek de wedstrijd tegen DSZ eens rustig vanaf de kant. DSZ mistte vandaag vanwege blessures nog steeds Jasper van Dreumel en Boudewijn de Kadt. Maar ook Tom de Bruin, die in Valencia een marathon had. Hij zette daar een strakke tijd neer, dat smaakt voor de tweede seizoenshelft (eindelijk op het veld) toch naar meer. Omdat ook Maarten van Dreumel (weekend weg) en Rik van Beuningen (geschorst) niet beschikbaar waren, moest een aardig uitgedunde selectie het klusje gaan klaren.

De equipe uit Boven-Leeuwen kende een onrustig en wat onwennig begin, kwam dat misschien door een langs de lijn aanwezig nieuwe vriendin? Ondanks de snelle voorsprong (Bram van Baren mocht na onhandige overtreding van de Nijmegenaren al vroeg aanleggen vanaf elf meter), bleef het speelbeeld hetzelfde. Trekvogels was wat beter. Dit leidde tot wat hachelijke momenten voor het DSZ-doel, maar keeper Terrell van den Heuvel hield met wat vallen en opstaan het hoofd gelukkig koel. Dankzij de voorinfo van Roy Peters over zijn broer Mitch, konden diens vooral veel maar af en toe ook gevaarlijke lange ballen onschadelijk worden gemaakt; de handige buitenspelers werden door Han Thijssen en Luuk Derks keurig bewaakt. Tot hele grote kansen leidt het spel van Trekvogels dus niet, tot de verder goed fluitende scheidsrechter ook aan de andere kant een opgelegde mogelijkheid biedt. Volgens het centrale duo Marc van Sommeren en Stijn ’t Jong was het er géén, maar toch stond het na twee penanties één-één. Ook DSZ krijgt in de eerste helft een aantal kleine kansen. Zo ook een mooie aanval die begint bij Dennis Janssen. De voorzet van Bram van Baren lijkt vervolgens iets te hoog, maar met een spectaculaire omhaal komt Tijn er net ‘Bie’. Zijn poging gaat helaas vrij ver over, toch wel een meter of drie.

Na wat welverdiende warme thee, kwamen de spelers het ijskoude veld weer op voor helft nummer twee. Die begon niet erg sterk. Nadat een aantal spelers niet echt kort stonden te dekken, moest Marc van Sommeren al vrij snel aan de noodrem trekken. Sint had gedacht dat de jongens na deze gele kaart wel wakker zouden zijn, maar helaas bleek dat nog niet helemaal het juiste sein. Na veel ruimte voor Trekvogels kan de spits uiteindelijk een vrije voorzet geven, die tegendraads wordt ingekopt door hun nummer zeven. Het had ook nummer zes kunnen zijn, maar dat was voor het rijmen niet zo fijn. Na deze tegenvaller kon DSZ niet echt een vuist maken, van veel kansen was dan ook geen sprake. Nadat de leidsman een doelpunt van Trekvogels wegens buitenspel af besloot te keuren, dacht Sint een vleugje hoop te bespeuren. Met opportunistisch voetbal probeerde de hard werkende mannen de gelijkmaker te forceren, helaas wist een verdediger een schot van Dennis Janssen nog net te blokkeren. De laatste kans was voor Stijn ’t Hong, die een scherpe voorzet net mistte en de keeper dus niet tot redding dwong.

De Sint was na de 1-2 nederlaag over de strijdlust zeker te spreken. Maar van echt genieten was geen sprake, zelfs niet onder het ‘warme’ deken. Uiteindelijk bleek de derde helft het (Gerard de) Best, want de kantine bood een warm nest. “Daar de shotjes Schrobbelèr rijkelijk vloeide, het teamgevoel andermaal groeide”.


Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Han Thijssen, Stijn ’t Jong, Marc van Sommeren (60 Lars Spanbroek), Luuk Derks

Midden: Mike Grisel, Dennis Janssen, Maxim Tromp

Voor: Bram van Baren, Laurens van Dreumel, Tijn de Bie

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!