Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Grote nederlaag voor DSZ tegen Brakkenstein.

27 november 2022 19:30

Het verschil tussen de middengroep en de staart van de competitie is niet bijster groot. Met winst in deze wedstrijd zou DSZ zichzelf een mooie dienst bewijzen in de stand. De resultaten van de afgelopen weken gaf daarin zeker hoop. Helaas verliep de wedstrijd geheel anders.

De start was voor Brakkenstein en dat resulteerde al snel in een doelpunt. De gelijkmaker volgde al snel. Na goed opkomen van Marc van Sommeren komt Tijn de Bie in balbezit en rondt keurig af. Na ruim een kwartier leek DSZ op voorsprong te komen. Maar een inzet van Tijn de Bie wordt van de lijn gehaald. Aan de andere zijde wordt er wel gescoord, in buitenspelpositie kan hun spits afmaken. En na 27 minuten wordt het alweer 3-1. Met een lob wordt keeper Terrell van den Heuvel verslagen. Acht minuten voor rust komt DSZ weer dichterbij. Een voorzet van Rik van Beuningen wordt door de keeper in samenwerking met een verdediger in eigen doel gewerkt. De keeper van Brakkenstein loopt hierbij een blessure op aan zijn knie en moet het veld verlaten. Aangezien de reservekeeper er vandaag niet bij was nam de linksbuiten de taak van doelverdediger over.  De ruststand wordt in de 42ste minuut bereikt.

Na rust probeerde Bram van Baren de keeper te testen. Met een schot vanaf de middenlijn passeert hij bijna de keeper. Met een stuit gaat de bal rakelings over de kruising. Maar binnen het kwartier maakt Brakkenstein het werk af. 2 doelpunten zorgen voor de eindstand van 6 – 2. Verder gebeurt er niet veel in de tweede helft. Lars Spanbroek speelt zich nog eenmaal vrij maar zijn schot is een prooi voor de reservekeeper. Brakkenstein is deze middag veel sterker dan DSZ. Keeper Terrell van den Heuvel maakte in de slotfase het nog een beetje goed met twee uitstekende reddingen. Aanvallend was het allemaal te mager en verdedigend werden de doelpunten erg makkelijk weggegeven. Volgende week thuis tegen de nummer vier. Trekvogels komt dan op bezoek in Boven-Leeuwen.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Han Thijssen (73 Cerdar Can), Rik van Beuningen (a), Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Midden: Maxim Tromp, Dennis Janssen, Marc van Sommeren (45 Luuk Derks), Tijn de Bie

Voor: Bram van Baren, Maarten van Dreumel (42 Lars Spanbroek)