DSZ 1 wint ook van DVOL 1.

20 november 2022 19:45

Boven-Leeuwen 20-11-2022. Onder compleet andere weersomstandigheden dan een week eerder was DVOL uit Lent vanmiddag de tegenstander van DSZ. Vorige week nog in een T-shirt langs de lijn nu met sjaal, muts en plu. DVOL staat momenteel 5de met een wedstrijd minder gespeeld. Een positie bij de top drie is voor hen dus bereikbaar. Zal DSZ de lijn van vorige week kunnen doortrekken in deze wedstrijd. Een zeer sterke tweede helft toen tegen Rood-Wit zorgde voor de eerste winst in deze competitie.

Een wervelend begin voor DSZ was het zeker. Binnen 10 minuten 2 grote mogelijkheden. In een counter bereikt Bram van Baren de achterlijn en zijn voorzet kan net niet worden binnengekopt door Laurens van Dreumel. Vijf minuten later een snel genomen vrije trap van Bram van Baren op de opkomende Rik van Beuningen. Zijn schot belandt in de handen van de keeper. Gelukkig valt de goal even later wel. Rik van Beuningen steekt het halve veld over en weet op snelheid Laurens van Dreumel te bereiken die de keeper over de grond in de korte hoek passeert. Ook de 2 – 0 staat al snel op het scorebord. Nadat Laurens van Dreumel in het strafschopgebied is neergelegd weet Bram van Baren de gegeven penalty fraai en hard in de bovenhoek te benutten. Helaas verliest DSZ hierna het initiatief in de wedstrijd en krijgt DVOL enkele kansen vooral uit corners en vrije trappen. Waarvan een in de 27ste minuut. Een ingeschoten bal na een corner gaat via verschillende benen over de doellijn en laat Terrell van den Heuvel kansloos. In het resterende kwartier krijgt DSZ nog wel kansen, o.a. twee voor Rik van Beuningen. Maar we gaan rusten met een  2-1 voorsprong voor DSZ.

Direct in de tweede helft behoedt Terrel van den Heuvel DSZ voor een tegentreffer. Zijn fraaie zweefduik naar de bovenhoek op een vrije trap voorkomt een doelpunt. Aan de andere zijde omspeelt Bram van Baren de keeper maar was te ver naar de achterlijn gedreven waardoor zijn inzet voorlangs gaat. In minuut 61 geeft Maxim Tromp een mooie diepte pass op Maarten van Dreumel maar diens schot in de korte hoek wordt door de keeper tot corner verwerkt. Daarna volgt een lange periode met veel bal verlies aan beide zijden en gaat het spel op en neer met weinig spektakel voor de doelen. Pas zeven minuten voor tijd kan het uitpubliek bijna juichen. Maar een kopbal van dichtbij wordt nog door verdediger Stijn ’t Jong met het hoofd over gekopt. Helaas voor DSZ krijgt DVOL in de 85ste minuut een wel zeer makkelijk gegeven penalty. Terrell is kansloos en het duel lijkt daardoor te eindigen in een 2-2 gelijk spel. Maar hoe mooi is het voor DSZ dat er in de 90ste minuut toch nog een doelpunt valt. Keeper Terrell van den Heuvel is razendsnel met een spelhervatting door een lange bal door het midden te geven op Laurens van Dreumel. Laurens omspeelt de laatste man en met een bekeken schuiver strak langs de paal pakt hij voor DSZ toch de verdiende 3 punten. Eindstand 3-2.  In de slotfase krijgt de aanvoerder van DVOL uit frustratie zijn tweede gele en dus rode kaart voor het naschoppen van Maxim Tromp die hem veel te snel af was.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Han Thijssen (80 Lars Tromp), Rik van Beuningen, Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Midden: Maxim Tromp, Dennis Janssen, Marc van Sommeren (45 Tijn de Bie)

Voor: Bram van Baren,  Laurens van Dreumel (a), Maarten van Dreumel