Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DSZ 1 zakt na verlies naar laatste plaats.

6 november 2022 20:00

Wederom is het DSZ niet gelukt om de drie punten te pakken. Het missen van eigen kansen wordt nu langzaamaan toch wel een probleempje. Ook deze wedstrijd waren er kansen maar pas in de slotfase werd er bij een 3-0 achterstand gescoord.

De wedstrijd had een lekker begin. Beide teams speelde aanvallend en het spel ging over en weer. Door een verkeerde passing in de defensie leed DSZ balverlies waardoor Jonge Kracht al snel en eenvoudig op een voorsprong kon komen. Daarna werd het thuisteam zeker wel sterker met enkele mooie aanvallen. Helaas gaat het mis wanneer het vijandelijke doelgebied in zicht komt. Jonge Kracht gaat ook op zoek naar de verdubbeling van de score. Zij krijgen in de eerste helft vele corners die stuk voor stuk gevaarlijk voor de goal komen. Aan het eind van de eerste helft zakt het duel wat in. Even voor rust veerde het thuispubliek even op. Maarten van Dreumel gaat het zestienmeter gebied in richting achterlijn en wordt daar onreglementair gevloerd. Een penalty was hier zeker terecht geweest maar de scheidsrechter wuifde het weg en we gaan dus rusten met een 0-1 stand.

Al vroeg in de tweede helft komt Jonge Kracht op een 2-0 voorsprong. Een aanval over veel schijven wordt uiteindelijk door een middenvelder laag over de grond binnengeschoten. DSZ had hierna mogelijkheden met afstandsschoten, die allen hard over gingen. Geluk ontbrak hier zeker bij. Jonge Kracht komt nauwelijks meer voor de goal van Terrell van den Heuvel. Het is dan ook tegen de verhouding in dat Jonge Kracht op 3-0 komt. In eerste instantie redt de goalie nog op een vrije trap maar de gekeerde bal is een prooi voor de inlopende spits. DSZ voert de druk nog wat op en dat resulteert 6 minuten voor tijd in een doelpunt. Uit een voorzet van Rik van Beuningen kan Bram van Baren koppend het laatste zetje geven langs de tweede paal. Het was allemaal wat te mager deze middag en het verhaal van deze competitie is het moeilijk tot scoren komen. Volgende week hopelijk meer succes/geluk.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Rik van Beuningen, Stijn ’t Jong, Han Thijssen (45 Mike Grisel)

Midden: Maxim Tromp (64 Lars Tromp), Dennis Janssen, Marc van Sommeren (45 Tijn de Bie)

Voor: Maarten van Dreumel (85 Ercan Fati Balbay), Laurens van Dreumel (a), Bram van Baren