Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DSZ pakt punt in slotminuut tegen RKSV Driel.

30 oktober 2022 20:15

Na een week zonder programma volgt de wedstrijd uit en tegen Driel. Driel is momenteel een goede middenmoter die graag de 3 punten thuis houdt om aansluiting met de top te behouden. DSZ zou graag eens de volle 3 punten pakken om het zelfvertrouwen wat op te vijzelen.

DSZ had een valse start. Al na 9 seconde kon keeper Terrell van den Heuvel de bal uit het net halen. Direct al bij de eerste aanval van Driel liet de verdediging zich verassen waardoor de spits met een listig tikje de bal in de korte hoek kan binnenschieten. De gelijkmaker had 2 minuten later moeten vallen. Een prachtige pass van Bram van Baren komt bij Boudewijn de Kadt en diens voorzet wordt door Maarten van Dreumel naast geschoten. Het eerste kwartier ging het spel snel op en neer waarbij Driel de beste kansen kreeg. DSZ komt voorin niet tot echte mogelijkheden. Na een half uur had Driel de voorsprong kunnen verdubbelen. De spits wordt door de verdediging een vrije doorgang naar voren geboden. Zijn voorzet met de meegelopen aanvaller is op maat maar zijn schot gaat hopeloos naast. In de eindfase van de eerste helft zet DSZ wat meer aan en creëert daarmee ook enkele mogelijkheden. O.a. Laurens en Maarten van Dreumel hadden het vizier niet op scherp staan. In de blessuretijd krijgen beide teams nog een grote kans op een treffer. Driel kopt naast en Maarten van Dreumel schuift de bal net naast.

De tweede helft gaat DSZ de duels met meer zelfvertrouwen aan. Daar waar het de eerste helft vaak net iets te lief was werd er nu met meer inzet het duel ingegaan. Na tien minuten een domper voor DSZ en Boudewijn de Kadt. Een wat lompe onbestrafte bodycheck van de aanvoerder van Driel zorgt bij de supersnelle Boudewijn een breuk in zijn sleutelbeen. Met veel pijn verlaat hij het veld richting ziekenhuis. Na de hervatting wordt het vrij snel gelijk. Luuk Derks stuurt van achteruit Laurens van Dreumel weg. Na het omspelen van de keeper scoort hij vanuit een moeilijke hoek de 1 – 1. Het spel wordt gelijkwaardiger met voor beide teams kansen. Maar ook nu weer voor Driel de gevaarlijkste. Zo ook in de 79ste minuut. Met een mooie goal alla Robben komt Driel weer op voorsprong, 2 – 1. ook de derde had tot de mogelijkheden behoord. Maar dankzij twee keer goed en heldhaftig ingrijpen van Terrell van den Heuvel wordt dit voorkomen. Dit komt ze uiteindelijk duur te staan want in de 90ste minuut  wordt Lars Tromp gevloerd in het strafschopgebied. Voor Bram van Baren de lastige taak om via een strafschop in blessuretijd de stand weer gelijk te trekken. De boomlange keeper van Driel toucheerde de bal nog licht maar kon de treffer niet voorkomen.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Rik van Beuningen, Stijn ’t Jong, Han Thijssen (65 Mike Grisel)

Midden: Maxim Tromp (75 Lars Spanbroek), Dennis Janssen (83 Lars Tromp), Bram van Baren, Boudewijn de Kadt (55 Tijn de Bie)

Voor: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a)