Nipt verlies voor DSZ bij FC Jeugd Ede.

9 oktober 2022 20:00

Al vroeg in het seizoen een tweede confrontatie met FC Jeugd uit Ede. De eerdere confrontatie was in de beker en werd in Boven-Leeuwen gewonnen door DSZ met 2-1. Nu dus de omgekeerde cijfers. DSZ speelde zeker niet best maar er werden ook enkele prachtige kansen om zeep geholpen om minimaal 1 punt mee naar huis te nemen.

Ede, zondag 9 oktober 2022.   FC Jeugd begon de wedstrijd erg strijdlustig en DSZ had daar even geen antwoordt op. DSZ werd overrompeld en mag zich na een kwartier gelukkig prijzen dat het slechts 1-0 staat. Al na 3 minuten komt FC Jeugd op voorsprong. Een mooie voorzet van rechts wordt door de volledig vrijgelaten spits hard binnengeschoten. Enkele minuten later een voorzet van FC Jeugd vanaf de andere zijde maar nu is het Stijn ’t Jong die de bal over het doel kan koppen. De daaropvolgende corner gaat gevaarlijk voorlangs. Gelukkig herpakte DSZ zich hierna en een schot van Maarten van Dreumel in een vlotte combinatie belandde op de paal. Een kwartier voor rust raakt Maarten van Dreumel opnieuw het aluminium, nu de lat, na een vrije trap van Bram van Baren. Laurens van Dreumel kan de terugspringende bal oppikken maar zijn schot uit de draai belandt tegen de paal. Voor rust redt keeper Terrell van den Heuvel zijn team nog met een redding op een kopbal van dichtbij. Ruststand is 1-0 in het voordeel van FC Jeugd maar DSZ verdiende op dat moment meer.

Snel in de tweede helft verdubbeld FC Jeugd de score. Een kopbal van dichtbij kan niet meer worden gekeerd en het staat 2-0 voor het thuisteam. De aansluittreffer leek direct hierna te vallen. Maar een prachtige aanval met Laurens van Dreumel en Rik van Beuningen wordt uiteindelijk door een verdediger tot corner verwerkt. DSZ voert de druk hierna op maar het spel is slordig en onzorgvuldig en zal daarom niet tot directe kansen leiden. Achterin blijft het oppassen voor de counters van FC Jeugd. Deze zijn snel en met veel mensen voor de bal. Bij een van die counters kan Stijn ’t Jong wederom redding brengen ten koste van een corner. Een van de vele die FC jeugd heeft gehad in de tweede helft. Laurens van Dreumel loopt 5 minuten voor tijd fraai door de verdediging maar komt net niet tot een schot wanneer hij voor de keeper komt te staan. Een minuut later toch een treffer voor DSZ. Maarten van Dreumel wordt in het strafschopgebied neergetrokken. Penalty. Bram van Baren benut deze beheerst. Met nog 4 minuten op de klok gaat DSZ op zoek naar de gelijkmaker die helaas niet meer zou vallen. Lars Tromp wordt ruim in de blessure tijd nog de diepte ingestuurd maar zijn schot gaat ruim hard voorlangs. Het team creëert best wel mooie kansen maar deze zullen met  meer rust aan de bal benut moeten gaan worden.

Doel: Terrell van de Heuvel

Achter: Maxim Tromp (45 Lars Tromp), Rik van Beuningen (67 Ercan Fati Balbay), Stijn ’t Jong, Han Thijssen

Midden: Boudewijn de Kadt (72 Serdar Can), Dennis Janssen, Bram van Baren, Tijn de Bie (61 Lars Spanbroek)

Voor: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a)