Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

PRIMA START VOOR DSZ IN DERDE KLASSE.

25 september 2022 19:00

Na een geweldig seizoen ‘21-‘22 met als slot een Houdini act in de behaalde nacompetitie is DSZ na 3 decennia weer terug in de 3de klasse. De finalewedstrijd op 19 juni tegen WWNA1 leek in de rust verloren met de opgelopen 2-0 achterstand. Maar na 90 minuten had DSZ de stand omgebogen naar een fraaie 4-3 overwinning en dat zorgde voor veel eufore bij de ploeg en de vele meegereisde supporters uit Boven-Leeuwen. De selectie is compleet gebleven en versterkt met Maxim Tromp, Serdar Can, Ercan Fati Balbay en Tijn de Bie. Helaas kon verzorger Gerrie Gerrits een mooi aanbod van TEC niet afslaan. De spelers zullen zijn vakkundige handen missen. In de voorbereiding verliepen de bekerwedstrijden met wisselend resultaat. Winst op Avios/DBV en FC Jeugd maar er werd ruim verloren van UHC. Een tweede plaats in de poule was het resultaat.

Haalderen 25-09-2022.    Een nieuwe competitie met veel nieuwe clubs als tegenstander. De start is uit tegen HAVO uit Haalderen. DSZ komt gelijk sterk uit de startblokken en na 1 minuut heeft Maarten van Dreumel een grote mogelijkheid maar de bal gaat aan de verkeerde kant van de paal langs. Niet veel later kan de keeper van Havo net redding brengen op een vrijetrap van Bram van Baren. Ook na tien minuten een mogelijkheid voor Maarten van Dreumel maar nu redt de keeper en de rebound van Laurens van Dreumel gaat over. Een beginfase met veel balbezit voor DSZ en enkele mooie mogelijkheden. Pas na een kleine 20 minuten krijgt HAVO zijn eerste kans na een laconieke terugspeelbal van Stijn ’t Jong. Terrell van de Heuvel is attent en keert de gevaarlijke situatie. DSZ blijft goed druk houden maar moet toezien dat HAVO er enkele keren toch gevaarlijk uitkomt. Tot uitgespeelde kansen komt HAVO niet en de rust blijft daardoor 0-0.

Vier minuten na de rust komt DSZ met een mannetje meer te staan. Marc van Sommeren kopt een bal op het middenveld weg en krijgt een daarbij een trap tegen het hoofd. Zijn tegenstander had al geel en kon met een tweede het veld verlaten. Maar wat een voordeel zou moeten zijn viel anders uit. Door het uitvallen van Marc van Sommeren en de verschillende omzettingen binnen het veld verloor DSZ zelfs een beetje het initiatief en het spel kwam hierdoor meer in evenwicht. HAVO had in de 56ste minuut de kans op de voorsprong. Keeper Terrel van de Heuvel werd omspeeld maar de inzet die volgde werd door Stijn ’t Jong eenvoudig gekeerd. Twee minuten later een moment van Han Thijssen. Een als voorzet bedoelt schot gaat over de keeper maar ook net over de kruising. De 1 – 0 is uiteindelijk toch voor DSZ. Lars Spanbroek probeert een voorzet van Maarten van Dreumel ineens op goal te schieten. Maar hij raakt de bal verkeerd en deze gaat hoog de lucht in waar Laurens van Dreumel er als eerste bij is om raak te koppen. Een verdiende voorsprong tot dan. Helaas komt HAVO hierna veel beter in de wedstrijd en de voorsprong wordt 9 minuten later weer teniet gedaan. Dat het doelpunt tot stand komt na een verdedigende foutje is jammer. Gezien het resterende deel van de wedstrijd is een gelijkspel verdiend te noemen ondanks dat Laurens van Dreumel in blessuretijd nog de 2 – 1 maakte. Buitenspel volgens de Scheids. De scheidsrechter zag echter een verdediger over hoofd die nog ver achter de directe tegenstander van Laurens van Dreumel stond.