PROMOTIE VOOR DSZ 1 NAAR 3de KLASSE.

19 juni 2022 18:45

FELICITATIES aan het team en de staf van alle supporters voor deze prachtige prestatie.

HUISSEN 19 juni ‘22. Na een geweldig seizoen is DSZ 1 na 28 seizoenen weer terug in de 3de klasse. In ’94 vertoefde DSZ 1 jaar in deze klasse, hopelijk gaat het team nu voor een langer verblijf. Drie jaar geleden promoveerde het team al van de vijfde naar de 4de klasse. Daarna gooide corona 2 seizoenen roet in het eten en werden de competities al na een aantal wedstrijden niet meer uitgespeeld. Het team bleef in grote lijnen hetzelfde en met nieuwe trainer Arjen Kuijpers is er nu weer een stapje hoger gezet. Een indrukwekkende prestatie van een relatief jong team. Een mooie mix van technisch begaafde spelers, snelle aanvallers en balvaste verdedigers waardoor elke club DSZ een lastige opponent vindt. Daarbij is iedereen in staat om te scoren.

Op neutraal terrein bij gastheer RKHVV Huissen werd de finale gespeeld tussen DSZ 1 en WWNA 1 uit Wenum-Wiesel. WWNA probeert degradatie te ontlopen en DSZ kan een mooi seizoen afsluiten met een promotie. DSZ bereikte de finale via een eenvoudige 6-1 overwinning bij RODA ’28. Daarna volgde de moeilijke uitwedstrijd tegen het sterke Krayenhoff. In de competitie werd hiervan nog twee maal verloren. Maar door een fraaie 3-2 overwinning in Nijmegen was de finale een feit.

De start van de wedstrijd was in het voordeel van DSZ. Maarten van Dreumel krijgt enkele opgelegde kansen maar helaas blijft een doelpunt uit. Na een kwartier wordt WWNA steeds sterker en krijgt ook een goede mogelijkheid in de 17de minuut, een been voorkomt een treffer en een corner volgt. Uit deze corner zal uiteindelijk toch de openingsscore komen wanneer er van dichtbij kan worden ingeschoten. Keeper Guido van den Heuvel is kansloos. DSZ heeft het moeilijk in de rest van de eerste helft. Wat de laatste weken/maanden juist goed ging lukte vandaag even helemaal niet. Er werd veel balverlies geleden en de tegenstander kon veel te makkelijk van achteruit opbouwen en DSZ onder druk zetten. DSZ was onherkenbaar. En net voor rust werd het alleen nog maar erger. De spits van WWNA krijgt de bal in de zestien aangespeeld en na een mislukt schot krijgt hij nogmaals de mogelijkheid en dan is het wel raak. 2-0 en tevens ruststand. DSZ was veel te slap in de duels en zou de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen om nog iets van de wedstrijd te maken.

Trainer Arjen Kuijpers had heel wat te repareren in de pauze. Het team was compleet aangeslagen en gelukkig wist hij ze weer goed gemotiveerd te krijgen voor aanvang van de tweede helft. Ook aan het begin had Maarten van Dreumel tot 2 keer toe de score voor DSZ kunnen openen. Bij een ervan slalomde hij prachtig door de verdediging heen maar werd zijn schot door de keeper met het puntje van zijn schoen tot corner verwerkt. Niet veel later neemt Maarten van Dreumel een corner die Bram van Baren hard inkopt. De keeper kan met een katachtige reflex redding brengen. De teruggeslagen bal is voor Stijn ’t jong die weer eens liet zien een goede kopper te zijn en met een geplaatste knik is het raak. Het is 2-1 en je ziet aan het elftal dat ze er weer vol in geloven. 4 Minuten later wordt het alweer gelijk. Een vrije trap van Bram van Baren wordt door Rik van Beuningen terug gekopt richting de aankomende Laurens van Dreumel die van heel laag de 2-2 inkopt. DSZ werd beter en zette de tegenstander steeds meer vast op hun eigen helft. En binnen het kwartier komen de Leeuwenaren zelfs op voorsprong. Een gelijke situatie als bij de 2-2. De vrije trap van Bram van Baren wordt nu door Rik van Beuningen ingeschoten. De keeper redt maar kan niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Laurens van Dreumel komt die laag over de grond zijn tweede kan maken. Op dat moment een verdiende voorsprong voor een sterk spelend DSZ. Ook een grotere voorsprong had mogelijk geweest. Lars Spanbroek schiet op de lat en in de rebound gaat het schot van Maarten van Dreumel net naast. Het laatste kwartier zet WWNA nog maar eens aan. Daaruit komt ook de gelijkmakende 3-3. De spits van WWNA krijgt de bal in het zestienmeter gebied aangespeeld en met een snelle kapbeweging komt hij vrij te staan en schiet dan ook raak. DSZ is even van slag en WWNA leek er alsnog met de winst vandoor te gaan. Maar ze houden stand en 5 minuten voor tijd beslist Bram van Baren met een fraaie vrije trap van 25 meter de wedstrijd en promoveert DSZ naar de 3de klasse. Een prestatie die gezien de tweede helft verdient was en waarbij een sterk collectief, doorzettingsvermogen en spelvreugde uiteindelijk bepalend waren. De vele meegereisde supporters die o.a. met 2 bussen aanwezig waren vierden het feest na afloop op het veld en met de spelers en de staf werd het feest thuis in de kantine voortgezet.

Opstelling:

Doel: Guido van den Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Stijn ’t Jong, Han Thijssen, Mike Griel (57 Jesper van Cleef)

Middenveld: Dennis Janssen, Rik van Beuningen (86 Lars Tromp), Bram van Baren, Boudewijn de Kadt (45 Lars Spanbroek)

Aanval: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a)

Reserve: Terrell van den Heuvel, Rick Tromp, Lars Trom, Lars Spanbroek, Roy Peters, Jesper van Cleef.

Geblesseerd of afwezig: Jasper van Dreumel, Tom de Bruin, Marc van Sommeren, Paul van Hees

Trainer: Arjen Kuijpers

Grensrechter: Johan Derks

Verzorger: Gerrie Gerrits

Keeperstrainer: Harm Theunissen