DSZ 1 OP 19 JUNI NAAR FINALE TEGEN WWNA 1.

16 juni 2022 18:45

Krayenhoff 1 - DSZ 1 2 - 3

15-06-2022 Nijmegen. WWNA wordt op 19 juni de tegenstander van DSZ in de finale voor promotie naar de derde klasse. In een zinderende wedstrijd wist DSZ deze woensdag te winnen van Krayenhoff. DSZ stond voor het seizoen voor handhaving in de 4de klasse en misschien aanpikken bij de middenmoters. Een vierde plaats en behalen van de nacompetitie was natuurlijk een geweldige prestatie. Krayenhoff daarentegen had zich het doel gesteld te promoveren met een versterkte selectie. Het perse willen promoveren deed het team uiteindelijk de das om. DSZ was stugger dan gedacht en voetbalde vrijuit. Het resultaat was dat Krayenhoff in het laatste kwartier volledig “leeg” was en Stijn ’t Jong vlak voor tijd met een ferme kopbal DSZ aan de winst hielp.

Als er ooit een clubnaam juist is gekozen dan geldt dat nu zeker voor DSZ. “DOOR SAMENSPEL ZEGEVIEREN” is wat het team van Arjen Kuijpers in deze moeilijke nacompetitiewedstrijd de overwinning bezorgde.

Rondom het veld een enorm aantal toeschouwers waaronder veel uit Boven-Leeuwen maar ook uit de buurdorpen. De sfeer rondom het veld op deze mooie zomeravond was perfect. Supporters van Krayenhoff zorgde bij opkomst van de teams voor extra sfeer met bengaals vuurwerk. Zij konden ook al na 2 minuten juichen voor het thuisteam. Een middenvelder loopt vrij door richting 16mtr en haalt uiteindelijk verwoestend uit voor de 1-0. Het eerste kwartier was duidelijk in het voordeel van Krayenhoff, zij kregen nog een opgelegde kans om de score te vergroten maar een kopbal gaat via de lat weer het veld in. DSZ komt in deze fase sporadisch tot aanvallen en het leek een zeer moeizame avond te gaan worden. Daar kwam in de 21ste minuut verandering in. Han Thijssen gooit snel in naar de vrijstaande Laurens van Dreumel die kan doorspelen naar Maarten van Dreumel. En alleen voor de keeper rondt hij goed af. DSZ komt hierna steeds meer in de wedstrijd en gaat de bal steeds beter rondspelen tot de 30ste minuut. Krayenhoff krijgt een penalty nadat Han Thijssen een tegenstander vloert en weer staat DSZ op achterstand als Guido van den Heuvel kansloos wordt gelaten. Acht minuten later snelt Rik van Beuningen op links het strafschopgebied binnen en wordt door de keeper ongenadig hard onderuit gehaald. Hij zal na een lange blessurebehandeling na rust nog even doorgaan maar moet vroeg in de tweede helft toch het veld verlaten. Door de actie moet de keeper het veld met rood verlaten en krijgt DSZ een penalty. Normaal krijgt een speler geel als er ook een penalty wordt toegekend maar de scheids kan ook rood voorhouden als in zijn ogen een heel zware overtreding is begaan, zoals nu. Omdat Krayenhoff erg fel reageert op de beslissing neemt de scheidsrechter een time-out van 15 minuten. Na de hervatting kan Maarten van Dreumel gaan aanleggen voor de strafschop en scoort de gelijkmaker. Dat blijft het tot de rust.

De tweede helft begint met over en weer wat kansjes. Toch is Krayenhoff weer de betere in het begin. Guido van den Heuvel redt enkele keren uitstekend en gaandeweg wordt DSZ steeds sterker. Met verzorgt spel en opbouw van achteruit wordt Krayenhoff vaker in de verdediging gedrukt. Na 65 minuten leek DSZ zelfs op voorsprong te komen door een vrije trap van Bram van Baren. Zijn schot krult mooi maar spat op de kruising uiteen. De aanvoerder van Krayenhoff die gehele wedstrijd de ene na de andere mooie pass over grote afstand geeft lijkt langzaam kracht te verliezen en zijn passes komen steeds vaker niet meer aan. Het thuisteam is daarmee een sterk wapen kwijt. Daarbij lijkt ook het hele team in het laatste kwartier helemaal “leeg” gespeeld te zijn, en daar profiteerde DSZ optimaal van. Nadat Guido van den Heuvel eerst nog een belangrijke redding verrichtte is het dus Stijn ’t Jong die met een kopbal DSZ naar de finale kopt.

De scheidsrechter gaf 1 speler van DSZ een gele kaart en geeft er 5 aan Krayenhoff en 1 rode.

De finale tegen WWNA 1 is a.s. zondag 19 juni, aanvang 14:00 uur.

LET OP: DE WEDSTRIJD IS ONVERWACHT VERPLAATST NAAR HUISSEN. (zie adres hieronder)

Sportpark De Blauwenburcht veld A

Blauwenburcht 1

6852NS  Huissen

Doel: Guido van den Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Rik van Beuningen (50 Lars Spanbroek), Stijn ’t jong, Han Thijssen, Mike Grisel

Middenveld: Roy Peters (45 Pim van Wolferen), Bram van Baren, Boudewijn de Kadt (73 Lars Tromp)

Aanval: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a)