DSZ 1 neemt eerste horde in promotierace.

12 juni 2022 20:00

Trainer Arjen Kuijpers had vandaag de beschikking over een bijna complete selectie. Alleen Tom de Bruin moest deze week na de training verstek laten gaan vanwege een knieblessure. Jasper van Dreumel is er sinds lange tijd weer bij maar zal na een kwartier toch het veld moeten verlaten met een blessure. De 11 die startte in deze wedstrijd namen direct het initiatief en zou dat de gehele wedstrijd niet meer weggeven. Het enige smetje was een missertje na 9 minuten waardoor RODA ’28 de score kon openen.

Zondag 12 juni.    Op een zonnige en druk bezocht sportpark De Boshof in Winssen met naar schatting 300 toeschouwers kreeg RODA ’28 als eerste de handen op elkaar. Al na 9 minuten leidde een te korte speelbal de 1-0 voor de thuisploeg in. DSZ was hierdoor geenszins uit het veld geslagen. Het bleef zeer verzorgt voetbal spelen en de gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Boudewijn de Kadt die was ingevallen voor de onfortuinlijke Jasper van Dreumel schiet bij zijn eerste acties van rechts op goal waarna de keeper maar half kan keren en ziet dat Maarten van Dreumel eerder bij de bal is en kan binnenschieten. Daarna gaat het even snel. Want twee minuten later komt DSZ op voorsprong. Maarten van Dreumel kan een scherp aangesneden voorzet van Laurens van Dreumel met veel moeite nog net met zijn ver uitgestoken been binnenwerken. En direct na de aftrap wordt de marge zelfs 2 doelpunten. De vliegensvlugge Boudewijn de Kadt gaat over de rechterflank door en zijn voorzet op maat kan eenvoudig door Laurens van Dreumel worden afmaakt. Achttien minuten gespeeld en het staat al 3-1 in het voordeel van DSZ. Ook hierna blijft DSZ kansen creëren, o.a. Luuk Derks, Stijn ’t Jong zien mogelijkheden door de keeper gekeerd worden. Na een half uur behoed Guido van den Heuvel DSZ voor een tegendoelpunt. Met moedig ingrijpen op een aanstormende aanvaller weet hij een doelpunt te voorkomen. Nog voor rust wordt het 1-4 en is de situatie voor RODA ’28 al uitzichtloos geworden. Laurens van Dreumel ziet Bram van Baren de diepte in sprinten en met een afgemeten bal komt Bram van Baren een op een voor de keeper en rond keurig af.

Direct na rust krijgt DSZ een penalty nadat Rik van Beuningen totaal onnodig en zonder dat de bal in de buurt is omver wordt geduwd in het zestienmeter gebied. Maarten van Dreumel benut deze kans en maakt daarmee zijn derde en de 5de voor DSZ. RODA ’28 weet geen enkele kans te creëren. Vrijwel elke aanval gaat met een lange bal. Het centrale duo Stijn ’t Jong en Marc van Sommeren van DSZ maakten geen fout waardoor er geen gevaar uit voortkwam. De druk van DSZ nam even wat af maar het veldspel was zo veel beter dan de thuisploeg dat ze gemakkelijk overeind bleven. In de 71ste minuut grijpt de sterk spelende Rik van Beuningen zijn kans in de wedstrijd met een bekeken stiftje met links bekroond hij zijn goede wedstrijd met een doelpunt. Het staat inmiddels 1-6. De score had deze middag veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Grote mogelijkheden waren er nog voor Lars Tromp, Lars Spanbroek en minder grote voor Dennis Jansen en Mike Grisel. Pas in de slotminuten krijgt RODA ’28 er een klein offensiefje uitgeperst met 2 mogelijkheden om nog iets aan de score de  te doen. Een bal belandt in het zijnet en eenmaal is keeper Guido van de Heuvel de winnaar in een duel. Al met al een makkelijke overwinning voor het team uit Boven-Leeuwen waardoor zij a.s. woensdag in de volgende ronde het moet opnemen tegen Krayenhoff 1. Voor aanvangstijd houdt de site goed in de gaten en kom massaal het team steunen. De winnaar daarvan gaat naar de laatste confrontatie op 19 juni voor de promotie.

Doel: Guido van den Heuvel

Verdediging: Han Thijssen (45 Mike Grisel), Stijn ’t Jong, Marc van Sommeren, Luuk Derks (82 Rick Tromp)

Middenveld: Maarten van Dreumel (71 Lars Tromp), Bram van Baren (71 Lars Spanbroek), Dennis Jansen, Rik van Beuningen

Aanval: Laurens van Dreumel, Jasper van Deumel (13 Boudewijn de Kadt)