Winst op SCP en verlies tegen Krayenhoff.

12 mei                  DSZ 1  -  SCP 1               5 – 0

15 mei                  DSZ 1  -  Krayenhoff 1    1  - 4

DSZ 1 – SCP 1

Boven-Leeuwen, donderdag 12 mei.   Eerst een midweeks programma tegen SCP. Het zou een opwarmertje worden voor de wedstrijd van zondag tegen Krayenhoff. Eenvoudig werd SCP met 5 – 0 verslagen. Al snel in de wedstrijd krijgt DSZ na een handsbal een penalty. Deze wordt benut door Bram van Baren. Lange tijd is de thuisploeg veel sterker dan zijn opponent maar gaandeweg wordt SCP wat sterker met enkele kleine kansen. De 2-0 voor DSZ net voor rust komt dan ook als een verlossing. Een vrijetrap van Maarten van Dreumel wordt door Tom de Bruin terug gekopt in de voeten van Roy Peters die het buitenkansje koel benut. De tweede helft was geheel voor DSZ dat de score ook nu weer snel vergrootte. Uit een voorzet van Lars Spanbroek tikt de net ingevallen Lars Tromp de bal binnen in de korte hoek. Een kwartiertje later maak Lars Tromp zijn tweede en mooiste van de avond. Via Rik van Beuningen komt de bal bij Maarten van Dreumel die aflegt naar Lars die met een mooie curve doel treft in de verre bovenhoek. Het slotakkoord in de 79ste minuut is voor Lars Spanbroek. Van afstand passeert hij de keeper met een bekeken schuiver.

DSZ 1 – Krayenhoff 1

Boven-Leeuwen, zondag 15 mei.  DSZ staat er goed voor in zowel de competitie als de periode. De kans op promotie/degradatiewedstrijden kan deze middag verder vergroot worden. Bij winst is verlenging van de competitie bijna zeker, mede gezien het feit dat de grootste concurrent DIOSA vandaag uit speelt tegen de nog ongeslagen koploper SCE. Voor aanvang van deze wedstrijd staat DSZ 3 punten los van DIOSA en heeft een wedstrijd minder gespeelt.

De eerste minuten spelen zich af op de helft van Krayenhoff. Zij spelen de bal rond zonder over de middenlijn te komen. DSZ weet enkele keren de bal over te nemen en gevaarlijk te worden. Maarten van Dreumel had na 4 minuten de eerste kans maar in een moeilijke positie schiet hij naast. Binnen het kwartier had Laurens van Dreumel een mooie kans op de opening. Zijn schot wordt geblokt en de rebound van Lars Spanbroek eveneens. En later kopt Bram van Baren na een verre inworp van Luuk Derks op de lat en in de tegenaanval schiet Krayenhoff op de paal. Beide teams hebben een sterk veldspel dat zich helaas veelal op het middenveld afspeelt. Het is daarentegen wel een wedstrijd die ook beide kanten op kan. Gelukkig voor DSZ valt nog voor rust de 1-0. Bram van Baren speelt zich naar een vrije schietkans en op 35 mtr van de goal schiet hij fraai in en laat de keeper kansloos. Voorsprong en ruststand in het voordeel van DSZ.

De beginfase van de tweede helft is weer voor de thuisploeg maar echt grote kansen worden er niet gecreëerd. Krayenhof komt beter in de wedstrijd en een hard schot op de lat betekend de ommekeer in het treffen. In eerste instantie weet DSZ de aanvalsdrift nog relatief makkelijk te op te vangen. Maar het laatste kwartier gaat het mis. In de 33ste minuut komen de gasten op gelijke hoogte en 3 minuten voor tijd komen ze zelfs op voorsprong. Via snelle uitbraken weten zij de stabiele defensie van DSZ toch te breken. In blessuretijd wordt het 3-1. Hier laat de scheidsrechter een zeer duidelijk geval van buitenspel gewoon doorgaan en negeert het correcte vlagsignaal van grensrechter Johan Derks. Het spel is gespeeld en DSZ gaat achterin een op een spelen met als gevolg dat voor de statistieken nog een vierde treffer wordt gemaakt. Lang heeft DSZ het spel weten te controleren maar staat uiteindelijk toch met lege handen wanneer de scheidsrechter affluit. Ook DIOSA wist zijn wedstrijd tegen SCE niet te winnen waardoor het verschil op de ranglijst gelijk blijft.

Opstelling tegen SCP

Doel: Guido van den Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Tom de Bruin, Stijn t’Jong, Mike Grisel (61 Rick Tromp)

Middenveld: Rik van Beuningen (73 Boudewijn de Kadt), Bram van Baren (a) (61 Pim van Wolferen), Dennis Jansen

Aanval: Roy Peters (51 Lars Tromp), Lars Spanbroek, Maarten van Dreumel (Laurens van Dreumel)

Opstelling tegen Krayenhoff

Verdediging: Luuk Derks (83 Tom de Bruin), Stijn ‘t Jong, Marc van Sommeren, Han Thijssen (45 Mike Grisel)

Middenveld: Rik van Beuningen, Bram van Baren, Dennis Jansen

Aanval: Lars Spanbroek, Laurens van Dreumel (a), Maarten van Dreumel (45 Boudewijn de Kadt)