DSZ 1 geeft in blessuretijd overwinning weg.

8 mei 2022 20:45

NSVV Kunde FC 1 – DSZ 1 2 - 2

Nijmegen 8-5-2022. In een lastige uitwedstrijd heeft DSZ slechts 1 punt overgehouden. Niet dat een overwinning een duidelijke verdienste zou zijn geweest. Maar de ploeg had de 2-1 voorsprong over de finish moeten trekken. Lichtpuntje is wel dat directe concurrent Millingen SC verliest en DSZ daardoor toch stevig op de vierde plaats blijft staan

De eerste helft voltrok zich eigenlijk geheel op het middenveld. Er gebeurde weinig voor beide doelen. Een vroeg doelpunt in de wedstrijd voor DSZ werd afgefloten en een grote kopkans voor Kunde gaat naast. Daarbij moet DSZ het al na 22 minuten stellen zonder aanvoerder Laurens van Dreumel. Een flinke aderlating voor het aanvallende spel van DSZ. De wedstrijd werd pas vlak voor rust aantrekkelijker en DSZ maakte in die periode ook de 0-1. Op de rand van het strafschopgebied werd er over en weer balverlies geleden maar het was Maarten van Dreumel die uiteindelijk met een droge knal doel troef. Ook was hij dicht bij de tweede treffer maar zijn schot wordt door de keeper geremd en wordt dan door een verdediger weggewerkt.

De tweede helft begint sterk voor DSZ. Rik van Beuningen kan binnen een minuut alleen op de doelman afgaan maar zijn schuiver gaat net aan de verkeerde kant van de paal naast. 2 Minuten later heeft Han Thijssen de kans met een kopbal maar de bal gaat rakelings over. Aan de andere kant weet Kunde wel te scoren. Vanaf 16 meter wordt een bal ingeschoten die in een wirwar van benen in het doel verdwijnt. Het spel begint steeds boeiender te worden. Bram van Baren weet met mooie diepe ballen Maarten van Dreumel twee keer in stelling te brengen maar hij weet niet te scoren Daarna geeft hij Han Thijssen de kans maar zijn lob wordt door de keeper getoucheerd waardoor de verdediging kan ruimen. Hierna krijgt Bram van Baren zelf een mogelijkheid. Hij snelt richting doel maar zijn schot van dichtbij wordt op het laatst nog geblokt. De net ingevallen Lars Spanbroek was fortuinlijker, hij veroverd zelf de bal op het middenveld en passeert daarna de keeper met een beheert schot over de grond. Een 2-1 voorsprong ruim tien minuten voor tijd. Kunde is nog dicht bij een treffer maar een goed opgestelde Marc van Sommeren brengt redding op een hard schot. Net voor tijd krijgt Tom de Bruin met een vrije trap op 17mtr van de goal een uitgelezen kans om de overwinning definitief veilig te stellen. Maar zijn fraai ingeschoten vrije trap gaat net over de kruising.

En helaas is het Kunde dat in blessuretijd alsnog de gelijkmaker kan maken. Guide van den Heuvel heeft geen antwoordt op een schot hoog in de bovenhoek.

Doel: Guido van de Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Marc van Sommeren, Tom de Bruin, Han Thijssen (63/ Stijn ’t Jong)

Middenveld: Rik van Beuningen, Bram van Baren, Dennis Janssen

Aanval: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a) (24/Roy Peters, 75/Lars Spanbroek), Lars Tromp (45/Mike Grisel)