Gestaakte wedstrijd DSZ 1 en Angeren eindigt voorlopig in puntendeling.

24 april 2022 20:30

Tegen de nummer 2 in de competitie gaat DSZ door met de goede reeks van de laatste weken. DSZ is over het geheel gezien de betere deze middag maar met een puntendeling kunnen beide coaches tevreden zijn.

Het eerste kwartier is duidelijk in het voordeel voor DSZ met mogelijkheden voor Bram van Baren en Jasper van Dreumel, Jasper kan alleen op de keeper doorlopen maar deze gooit zich voor de bal en voorkomt hiermee een openingstreffer. Daar tegenover staan 2 afstandsschoten van Angeren die door keeper Guido van den Heuvel bekwaam worden gepakt. Halverwege de eerste helft komt DSZ wel tot scoren. Maarten van Dreumel rond beheerst af op aangeven van zijn broer Jasper.  Langzaam aan komt Angeren hierna beter in het spel en zet DSZ regelmatig onder druk. Het levert uiteindelijk niet veel meer op dan enkele vrije trappen op enkele meters buiten het strafschopgebied. DSZ is net voor rust dicht bij een verdubbeling van de score. Eerst kopt Rik van Beuningen net naast en in de 41ste minuut wordt een geplaatste vrije trap van Bram van Baren door de keeper van Angeren in een snelle reflex uit de linker onderhoek getikt. Bij het rustsignaal staat DSZ verdiend op een voorsprong.

Eerst is het Angeren dat direct na rust op gelijke hoogte kan komen. Maar goed ingrijpen van Guido van den Heuvel voorkomt dat. Daarna neemt DSZ het initiatief weer over. Jasper van Dreumel had op een voorzet op maat van Bram van Baren een vrije kopkans maar knikt de bal net over. In plaats van 2-0 staat het in de 69ste minuut 1-1. Tegen de verhouding in wordt er gescoord door Angeren. De verdediging denkt aan een buitenspelsituatie en laat daardoor een aanvaller lopen die alleen voor de keeper komt en deze kansloos laat. In de resterende tijd zijn er over en weer nog wat kleine kansen te noteren. De grootste is die van Laurens van Dreumel van DSZ. Hij omspeelt drie verdedigers en in een vrije schietkans voor de goal mist hij jammerlijk. Na 1 minuut in blessuretijd komt er abrupt een einde aan de wedstrijd. Een Verdediger van Angeren raakt zwaar geblesseerd aan zijn enkel na een ongelukkige misstap. Met nog 4:19 blessuretijd op de klok wordt het spel stilgelegd. Beide partijen stemmen in met een eindstand van 1-1 maar een bestuurslid van Angeren geeft aan daar niet mee eens te zijn. Dus officieel is de wedstrijd nu gestaakt en zal Angeren voor de resterende tijd terug moeten komen.

Doel: Guido van den Heuvel

Verdediging: Han Thijssen (81 Tom de Bruin), Stijn ’t Jong, Marc van Sommeren, Luuk Derks

Middenveld: Dennis Jansen, Bram van Baren, Rik van Beuningen

Aanval: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a) (88 Lars Spanbroek), Jasper van Dreumel