DSZ 1 wint spektakelstuk uit bij OSC 1.

18 april 2022 21:15

18 april Oosterhout. Waar DSZ thuis nog eenvoudig met 5-0 won kreeg het in deze uitwedstrijd veel zwaarder. Dat zorgde voor een prachtige wedstrijd van beide kanten. Regelmatig slordig maar wel met 100% inzet. Daarbij mag Han Thijssen zeker extra vernoemd worden, hij speelde een geweldige wedstrijd en was daarmee de motivator voor de rest van het team. De veerkracht en uithoudingsvermogen van de Boven-Leeuwse mannen gaven uiteindelijk de doorslag in dit doelpuntrijke duel.

Al binnen enkele minuten hebben DSZ en OSC hun eerste kans, maar gescoord wordt er niet. Die uitgelezen kans krijgt OSC in de 10de minuut wel met een toegekende penalty. Maar deze wordt gekeerd door keeper Terrell van den Heuvel. Het aanvalsspel gaat door en de volgende kans is voor Bram van Baren maar zijn vrije trap wordt een prooi voor de keeper. Het spel golft heen en weer en het is toch OSC dat de score opent. Een snelle aanval gevolgd door een lage voorzet betekend de 1-0 voor de thuisploeg. Na bijna een half uur komt OSC zelfs op een 2-0 voorsprong. Nu wordt er wel gescoord uit een penalty. Het loopt even niet bij DSZ maar dat veranderd de laatste 10 minuten van de eerste helft. Binnen 4 minuten is de stand gelijk getrokken. Rik van Beuningen kan scoren uit een voorzet van Laurens van Dreumel. De gelijkmaker komt van de voet van Jasper van Dreumel. Hij benut een gegeven penalty aan DSZ zijde. DSZ is weer terug in de wedstrijd. Voor even, want nog voor rust komt OSC op een 3-2 voorsprong.  Met een gelijke stand de rust ingaan lag in de mogelijkheden. Vreemde acties in de verdediging van OSC brengen de keeper tot 2 keer toe in verlegenheid. En in de slotseconde lijkt een als voorzet bedoelde trap van Luuk Derks in de verre bovenhoek te verdwijnen. Het blijft bij een 3-2 stand wanneer de scheidsrechter affluit.

Ook in de tweede helft zien we eenzelfde spelbeeld. Al snel wordt de voorsprong van OSC vergroot naar 4-2. Maar de tomeloze inzet van DSZ wordt weer beloond en wel in de 58ste minuut. Rik van Beuningen kan zijn 2de maken deze middag na een strakke voorzet van Laurens van Dreumel. De inmiddels ingevallen Lars Spanbroek zorgt voor veel gevaar op de linkerflank. Keer op keer passeert hij zijn directe tegenstander en zijn messcherpe voorzetten zorgen voor veel mogelijkheden al blijven die onbenut. De gelijkmakende 4-4 komt tot stand doordat een verdediger van OSC op het middenveld een schot blokt waardoor de bal richting eigen doel springt. Jasper van Dreumel is er als de kippen bij om de bal op te pikken en alleen voor de keeper maakt hij geen fout. In de eindfase lijkt het kaarsje bij OSC helemaal op. Zo ook bij DSZ maar zij zijn conditioneel toch sterker. Het warme weer en het fysiek zware spel eisen hun tol. DSZ wordt mede geholpen door een rode kaart bij OSC waardoor zij met tien man verder moeten. Het is nu wachten op de winnende treffer voor DSZ en die zou ook 10 minuten voor tijd vallen. Bram van Baren speelt Roy Peters aan die het 16mtr gebied intrekt tot aan de achterlijn. Uit een onmogelijke hoek jaagt hij de bal hard in de touwen. Zo zien we hem graag. Hierna zijn er nog wat kansen te noteren. De grootste voor DSZ. Maar schoten van Lars Spanbroek en Marc van Sommeren missen precisie. De scheidsrechter fluit na 7 minuten blessuretijd af en zo eindigt dit spannende duel in het voordeel voor DSZ. Het was zeker niet altijd een goede wedstrijd maar de tomeloze inzet van alle spelers en de wil om de drie punten meer naar huis te nemen waren noemenswaardig. Volgende week om 14:00 uur de thuiswedstrijd tegen de nr 2 Angeren.

Doel: Terrell van den Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Han Thijssen

Middenveld: Rik van Beuningen, Bram van Baren, Dennis Jansen

Aanval: Lars Tromp (55 Lars Spanbroek), Jasper van Dreumel (75 Roy Peters), Laurens van Dreumel (a)