DSZ 1 VERSLAAT MILLINGEN SC 1 IN ENERVERENDE WEDSTRIJD

10 april 2022 18:15

Zondag 10 april Boven-Leeuwen. 2 Teams strijden deze middag voor de 4de plaats, beide hebben 23 punten met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. DSZ staat momenteel 4de door een beter doelsaldo. De heenwedstrijd werd door Millingen met 2-1 gewonnen dus DSZ had wat goed te maken.

De start was voor de thuisploeg uitstekend. Al in de 4de minuut komt het eerste gevaar via de rechterflank. Laurens van Dreumel pikt een bal op net voorbij de middellijn. Legt uiteindelijk de bal breed op Rik van Beuningen die zich van zijn directe tegenstander ontdoet en de bal verder breed speelt op de inlopende Bram van Baren. Zijn harde schot betekend de 1-0. Een droomstart. Ook de minuten hierna blijft het een aantrekkelijke wedstrijd voor de vele toeschouwers maar de keepers worden nog niet echt getest. DSZ heeft het betere van het spel vooral door de arbeid die verricht wordt Laurens van Dreumel en Rik van Beuningen. Terrell van den Heuvel die deze middag onder de lat staat grijpt na 18 minuten goed in op een inzet waardoor de voorsprong voor DSZ blijft. De aanvallen  voor DSZ lopen redelijk goed maar dat laatste tikje ontbreekt keer op keer. Er zijn kansen waaronder een kopbal van Tom de Bruin op een corner van Lars tromp. In de eindfase van de eerste helft komt Millingen nog eenmaal gevaarlijk uit. Maar een schot van de spits wordt een makkelijke prooi voor de goalie. Ruststand 1-0.

De tweede helft begint weer in het voordeel van DSZ maar ook nu weer weten Maarten van Dreumel en Bram van Baren de bal niet tegen het net te krijgen. Het spel wordt wat feller en gaat snel op en neer. DSZ is eerder dichter bij de 2-0 dan dat Millingen de gelijkmaker zou maken. Na een inworp van Luuk Derks kopt Laurens van Dreumel voorlangs en uit een corner kopt ook Rik van Beuningen naast. Millingen krijgt in de loop van de tweede helft steeds minder grip het spel. Op een hachelijk moment na. Op een afstandsschot reageert Terrell van den Heuvel wat laat maar tilt de bal toch met een sierlijke duik over de lat. Het centrale duo Stijn ’t Jong en Tom de Bruin hebben het achterin goed voor elkaar en zijn vooral in de lucht deze middag niet te kloppen. De slotfase is geheel voor DSZ en de tweede treffer 10 minuten voor tijd is dan ook zeer terecht. Lars Tomp geeft van achteruit een lange bal op Laurens van Dreumel die op snelheid de verdediging en de keeper aftroeft en de 2-0 binnenschuift. En even voor tijd volgt nog een derde doelpunt. Een snel genomen vrije trap komt bij Maarten van Dreumel die zich eenvoudig vrijspeelt en scoort. Hierna laat Millingen nog een keer van zich horen met een vrije trap die op de lat belandt. In blessuretijd nog even een slotoffensief van DSZ. Een combinatie van Roy Peters en Jasper van Dreumel strandt in schoonheid en levert niet meer op dan een corner. En verdiende overwinning voor de thuisploeg die niet echt in gevaar is geweest deze middag.

Doel: Terrell van den Heuvel

Verdediging: Han Thijssen (58 Roy Peters), Tom de Bruin, Stijn ’t Jong, Luuk Derks

Middenveld: Rik van Beuningen, Bram van Baren (88 Lars Spanbroek), Dennis Jansen.

Aanval: Lars Tromp (81 Jasper van Dreumel), Laurens van Dreumel (a), Maarten van Dreumel (88 Rick Tromp)