Matig DSZ 1 verslaat hekkensluiter Aquila 1.

3 april 2022 20:15

Een mooi affiche in Maas en Waal; Aquila -DSZ. Helaas bleef het daar in grote lijnen ook bij.
Een veel sterker DSZ komt eenvoudig op een 0 – 3 voorsprong maar laat het daarna afweten en gaat mee in het spel van Aquila. Aquila dat totaal niet in de wedstrijd voorkomt maakt het DSZ in het laatste kwartier nog knap lastig nadat ze waren teruggekomen tot 2 – 3.

De start was veelbelovend voor DSZ en na 4 minuten kwamen ze al op voorsprong. Na een mooi passje van Lars Tromp vanaf de achterlijn komt Laurens in een goede positie en rond beheerst af. Ook de snelle 0 – 2 was zeer verdiend. Na goed doorgaan van Luuk Derks op links was het wederom Laurens van Dreumel die in een scrimmage binnen het zestienmeter gebied zijn 2de kan binnenschieten. Niets aan de hand want hierna bleef DSZ het betere team en creëerde veel kansen terwijl Aquila hooguit met een hoge bal naar voren probeerde onder de druk uit te komen. Na ruim een half uur deelt DSZ de genadeklap uit aan de thuisploeg. Een afstandsschot/lob van Bram van Baren gaat met een boog over de defensie en de keeper en het is Rik van Beuningen die makkelijk kan inkoppen, 0 – 3. Het laatste kwartier lijkt Aquila er alleen maar op uit te zijn om vrije trappen of corners te versieren om zo toch maar gevaarlijk te kunnen worden. Zo wordt de rust gehaald zonder dat DSZ echt in gevaar is geweest.

DSZ lijkt een sterke tegenstander nodig te hebben om tot een goede prestatie te komen. Aquila is dat duidelijk niet en het niveau in de tweede helft daalt naar een zeer matig niveau. Het goede spel van DSZ van de laatste weken is ver te zoeken. Elke linie haalt niet zijn normale niveau en dat speelde de thuisploeg enigszins in de kaart. En in plaats van de score uit te breiden kwam juist Aquila weer wat terug in de wedstrijd. Uit een corner wordt de bal binnengekopt nadat keeper Guido van den Heuvel volledig mistastte. 2 Minuten later revancheerde hij zich uitstekend met een knappe redding als een aanvaller plots voor hem verschijnt. Maar een kwartier voor tijd is de spanning toch weer volledig terug als Aquila met een snelle aanval door het midden de 2 – 3 kan aantekenen. Het laatste kwartier blijft het aan beide zijden zeer matig en zal het uiteindelijk bij 2 – 3 blijven. DSZ maakte het zich deze wedstrijd erg lastig na een vroeg verkregen grote voorsprong. Door deze overwinning klimt het team van Arjen Kuijpers naar de vierde positie op de ranglijst.

Doel: Guido van den Heuvel

Verdediging: Rick Tromp (46 Rick van Dijk), Stijn ’t Jong, Tom de Bruin, Luuk Derks

Middenveld: Dennis Janssen, Bram van Baren, Rik van Beuningen.

Aanval: Lars Tromp (70 Mitchel Hendriks), Laurens van Dreumel (a), Maarten van Dreumel (70 Lars Spanbroek)