DSZ1 BRENGT KOPLOPER SCE1 EERSTE SLAG TOE.

27 maart 2022 21:30

DSZ 1 - SCE 1 2 - 2
Boven-Leeuwen 27 maart. Dat DSZ in een blakende vorm steekt de laatste tijd was al wel duidelijk en dat het piekt tegen de nog ongeslagen koploper was dan ook niet geheel onverwacht. SCE incasseerde na deze middag in de 14 gespeelde wedstrijden slechts 7 tegendoelpunten. Hiervan nam DSZ er 4 voor zijn rekening.

De wedstrijd heeft een zeer hoog tempo aan beide zijden. Ook fysiek worden er mooie duels uitgevochten. Tot de laatste minuut zou de strijd voortduren. SCE lijkt een snelle goal te willen forceren om daarna de wedstrijd te kunnen controleren. Het eerste gevaar komt dan ook van SCE maar uiteindelijk zal een schot voorlangs gaan. Direct hierna lijkt Tom de Bruin in een kansrijke positie te komen maar de verdediging van SCE reageert op tijd en het blijft 0-0. Dat de bezoekers ongeslagen bovenaan staan is geen toeval. Ze hebben een goed uitgebalanceerd team en daarom is het des te vreemder dat de aanvallen keer op keer met een lange crossbal wordt gestart. Gevaarlijk met de snelle buitenspelers maar niet deze middag. Daarentegen is DSZ met snelle counters ook zeer gevaarlijk. Zo ook in de 23ste minuut. Luuk Derks geeft een afgemeten bal over de verdediging op Bram van Baren. Deze weet zijn directe tegenstander voor te blijven waarna hij de keeper beheerst passeert, 1 – 0 voor DSZ. Al 2 minuten later had de score verdubbeld moeten worden. Laurens van Dreumel weet zich in de 16meter mooi vrij te spelen maar zijn schot met zijn mindere rechterbeen gaat in een redelijk vrije positie over. Op pure inzet weet DSZ de druk in het laatste kwartier op de helft van de tegenstander te houden die zich daar maar moeilijk onderuit weet te vechten. Zo bereiken we de ruststand in het voordeel van DSZ.

In de tweede helft worden de rollen binnen een kwartier volledig omgedraaid. Al in de 2de minuut na rust wordt in de verdediging weifelend opgetreden waarna een aanvaller van SCE de doorrollende bal kan binnenschieten. En na 13 minuten komen de gasten op een voorsprong. Een vrije trap wordt fraai binnen gekopt. Heel even leek DSZ van slag na deze domper maar al snel werd de draad weer opgepakt. Halverwege de tweede helft weet Lars Tromp zich in de het strafschop gebied van zijn tegenstander te ontdoen maar wordt dan neergehaald. Een terecht toegekende strafschop. Net als vorige week neemt Bram van Baren de penalty voor zijn rekening en schiet hem wederom onberispelijk binnen. Het is weer gelijk. En even leek het erop dat DSZ de volle winst zou pakken met een bekeken lob in de bovenhoek van Bram van Baren. Via de keeper komt de bal weer in het veld waarna Stijn ’t Jong de bal binnentikt. De grensrechter had ten onrechte buitenspel geconstateerd omdat de bal via de keeper weer in het spel kwam en niet via de paal. De scheidsrechter die er af en toe behoorlijk naast zat en het spel op grote afstand leidde nam het signaal over. Dat bracht bij DSZ wel weer het beste naar boven want in de resterende minuten leek een winnende treffer toch in de lucht te hangen. Helaas kwam het niet zo ver en bleef het bij een 2-2 gelijkspel in een mooi treffen met 2 prima voetballende teams en toeschouwers die in de warme voorjaarszon een heerlijke voetbalmiddag voorgeschoteld kregen.

Doel: Guido VAN DEN Heuvel

Verdediging: Han Thijssen, Stijn ’t Jong, Marc van Sommeren (27 Lars Tromp), Luuk Derks

Middenveld achter: Tom de Bruin

Middenveld: Dennis Janssen, Bram van Baren, Rik van Beuningen

Aanval: Laurens van Dreumel, Maarten van Dreumel (46 Lars Spanbroek)