DSZ 1 imponeert tegen OSC 1

25 maart 2022 19:15

Donderdag 20:00 Boven-Leeuwen. Het onderlinge verschil op de ranglijst met OSC is slechts 2 punten in het voordeel van DSZ met de opmerking dat DSZ een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij winst zou OSC over DSZ heen gaan. Maar DSZ kan bogen op goede resultaten op de doordeweekse wedstrijden. Zo ook deze donderdag. Direct vanaf het fluitsignaal was DSZ heer en meester in de wedstrijd wat zich al na 2 minuten vertaalde in een voorsprong uit notabene een inworp.

Luuk Derks liet al eerder zien dat zijn inworpen niets onderdoen voor een getrapte corner. Zijn worp wordt in de tweede minuut in de 16mtr gebied licht doorgekopt door Laurens van Dreumel en daarna verkeerd geraakt door een verdediger. De keeper die hierdoor op het verkeerde been staat geeft dan het laatste zetje in het doel. Een mooi begin van een heel attractieve wedstrijd. Luuk liet zich de eerste helft nog meer gelden. Enkele lange ballen van achteruit kwamen goed aan bij de aanval en zorgden voor veel gevaar. Vaak paniekerig uitverdedigen van OSC leverde DSZ veel corners op. Bij een ervan in de 19de minuut was het raak. Rik van Beuningen kopt de bal het 5mtr gebied binnen en Jasper van Dreumel maakt keurig af. Direct hierna wordt er nog een doelpunt afgekeurd maar de 3 – 0 liet niet lang op zich wachten . Een verdwaald schot richting goal wordt opgepikt door Bram van Baren die de keeper kansloos laat met een geplaatste schuiver. DSZ houdt de druk er goed op en OSC krijgt geen moment de kans op langdurig balbezit, laat staan dat er kansen worden gecreëerd. En ondanks dat het spel wat slordiger werd richting de rust weet DSZ toch in de slotminuut de score te vergroten. Laurens van Dreumel reageert zeer goed op een afgemeten bal van Rik van Beuningen. Hij brengt de bal prachtig onder controle en geeft ook de keeper geen kans met een lob. Ruststand 4 – 0.

De start van de tweede helft leek een kopie van de eerste. Alleen viel de goal in de 47ste minuut nu uit een penalty nadat Jasper van Dreumel hard werd gevloerd in de zestien. Hij valt hierdoor ook uit met een schouder blessure. Bram van Baren benut de penalty met een hard schot laag in de hoek. Ook de tweede helft blijft DSZ het spel dicteren. Rik van Beuningen schiet via de keeper naast en uit de corner schiet Lars Tromp met een gedrukt schot net over. Na een kwartier bijna een eigen doelpunt van OSC.  Alweer uit een verre inworp van Luuk Derks en de kruin van een verdediger gaat de bal via de lat over. OSC heeft veel kunst en vliegwerk nodig om DSZ van score af te houden. Het laatste deel van de wedstrijd zwakt wat af. DSZ lijkt tevreden met de stand en OSC is aanvallend te onmachtig en de wedstrijd hobbelt naar het einde. Er zijn nog wel kleine kansen voor Rik van Beuningen en Lars Tromp. In de laatste minuut lijkt OSC zowaar toch nog gevaarlijk te worden.  Maar de scherpe voorzet wordt toch nog eenvoudig onderschept. Het blijft bij een mooie ruime 5 – 0 overwinning.

Aankomende zondag is koploper SCE1 te gast in Boven-Leeuwen. Aanvang 14:00uur.

Doel: Guido van de Heuvel

Verdediging: Luuk Derks (72 Rick Tromp) – Marc van Sommeren (65 Tom de Bruin) – Stijn ’t Jong –      Han Thijssen

Middenveld: Rik van Beuningen – Bram van Baren – Dennis Janssen

Aanval: Maarten van Dreumel (46 Lars Spanbroek) – Laurens van Dreumel (a) – Jasper van Dreumel (50 Lars Tromp)