DSZ 1 stelt thuis teleur tegen UHC 1.

14 maart 2022 20:15

De voortekenen waren al slecht deze middag. Het zou eigenlijk een vrij weekend zijn voor het eerste elftal waardoor enkele jongens een korte vakantie hadden geboekt. Tel daar enkele blessures bij op en je selectie wordt wel heel dun. DSZ miste deze middag 6 basisspelers. Als je in de eerste helft ook nog eens een verdediger kwijt raakt door een blessure en er een onnodige rode kaart valt zijn de kaarten een heel eind geschud.

De start van UHC is voortvarend. Al in de 6de minuut komen zij op voorsprong. Het centrale duo laat de aanvaller eenvoudig doorlopen en hij weet Guido van de Heuvel te passeren. Hierna neemt DSZ het initiatief maar de kansen rijgen zich zeker niet aaneen. De keeper van UHC grabbelt op een schot van Lars Tromp en de kopbal in de rebound van Rick van Beuningen is te zacht. In de 21ste minuut speelt Roy Peters zich mooi vrij maar zijn schot gaat voorlangs. Ook een schot van Lars Tromp wordt uiteindelijk een corner door ingrijpen van de keeper. Uit de corner van Bram van Baren kopt Tom de Bruin naast. Net nu DSZ wat meer druk zet op de doel van UHC zijn het de gasten die de score verdubbelen. Wederom uit een snelle counter wordt er gescoord. De verdediging ziet er wederom niet goed uit en komt duidelijk te kort om de aanvaller te stoppen. Als 7 minuten voor rust Roy Peters tegen een onnodige rode kaart aanloopt voor een wilde trap op de benen van een tegenstander weet je dat de tweede helft een moeizame missie gaat worden. Dat Mike Grisel net voor rust ook uitvalt met een blessure maakt de ellende voor DSZ compleet.

De tweede helft start DSZ energiek. Er zijn wat kansen te noteren waaronder een fraaie kopbal van Boudewijn de Kadt op een vrije trap van Bram van Baren. De keeper redt en ook in tweede instantie redt hij op een schot van Boudewijn de Kadt. UHC krijgt vrijwel geen kans meer en Guido van de Heuvel laat zijn talenten zien met een mooi redding uit de bovenhoek. Het laatste kwartier begint DSZ aan zijn slotoffensief met o.a. een schot van Marc van Sommeren en een kopbal van Rick van Beuningen. Trainer Arjen Kuijpers laat de verdedigers Tom de Bruin en Marc van Sommeren mee naar voren gaan en brengt Mitchell Hendriks in voor extra stootkracht om toch maar een doelpunt te forceren. Het had helaas niet het gewenste effect. UHC maakt in de slotminuut gebruik van de geboden ruimte achterin bij DSZ en maakt de 0 – 3. Deze wedstrijd maar snel vergeten en weer met een volledige selectie op naar de volgende. Deze is op donderdag 24 maart om 20:00 uur in Boven-Leeuwen.

Keeper: Guido van de Heuvel

Verdediging: Han Thijssen, Tom de Bruin, Marc van Sommeren, Mike Grisel (44 Rick Tromp)

Middenveld: Rick van Beuningen, Bram van Baren (a), Boudewijn de Kadt (85 Laurens van Dreumel)

Aanval: Lars Spanbroek (46 Mitchell Hendriks), Roy Peters, Lars Tromp (60 Rick van Dijk)