GOED DSZ 1 ZONDER PUNTEN UIT ANGEREN

13 februari 2022 20:45

ANGEREN. Na een lange winterstop, laatst gespeelde wedstrijd was alweer op 7 november, eindelijk weer een competitiewedstrijd. In de voorbereiding werden 2 oefenwedstrijden winnend afgesloten. DSZ was te sterk voor Driel en de Teisterbanders. De selectie was sinds het begin van de competitie voor het eerst geheel compleet en blessure vrij. Toch een grote tegenvaller in de groep. Keeper Paul van Hees stopt per direct als gevolg van een aanhoudende schouderblessure.

We kregen deze middag een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Beide partijen speelden voor de winst en dat resulteerde een aanvallend spel over en weer. De eerste kans was voor Angeren maar met een mooie sliding voorkomt Stijn ‘t Jong een treffer. In de aanval daarna was het Marc van Sommeren bijna doeltreffend met een harde kopbal. De eerste 20 minuten had Angeren een overwicht maar de kansen werden niet benut. Enkele schoten verdwenen als losse flodders langs de goal en in 2 situaties was keeper Guido van de Heuvel die met een prachtige save een tegentreffer voorkwam. Aan de andere kant werd een treffer van DSZ afgekeurd voor vermeend buitenspel. Ook werd er door de scheidrechter een voordeelsituatie laat afgefloten waarbij Jasper van Dreumel een vrije doortocht naar de goal had. De scheids vergat in deze situatie een gele of misschien wel rode kaart te geven. Uit de gegeven vrije trap komt een kopkans maar geen doelpunt. Even later wederom een vrije trap net buiten de zestien. Via de muur gaat de geplaatste bal van Bram van Baren over de achterlijn. Het laatste kwartier van de eerste helft is in het voordeel van DSZ. De broers Jasper en Laurens van Dreumel krijgen beide een scoringskans, een bal gaat net naast en de andere wordt door de doelverdediger tot corner verwerkt.

DSZ begint de tweede helft zeer voortvarend. Binnen 2 minuten is het team twee keer zeer dreigend maar uiteindelijk niet gevaarlijk. Na 8 minuten leek er toch gescoord te worden. Een voorzet van Laurens van Dreumel gaat aan 3 inglijdende spelers voorbij. En net nu DSZ sterker wordt is het Angeren dat de score opent. De snelle rechtsbuiten loopt de verdediging eruit en scoort beheerst in de verre hoek. Even hierna wordt het spel wat rommeliger en harder. Gelukkig herpakken beide teams zich weer en DSZ weet dan ook de zeer verdiende gelijkmaker te maken. Luuk Derks brengt de bal de zestien in en na wat mistrappen is het Larens van Dreumel die de bal het beslissende tikje kan geven. 1 – 1. Lang kon DSZ niet genieten van de gelijkmaker want 7 minuten later in de 75ste minuut benut Angeren een toegekende strafschop. Het laatste kwartier is het DSZ dat het spel bepaald. Kans op kans wordt er gecreëerd maar ook met de extra ingebrachte aanvallende spelers Tom de Bruin en Roy Peters bleef de treffer uit. De laatste echte kans is voor Dennis Jansen, een als voorzet bedoelde bal rolt over de lat en zo blijft het een 2-1 overwinning voor Angeren waar DSZ zeker een punt had verdient.

Opstelling:

Doel: Guido van de Heuvel

Verdediging: Luuk Derks (73 Tom de Bruin), Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Mike Grisel (73 Han Thijssen)

Middenveld: Bram van Baren, Rik van Beuningen, Dennis Jansen, Maarten van Dreumel (80 Roy Peters)

Aanval: Laurens van Dreumel (a), Jasper van Dreumel