DSZ 1 uit bekertoernooi.

14 november 2021 15:15

13-11-2021 Boven – Leeuwen. Nog net voor het publiek voorlopig even niet meer naar wedstrijden kan komen werd de bekerwedstrijd gespeeld. Tegenstander is zaterdag 3de klasser Terschuurse Boys.

In de eerste de beste aanval van Terschuurse Boys is het gelijk raak. Een mooie pass naar de spits valt over de verdediging en nadat ook keeper Paul van Hees twijfelt bij het uitkomen kan de spits eenvoudig scoren. In de minuten daarna krijgt DSZ enkele mooie “halve” kansen. Tom de Bruin kopt uit een corner over, een als voorzet bedoelde voorzet van Jasper van Dreumel belandt bijna in de goal. Maar de mooiste was een combinatie tussen Lars Spanbroek, Mike Grisel en uiteindelijk Rik van Beuningen die achter het standbeen te zacht inschiet. Lars Spanbroek had de kans om de gelijkmaker te maken maar een perfect gegeven voorzet van Han Thijssen werd in vrije positie ruim over gekopt. Hier tegenover stond dat Terschuurse Boys er soms gevaarlijk uit kwam. Het veldspel was beter dan dat van DSZ waarvan de aanvallers niet of nauwelijks werden bereikt. DSZ mistte daarvoor creativiteit en rust aan de bal bij balbezit. Aan het eind van de eerste helft werd Terschuurse boys nog enkele keren zeer gevaarlijk maar nu stond Paul van Hees op de juiste plek en met o.a. een prachtige safe weet hij een bal uit de hoek te tikken.

Het begin van de tweede helft was DSZ de sterkere van de twee, positioneel stond het wat beter maar echte kansen werden er in die fase weer niet gecreëerd. Terschuurse Boys kreeg geen enkele kans meer en in de 63ste minuut werd het dan ook terecht gelijk. Uit een vrije trap legt Maarten van Dreumel de bal keurig op de borst van Stijn ’t jong. Uit de draai weet hij over de grond in de uiterste hoek te scoren. Naar het einde van de wedstrijd kreeg Terschuurse Boys weer grip op de wedstrijd en ruim een kwartier voor tijd komen ze weer op voorsprong. Van dichtbij wordt Guido vd Heuvel gepasseerd. Vlak daarna had het weer gelijk moeten staan. Met een sprint trekt Rik van Beuningen richting goal maar alleen voor de keeper staat zijn vizier niet op scherp en zijn schot gaat ver naast. Deze kans zal de komende nachten nog wel eens voorbij komen in zijn dromen 😉. De laatste goal is een cadeautje, een veel te zachte terugspeelbal op de keeper mede door het veel te hoge trage gras kon worden opgepikt door de spits van Terschuurse Boys. Alleen voor de keeper weet hij de 1-3 op het scorebord te zetten en is de wedstrijd gespeeld. Een matige wedstrijd van DSZ. Even een weekje rust en daarna weer een competitiewedstrijd uit bij Angeren.

Keeper: Paul van Hees (46 Guido vd Heuvel)

Verdediging: Han Thijssen, Tom de Bruin, Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Middenveld: Rik van Beuningen, Dennis Janssen, Boudewijn de Kadt (70 Roy Peters)

Aanval: Maarten van Dreumel, Jasper van Dreumel, Lars Spanbroek (55 Lars Tromp)