DSZ 1 MAAKT HET KOPLOPER SCE ZEER MOEILIJK.

7 november 2021 19:00

Marcel van Baren

Nijmegen. De komende weken staan er enkele pittige wedstrijden op het programma voor DSZ. Allereerst uit tegen koplopen SCE een week later volgt de bekerwedstrijd op zaterdag thuis tegen Terschuurse Boys en na een weekje rust volgt op 28 november weer een uitwedstrijd tegen de nummer 3 Angeren. Mooie wedstrijden om naar toe te leven.

DSZ had een uitstekende start. Al in de 3de minuut stond het 0-1. Een vrije trap van Bram van Baren komt precies bij de hoog springende Stijn ’t Jong die van dichtbij langs de 2de paal inkopt. Ook in de minuten erna volgen kansen waaronder een kopbal van Dennis Jansen die over gaat. DSZ begint fel tegen de nog ongeslagen koploper maar moet gaandeweg de eerste helft op de gevaarlijke counters van het thuisteam letten. Met verzorgd en goed spel weten ze enkele keren snel uit te komen. De gelijkmaker kwam dan ook. In de 27ste minuut uit een kort genomen corner wordt gescoord waarbij de verdediging van DSZ te laat reageert op de situatie. Met een fraaie trap wordt de bal in de uiterste bovenhoek gekruld. Nu wordt SCE de sterkere van de twee en is het DSZ dat met counters gevaarlijk probeert te worden. In een ervan komt Jasper van Dreumel net iets tekort om een vrije doorloop naar de goal te krijgen. Net voor rust ontsnapt DSZ nog aan een penalty. Een aangeschoten handsbal wordt door de scheidsrechter gedecideerd weggewuifd als opzettelijk hands. Ruststand 1-1.

De eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurd er niet veel. SCE probeert met enkele diepe ballen de snelle voorwaartsen te bereiken. Dit had bijna succes maar keeper Paul van Hees is attent en gooit zich enkele keren goed voor de bal. In de 64ste minuut krijgt SCE een penalty voor wat het leek een onschuldige schouderduw. Deze werd benut en van dat moment ontspon er een wedstrijd dat het aanzien meer dan waard was. Maar eerst kreeg DSZ nog een behoorlijke domper te verwerken. Terwijl DSZ steeds vaker de aanval koos kon SCE een kwartier voor tijd 3-1 maken. Al snel kon DSZ iets terug doen. Wederom uit een voorzet van Bram van Baren kon Rik van Beuningen na doorspelen van Jasper van Dreumel van 7 mtr in alle vrijheid inkoppen. 3-2 En alle spanning is weer terug in de wedstrijd. DSZ ruikt kansen en die kreeg het nog. 10 Minuten voor tijd wordt Boudewijn de Kadt volledig moegestreden gewisseld. Hij en Dennis Jansen zorgden er op het middenveld voor dat SCE maar moeilijk de spitsen kon bereiken. Dat ging vaak over de linkerflank waar ook rechtsback Mike Grisel een geweldige wedstrijd speelde en vrijwel elke aanval in de kiem smoorde. Ook Marc van Sommeren was een kwelgeest voor de aanval van SCE, keer op keer weet hij met veel fysieke kracht de aanval te ontregelen. De druk op de verdediging van SCE werd dus aan het eind steeds groter. Lars Spanbroek kon Rik van Beuningen net niet bereiken met een voorzet. Een verdediger passeerde in zijn uiterste poging de bal te onderscheppen bijna zijn eigen keeper. De laatste kans was voor Jasper van Dreumel maar zijn schot ging over. Het slotoffensief leverde dus niet het gehoopte resultaat op. De gelijkmaker bleef uit. SCE was de betere ploeg deze wedstrijd en dat ze bovenaan staan op de ranglijst is niet verwonderlijk. Maar DSZ gaf goed weerstand en wist bijna voor een verrassing te zorgen.

Volgende week geen wedstrijd in competitieverband maar de bekerwedstrijd thuis tegen Terschuurse Boys 1. Let op, deze wordt gespeeld op ZATERDAG 13 november om 14:30 uur.

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Han Thijssen, Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Middenveld: Bram van Baren, Boudewijn de Kadt (80 Rick van Dijk), Dennis Jansen, Rik van Beuningen

Aanval: Roy Peters (67 Lars Spanbroek), Jasper van Dreumel

Latje trap: Rick van Dijk en Lars Spanbroek 3x, Terrell 1x