DSZ WINT EENVOUDIG VAN AQUILA.

31 oktober 2021 19:30

Boven-Leeuwen, in aanloop naar deze Maas en Waalse “klassieker” leek het weer zeer onstuimig te worden maar dat viel uiteindelijk erg mee. Het bleef droog en de wind was matig. Tegenstander Aquila is de competitie erg slecht begonnen met 4 verliespartijen op rij. DSZ daarentegen verloor de eerste wedstrijd kansloos maar de volgende wedstrijden waren zij steeds de bovenliggende partij. Toch werden er onnodig punten verloren door het missen van de vele doelkansen. Aquila is deze middag dus gebrand om de eerste punten te pakken en DSZ zal de drie punten in Boven-Leeuwen willen houden door de kansen nu wel te benutten. Het beloofde dus op voorhand een mooie middag te worden.

Het begin van de wedstrijd was enigszins rommelig te noemen. Beide teams leden veel balverlies en voor het doel speelde zich niet veel af. Na 10 minuten dan eindelijk het eerste gevaar voor DSZ. Een lage vrije trap van Bram van Baren kon niet worden binnengelopen en een schot daarna van Tom de Bruin wordt tot corner verwerkt. Na een klein kwartier is het wel raak, de diepte zoekende Rik van Beuningen wordt aangespeeld en zijn voorzet wordt nonchalant maar trefzeker binnengetikt door Jasper van Dreumel. Zes minuten later staat het al 2-0. Maarten van Dreumel krijgt de bal wederom van Rik van Beuningen aan gespeeld. Handig verdubbelt hij de score. Na nog wat kleine kansjes voor DSZ is het Aquila die een kwartier voor het rustsignaal wat terug doet. Een gevaarlijke vrije trap van Tijn Remmits wordt door keeper Paul van Hees niet goed weggewerkt waarna een Dreumelse spits eenvoudig van dichtbij kan binnenschieten. Het eerste gevaar van Aquila is gelijk een doelpunt. 10 Minuten later weer een vrije trap van Tijn Remmits, dit keer belandt de bal via een speler op de lat. De laatste fase is weer duidelijk voor DSZ. Eerst komt Maarten van Dreumel een teentje te kort om een harde voorzet van Jasper van Dreumel te verzilveren. De rust wordt bereikt met een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Alweer is het Rik van Beuningen die nu de meegesprintte Mike Grisel inspeelt. En met een prachtig hard schot passeert Mike de doelman.

Gelijk in de tweede helft zet DSZ veel druk en weet al snel het verschil naar 3 doelpunten te brengen. Een snelle combinatie van Bram van Baren met Jasper van Dreumel wordt door Bram met een boogbal afgerond, 4-1. Vlak daarna raakt Lars Spanbroek de lat waarna de keeper redding kan brengen. In de uitbraak daarop krijgt Aquila een mooie kans om weer dichterbij te komen als Rik van Beuningen ten koste van een gele kaart en een penalty een overtreding binnen de zestien maakt. Ook hier gaat Tijn Remmits achter de bal staan maar zijn zwakke inzet wordt klem gepakt door keeper Paul van Hees. Even later krijgt Aquila de eerste echte kans uit een wedstrijdsituatie in plaats van een dood spelmoment maar Paul van Hees brengt weer redding. DSZ gaat hierna op zoek naar meer treffers. Jasper van Dreumel schiet hard naast en ook een schot van Marc van Sommeren gaat voorlangs. Voetballend heeft Aquila de gehele wedstrijd niet veel laten zien en in de eindfase van de wedstrijd is DSZ veel sterker dan zijn opponent.  Op aangeven van Marc van Sommeren kopt Tom de Bruin nog goed in maar de bal wordt van de doellijn weggekopt. Marc kopt zelf nog tegen de paal. Des te meer jammer is het dat door een verdedigingsfout Aquila toch weer weet te score. Na balverlies achterin scoort de spits van Aquila met een mooi lob. Hierna kabbelt de wedstrijd een beetje naar zijn eind en speelt DSZ het simpel uit. DSZ stijgt door deze overwinning enkele plaatsen en Aquila blijft rode lantaarndrager. De weergoden waren vanmiddag goedgezind, het bleef droog maar direct na de wedstrijd pakken donkere wolken zich samen. Vooral boven Dreumel.

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Han Thijssen (46 Lars Spanbroek), Tom de Bruin, Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Middenveld: Rik van Beuningen (80 Lars Tromp), Bram van Baren (a) (68 Boudewijn de Kadt), Dennis Jansen

Aanval: Marc van Sommeren, Jasper van Dreumel, Maarten van Dreumel (58 Roy Peters)

Resultaat latjetrap:    Terrell 5x, Lars Tromp 3x en Boudewijn de Kadt 1x