VALSE START GEHAVEND DSZ1

26 september 2021 19:30

Marcel van Baren

Nijmegen, zondag 26 september. De competitie voor amateurs is weer van start gegaan. Alleen het tonen van een geldige QR-code in de kantine is de enige overgebleven restrictie van alle maatregelen die we de afgelopen anderhalf jaar hebben gehad.

De start betekend voor DSZ een uitwedstrijd tegen het Nijmeegse Krayenhoff. In een artikel in de Gelderlander geeft aanvoerder Dams van Krayenhoff aan dat het team vooraf het doel heeft gesteld om dit jaar te promoveren naar de derde klasse. Ook DSZ heeft aangegeven hoge ogen te willen gooien het komende seizoen. Het middenveld en de verdediging zijn versterkt met Han Thijssen, Tom de Bruin, Rik van Beuningen en op het laatst is keeper Guido van den Heuvel aangetrokken voor het vervangen van de geblesseerde Paul van Hees. Bij de aanvang van de competitie missen we Bram van Baren enkele weken door een blessure opgelopen in de laatste oefenwedstrijd, hebben Jasper en Maarten van Dreumel nog vakantie en zal Laurens van Dreumel pas begin volgend jaar weer kunnen aansluiten bij de groep. De aanloop naar de competitie was goed. Het bereiken van de volgende ronde in de beker waarbij vooral de fraaie 5-2 overwinning op derdeklasser Roda’28 indruk maakte. En van de 4 oefenwedstrijden werden er 3 gewonnen en 1 gelijkgespeeld.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek ook keeper Guido van den Heuvel te geblesseerd om te spelen. Hij werd vervangen door Terrell van den Heuvel, die een uitstekende wedstrijd speelde en aan beide treffers niet veel kon doen. De vele omzettingen op het middenveld en aanval zorgden ervoor dat DSZ niet of nauwelijks gevaarlijk werd de eerste helft. Het spel ging vanaf het begin snel heen en weer maar door onzorgvuldigheid werden geen kansen gecreëerd. Krayenhoff was nog het dichts bij een treffer maar Terrell stond twee maal een treffer in de weg. Na ongeveer een kwartier werd het toch 1-0. De aanval van Krayenhoff liep relatief makkelijk door de verdediging van DSZ en de keeper was kansloos. Hierna komt DSZ wel beter in de wedstrijd maar de aanvallers komen niet verder dan de 16 mtr. Kans om te schieten is er nauwelijks. In de laatste minuut van de eerste helft kan Lars Spanbroek uithalen op aangeven van Roy Peters maar zijn schot gaat over.

De tweede helft begint DSZ met iets meer overtuiging. Dat resulteert direct al in een schot van Tom de Bruin, maar zijn inzet is te zacht om de keeper te verrassen. Om de druk van DSZ in te dammen worden er in deze fase enkele forsere overtredingen gemaakt. De goed leidende scheidsrechter hielt het daarop kort waardoor het binnen de perken bleef. DSZ probeerde nu vaker een lange bal van achteruit, maar ook dat haalde niets uit. Het werd voorin pas echt beter toen verdediger Tom de Bruin mee naar voren werd geschoven. Hij kon het onrustige spel van DSZ enigszins keren door balbezit te houden en de spitsen te bedienen van een voorzet. Een klein kwartier voor tijd weet Krayenhoff het duel te beslissen. In een overtal situatie kan rustig gezocht worden naar de vrije man die hem uiteindelijk beheerst binnenschuift

Ondanks de winst op een sterk verzwakt DSZ kan Krayenhoff de promotieaspiraties zoals die er zijn wel aan de kant schuiven, zoveel is ook wel gebleken in deze wedstrijd. Voor DSZ zal met het aansluiten van de vele afwezigen weer betere tijden gaan aanbreken.

Opstelling:

Doel: Terrell van den Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Tom de Bruin, Stijn ‘t Jong, Mike Grisel

Middenveld: Dennis Janssen (a), Yorick Diebels, Rick van Beuningen

Aanval: Roy Peters (‘50 Boudewijn de Kadt), Marc van Sommeren, Lars Spanbroek (‘72Neill Schiks)