DSZ 2 wordt met de neus op de feiten gedrukt door sterk UHC 2

22 september 2020 19:15

Het gebeurt niet vaak, maar de verslaggever van dienst is voor het eerst zoekende naar de juiste woorden om deze wedstrijd te omschrijven. Fanatisme heeft bij zowel de spelers, trainer en verslaggever vaak de overhand, maar wellicht moeten we ons niveau van afgelopen week vooral niet te serieus nemen. In de eerste wedstrijd van DSZ 2 krijgen de oranjemannen een zevenklapper om de oren. Een zeer sterk UHC 2 wint in Boven-Leeuwen met 0-7.

De gedachtes gaan even terug naar drie, vier maanden geleden. Toen het gehele team bij elkaar zat en gezamenlijk werd besloten om er een schepje bovenop te doen en iets serieuzer te spelen ten opzichte van vorig seizoen. Deze zondag bleek maar weer eens dat DSZ 2 vol voor het Kelderklasseklassement, of Kelderklassement, gaat.

In de vroege ochtend, om 8:15, stonden een kleine tiental mannen in kring bij elkaar. Acht minuten later kwamen Nick, Yorick en Neill Roelofs aangelopen met de tekst "Zie je, we zijn niet te laat!" Wel dus. Marvin en Mustafa hadden zich beide ruim verslapen. En als klapstuk van deze ochtend besloot Jelle Beumer, speler van het zaterdagteam, weer zijn bed in te kruipen nadat hij hoorde dat hij niet in de basis stond.

Zo begon Ons Aller Twidde met twaalf man aan de wedstrijd in plaats van 15. Marvin sloot later alsnog aan waardoor de teller op 13 kwam te staan. Alleskunner Bjorn, die vorige week als nummer 10 twee keer scoorde, stond vandaag weer op doel. De verdediging bestond uit Rick, Thijs, Jop en Glenn. Het middenveld werd gevormd door Jesper, Neill Roelofs en Roy Schiks. In de voorhoede dienden Neill Schiks, Yorick Diebels en Nick Peters. Gijs en Marvin begonnen vanaf de bank.

Even een kleine terugblik naar vorig weekend. In de laatste bekerwedstrijd maakte Bjorn Theunissen niet als enige twee prachtige doelpunten. Ook Yorick (2) en Rafat kwamen op het wedstrijdformulier te staan als doelpuntenmakers. Kevin de Reuver was deze wedstrijd tegen CHRC keeper en wist iets te doen wat onze huidige trainer zeer zelden is gelukt, hij wist het doel volledig schoon en keepte een prima wedstrijd. Mede hierdoor is DSZ 2 niet uitgeschakeld in de beker en mag het nog hopen op de dennenappel.

Terug naar de competitiewedstrijd tegen UHC 2. De Uni-Hernani Combinatie kwam scherp uit de startblokken en voordat iedereen, binnen en buiten het veld, de slaap uit de ogen had gewreven stonden de geelblauwen al op een 1-0 voorsprong. Het schot van de aanvaller van UHC werd nog aangeraakt door een verdediger door DSZ waardoor de bal zo van richting veranderde dat Bjorn er niet meer bij kon.

Nog geen twee minuten later werd het elftal opgeschrikt door Thijs van Dreumel die op het gras zit. Hij gaf aan last van zijn hart te hebben en werd direct gewisseld voor Marvin. Na een tijd op de bank ging het weer goed met Thijs en kwam later in de tweede helft, wanneer de wedstrijd al gespeeld was, weer in het veld.

Na de vroege openingstreffer bleef UHC veel druk zetten. In de meeste gevallen kon DSZ 2 zich daar aardig onder uit voetballen, maar stokte het net te vaak bij een goede pass naar de aanvalslinie waardoor druk alleen maar bleef aanhouden.

Nog binnen het kwartier kwam ook de 0-2 op het scorebord. Het beeld vanaf de bank werd geblokkeerd door de fors gebouwde Gert Jan Geurts, waardoor alleen de voorzet zichtbaar was, maar daarna het GEHELE spel niet meer werd waargenomen. Of dit ligt aan de bouw van Gert Jan of aan de luiheid van de verslaggever van dienst om even op te staan, laat ik voor nu even in het midden.  Gezien de reacties van de spelers belandde de bal in de kluts achter keeper Bjorn.

De verdere tweede helft kwam DSZ 2 wel onder druk te staan, maar kreeg het geen doelpunt meer tegen. Ons Aller Twidde had vooral moeite met de opkomende mannen vanaf het middenveld, waardoor telkens de vraag kwam wie welke speler overnam. Tenminste, zo zag het er vanaf de zijkant uit. Het is mijn inziens taak voor de tweekoppige staf om komende weken concreter te zijn in de positionering en taken in de wedstrijdvoorbereiding om het voor de spelers op het veld makkelijker te maken.

In de tweede helft werd er gewisseld naar een 3-5-2 opstelling. Glenn werd gewisseld voor Gijs van Gent. De eerste tien minuten kreeg DSZ 2 echt meer grip op de wedstrijd en zag het er naar uit dat de wedstrijd nog kon kantelen. Een klein foutje van Bjorn, die we hem absoluut niet aanrekenen, en een penalty zorgden ervoor dat UHC binnen no time de score uitbreidde naar 0-4.

Ik zou er nog bladzijdes over kunnen schrijven maar in de laatste twintig minuten weet UHC nogmaals drie keer te scoren, waarbij de laatste nog wel benoemswaardig was. De spits wist met een bekeken loopactie de buitenspelval te ontlopen en kreeg de bal in de diepte aangespeeld. Zeer knap en knalhard schoot hij de bal in de binnenste kruising. Mocht je geen oranje hart hebben, was deze actie een genot om van dichtbij te zien.

Kwam DSZ 2 dan helemaal niet voor het goal voor UHC? Oh jawel hoor. Door een aantal goede aanval via mooie combinaties aan beide vleugels kreeg Yorick nog een aantal voorzetten uit de lucht, maar telkens kwam hij net te kort om het net te vinden. Datzelfde overkwam Glenn ook nog in de laatste minuut. In de laatste fase van de wedstrijd kwam hij nog in het veld en kreeg nog een mooie opgelegde kans na een pracht voorzet vanaf de rechterkant. Alles en iedereen was geklopt, maar Glenn schoot de bal naast het doel. Eindstand: 0-7. Al had DSZ 2 wellicht nog twee doelpunten verdiend.

Het is geen fijne opening van de competitie, maar ook zeker niet het einde van de wereld. Met twee trainingen te gaan is het de rug rechten en werken richting Avios/DBV aankomende zondag. Tijd voor revanche.