Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DSZ 2 boekt eerste nederlaag in bekertoernooi tegen SCP 3

9 september 2020 20:30

Het waren perfecte omstandigheden op Sportpark De Hoge Berg. Een warme nazomerzon, een heerlijk vochtige grasmat en een nagenoeg complete en fitte selectie. Een betere voorbereiding tegen SCP 3 kan je jezelf bijna niet wensen. Echter verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt voor DSZ 2. Na 90 minuten zwoegen, zweten, werken, vloeken, tieren en nogmaals zwoegen stond er een 2-3 eindstand op het bord.

Net als afgelopen weekend was Bjorn onze gelegenheidskeeper, wat trouwens een leuk scrabblewoord is. Ook de achterhoede bleef ongewijzigd. Rick, Jop, Jesper en Glenn waren het viertal achterin. Op het middenveld stonden Roy, Neill Roelofs en Marvin. Daarvan speelde Roy als diepste middenvelder. Voorin speelden Rafat, Neill Schiks en Yorick.

De wedstrijd begon in en hoog tempo van beide kanten, waarbij het vooral aftasten was. Na ongeveer vijf minuten kreeg SCP zijn eerste kans. De opkomende centrale verdediger van de gasten gaf een perfecte steekpass op de vrije rechtsbuiten. Hij kon vol uithalen en raakte, tot blijheid van de DSZ, de buitenkant van de paal.

Het duurde even voordat DSZ daar iets tegenover kon zetten. Wederom net als volgende week was het Neill Roelofs die het bal opende. Echter belandde zijn schot op de lat.

Zijn naamgenoot, Neill Schiks, kreeg na een half uur wellicht de allergrootste kans op de voorsprong. Na een perfecte dieptepass van, volgens mij, zijn broer Roy stormde Neill één-op-één op de keeper af. Terwijl iedereen vol verwachting zich afvroeg in welke hoek hij de bal zou prikken, bleek dat Neill Schiks ook niet wist welke hoek hij moest kiezen. Hij koos voor de middenweg en zodoende kon de keeper van SCP eenvoudig de bal keren.

Net voor rust kwam SCP alsnog op voorsprong. De verslaggever van dienst was ook nog verantwoordelijk voor de thee in de rust en had het doelpunt gemist. Achteraf vernam hij van de spelers van DSZ 2 dat een mislukte voorzet op miraculeuze wijze alsnog in het doel vloog. Zodoende ging DSZ met een achterstand de rust in.

In de rust werden Neill Roelofs (uit voorzorg) en Rafat gewisseld. Voor hun kwamen Nick Peters en Mustafa Pester in het veld.

Waar DSZ 2 in de eerste helft bij vlagen nog goed spel vertoonde was de tweede helft vooral heel slordig. In grote lijnen had Ons Aller Twidde grip op de wedstrijd, maar schortte het veel te vaak aan de juiste (eind)pass om tot een goede kans te komen.

Rond de 65e minuut gebeurde een zeldzaam verschijnsel. De viermansachterhoede geeft aan dat ze allemaal gewisseld willen worden. Zo bestaat de achterhoede kort daarna uit Neill Roelofs, Mark, Marvin en Bram. Doordat Marvin naar achter zakte, komt Gijs van Gent op het middenveld te spelen. Met verse kracht bleef DSZ 2 ijverig zoeken naar de gelijkmaker.

Twintig minuten voor tijd viel de bal toch een keer goed. Neill Roelofs stuifde langs de rechterkant voorbij aan alles en iedereen voorbij om de bal voor te leggen. De bal kwam bij Roy terecht, die hem op zijn beurt aflegde op Marvin. Zonder na te denken nam hij de bal droog op zijn slof en de keeper kon alleen nog een poging wagen om de bal met zijn schoen te stoppen. Geen houden aan natuurlijk en het was weer gelijk.

Ook de minuten daarna ging Ons Aller Twidde naarstig op zoek naar nog een doelpunt, maar sneed zichzelf al rap in de spreekwoordelijke vingers. Terwijl ook de verdedigers zich steeds meer bemoeide met de aanvallen over de flanken, kwam SCP er snel uit. De drie aanvallers van SCP stonden snel in onze zestien meter. De terugkomende verdedigers leken nog op tijd terug om de aanval te keren, maar hadden alleen oog voor de bal. Rond de penaltystip stond oud DSZ-speler Enrico Roberts helemaal vrij om de bal hard, maar simpel binnen te schieten en zo geschiedde.

Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten. De spits van SCP bewees zich al de hele wedstrijd balvast en best wel rap en zocht ook deze keer de diepte na een goede lange steekbal vanuit het midden. In een directe sprint met Mark Peelen was hij de snelste en kon hij alleen op keeper Bjorn Theunissen af. Ogenschijnlijk eenvoudig liet hij ook de verder uitstekende keepende Bjorn kansloos en noteerde het derde doelpunt voor de witgroenen op het wedstrijdformulier.

Gebeurde er dan nog iets aan de zijde van DSZ? Ja hoor. Neill Schiks kreeg het op zijn heupen en soleerde langs een aantal verdedigers. Bij de laatste verdediger werd hij naar de grond gewerkt en kreeg een penalty. Geblesseerd moest Neill het veld verlaten. Het was Gijs van Gent die zich meldde voor de strafschop. Zeer beheerst en absoluut onhoudbaar schoot hij de penalty binnen en zorgde hij voor de 2-3. En met die stand werd ook de wedstrijd beëindigd.

Voor de trouwe Formule 1 volgers is de vergelijking tussen Ons Aller Twidde en Ferrari snel gemaakt. Beide teams hebben de kwaliteit om goed te presteren, maar tot op heden komt het er nog steeds niet uit. Aankomend weekend volgt voor zowel DSZ 2 als Ferrari weer een kans om te bewijzen dat ze het kunstje niet verleerd zijn.