DSZ 2 begint bekertoernooi met een gelijkspel

1 september 2020 19:15

Terwijl honderden renners door Frankrijk koersen en een groot aantal tennissers zich opmaken voor de US Open, ontwaakte eindelijk ook DSZ 2 afgelopen zondag uit zijn coronaslaap. Na een drietal oefenwedstrijden en evenveel trainingen mochten we eindelijk weer aantreden voor een officiële wedstrijd: SVHA 3 uit voor het bekertoernooi.

Een handvol spelers van Ons Aller Twidde geniet nog van hun welverdiende vakantie, de andere handvol loopt met kleine pijntjes en blessures. Vandaar dat DSZ 2 met een uitgedunde groep richting Herveld vertrok.

Bij gebrek aan een vaste keeper startte Bjorn op doel. Achterin vormde Rick, Jop, Jesper en Glenn het verdedigende kwartet. Daarvoor speelde twee controleurs in de naam van Neill Roelofs en Martijn Tijnagel. Voorin werden de aanvallen verzorgd door Neill Schiks, Gijs, Yorick en Mustafa.

Het duurde niet lang na de aftrap voordat DSZ 2 een eerste kans kreeg. Een goede combinatie op het middenveld zorgde ervoor dat Neill Roelofs de diepte in gestuurd werd en voor het eerst sinds vier jaar een goaltje mee kon pikken. Het was hem en Ons Aller Twidde niet gegund. De centrale verdediger kon hem nog net genoeg hinderen waardoor hij niet 100% lekker uit leek te komen met zijn passen. Hij kon het doel nog wel onder vuur nemen, maar zijn schot werd geblokt.

In de eerste helft speelde DSZ 2 helemaal niet onaardig. De mannen in het oranje hadden het overwicht in de wedstrijd, maar het ontbrak nog aan echt grote kansen. Mustafa kreeg nog een grote kopkans en Yorick werd onterecht buitenspel afgevlagd.

Was dan alles goed wat DSZ 2 liet zien? Nee hoor! Een kleine vijf tot tien minuten wist SVHA 2 ons goed onder druk te zetten. De leverde nog aardig wat kansen op. Een verre vrije trap ketste af op de lat en niet veel later kreeg de linksbuiten een opgelegde kans om te scoren. Na een knappe redding van Bjorn kwam de rebound, een kleine twee meter voor het doel, voor zijn voeten te liggen. Missen leek onmogelijk, maar hij wist op wonderbaarlijke wijze de bal over het doel te schieten. Ach, we spelen niet voor niks in een kelderklasse.

In de rust werden Glenn en Jesper met kleine pijntjes gewisseld voor Bram en Rafat. Glenn zou niet veel later weer terug in het veld komen na een blessure van Martijn.

Kort na rust opende DSZ 2 al snel de score. Yorick verlegde het spel op mooie wijze met een lange bal naar de rechterkant van het veld waar Neill Schiks al stond te wachten. Op knullige wijze struikelde Neill over de bal heen. Waarmee hij niet alleen zichzelf uitschakelde, maar ook zijn directe tegenstander even laat twijfelen wat te doen.

Zijn naamgenoot Neill Roelofs was er als de kippen bij en lanceerde zichzelf naar de achterlijn. Waarna hij ook direct een prima voorzet op maat verzorgde op Rafat. Het jeugdige talent van Ons Aller Twidde kon de bal prachtig binnenkoppen en zo zorgden Neill en Rafat gezamenlijk voor de welverdiende 1-0 op het scorebord.

Niet kort daarna kreeg Rafat weer een enorme kans op de 2-0. Een goede kopkans uit een strakke corner van Yorick ging net over het doel.

Het spelbeeld van de eerste 20 minuten van de tweede helft verschilde niet echt van de eerste helft. DSZ 2 controleertde  de wedstrijd en deelde speldenprikjes uit, maar we bouwden de score niet verder uit. Later in de tweede helft werd iedereen aanzienlijk vermoeider en werd het spel steeds minder sterk. Het hielp ook niet dat Neill Schiks nog het veld moest verlaten met een lichte blessure. Voor hem kwam Erik de Heuvel in het veld, maar dat leverde zeker niet meer gevaar op.

Vijf minuten voor tijd kreeg SVHA dan toch waar het de hele wedstrijd voor knokte. De spits kreeg de bal aangespeeld, draaide kort en schoot via de rug van Mustafa de bal net over Bjorn heen. Een gelukstreffer die gezien het spelbeeld van het laatste kwartier ook niet geheel onverdiend was.

Kort was er nog discussie of de goal afgekeurd moest worden. Stoïcijns stak Gert Jan Geurts de vlag in de lucht en beweerde dat de spits bij zijn aanname buitenspel stond. Tot ongenoegen van velen wuifde de scheidsrechter het weg en stond het 1-1. Daar zou de wedstrijd ook in eindigen.

Voor het grootste gedeelte van de wedstrijd liet een gehavend DSZ 2 een sterke indruk achter. Iets om op te bouwen. Vooral Rick van Dijk en Neill Roelofs speelden 90 minuten een geweldige wedstrijd. Onvermoeibaar en (bijna) niet te passeren. Een genot om naar te kijken vanaf de zijkant.

Ons Aller Twidde speelt aankomende twee weken nog twee bekerwedstrijden voordat de competitie begint. Wanneer het team iets completer en een stuk fitter is, kan het zowel in de beker als in de competitie nog mooie dingen laten zien.