Moeizame herstart DSZ 1 tegen FC Kunde 1.

8 maart 2020 19:45

Nadat eind Januari weer een begin was gemaakt in de competitie voor het eerste van DSZ volgde nu pas het tweede treffen. De gedeeltelijk gedwongen pauze van 5 weken heeft de ploeg van Tonnie van Dreumel geen goed gedaan. Het tempo lag laag en wedstrijdritme ontbrak deze middag en voor het eerste in deze competitie werd er gelijk gespeeld.

8 maart 2020 14:00uur

In de heen wedstrijd tegen FC Kunde aan het begin van het seizoen werd DSZ na een gelijk opgaande strijd uiteindelijk via 3 counters aan het einde van de wedstrijd naar een grote nederlaag gespeeld. Nu waren het 2 dode spelmomenten die de tegengoals inleidde. En bij beide was ook een verdedigende fout nodig om FC Kunde te laten scoren. Een derde vrije trap in de blessuretijd van de eerste helft werd door Paul van Hees even fraai als vakkundig uit de bovenhoek getikt.

De eerste helft had DSZ het betere van het spel maar liet aanvallend steken vallen waardoor een score uitbleef. FC Kunde was vooral naar Boven-Leeuwen gekomen met verdedigende intenties. Met combinatiespel lukte het de gasten niet om gevaar te stichten in de defensie van DSZ. Nadat Mike Grisel na een mooie verdedigende actie direct Jasper van Dreumel in stelling kon brengen leek de 1-0 in de maak. Helaas kon de keeper ten koste van een blessure redding brengen. Hij kon overigens na behandeling wel doorspelen. Niet veel later kreeg Maarten van Dreumel een pracht van een mogelijkheid. Maar alleen voor de keeper ging zijn schot slap naast. De eerste kans voor FC Kunde was gelijk raak. Uit een vrije trap zit Paul van Hees er niet goed bij en via enkele benen waaronder die van DSZ ging de bal tergend langzaam langs de paal in de goal. Gelukkig kon DSZ nog voor rust de stand weer gelijk trekken. Nu bracht een grabbelde goalie van FC Kunde zijn defensie in de problemen. De snelle Laurens van Dreumel was als eerste bij de bal om het laatste zetje te geven. Na de mooie save van Paul van Hees diep in blessuretijd werd er gerust met een 1-1 stand.

DSZ zag net na rust een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel bij een scrimmage in het 5-metergebied. In de 65ste minuut wordt een schot van invaller Thijs van Dreumel tot een inworp verwerkt. Uit deze inworp kan Dennis Janssen de bal aannemen en direct snoeihard binnenschieten.  DSZ controleert de wedstrijd en kan FC Kunde ver genoeg van de eigen goal afhouden. Maar uit weer een standaard spelsituatie weet de ploeg uit Nijmegen de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap komt via een tussenstation op de lat en uiteindelijk weet de spits de bal van dichtbij binnen te werken. Het laatste kwartier voert DSZ de druk weer op en weet enkele mooie kansen te creëren. Pim van Wolferen legt mooi breed op Marc van Sommeren. Maar zijn schot gaat naast. In de slotseconde krijgt Bram van Baren de kans de winst in Boven-Leeuwen te houden. Na een rush komt hij kracht te kort en ook deze kans gaat dus verloren. Ondanks dit gelijke spel behoudt DSZ de kans in eigen hand voor de winst in de tweede periode.