Stormachtige wedstrijd resulteert in drie punten voor DSZ 2

19 februari 2020 21:15

Het was alweer twee weken geleden sinds de bekerwedstrijd tegen RVW. Storm Ciara gooide vorige week roet in het eten, maar van een volgende storm hadden ze in Boven-Leeuwen nog niet gehoord. Net als dat interim-trainer Erik afgelopen week dacht dat het veld een 'beetje drassig' was, dacht de terreinmeester vast en zeker dat er maar een 'beetje wind' was voorspeld.

Ach ja, genoeg gezeurd. Blij dat we weer een wedstrijd mochten spelen en ons konden revancheren na de nederlaag tegen RVW. Niftrik 2 zou het slachtoffer moeten worden, maar dat is makkelijker geschreven dan gezegd. De ploeg uit het gelijknamige dorp stond één plek boven DSZ op de vierde plaats en presteerde dus uitermate goed dit seizoen.
De mannen van Ons Aller Twidde kwamen in grote getale naar deze wedstrijd, waardoor Mark Peelen en Rick werden overgeplaatst naar het vierde elftal. Hierdoor bleven 15 man over op het wedstrijdformulier, waarvan de formatie van twee weken geleden bleef staan. Achterin waren Glenn Smeets en Jop Cobussen het nieuwe centrale duo en werden ze vergezeld door Bram Beumer en Rens Smidt. Op het middenveld vormden Neill Roelofs en Marvin Derks het blok voor de verdedigende blok en stond Roy 'Vuile Meters' Schiks op nummer 10. De voorhoede bestond uit Lars Spanbroek, Sjors van Ooijen en Neill Schiks.
Gezien alle weersomstandigheden werd er best wel aardig gevoetbald. Via kort combinatiespel koos DSZ 2 steeds voor de aanval en dat werd beloond met een aantal schoten op doel van o.a. Neill, Roy en Lars. Echter bleven de echt grote kansen nog even uit.
Niftrik had in de wedstrijd nog niet veel te vertellen, maar in de dertigste minuut kwamen ze toch op voorsprong. Veel woorden wil ik er niet aan kwijt maken, maar onze verdedigende linie en keeper leken voor kort even op Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht. Voor de mensen die het niet op het netvlies hebben staan. De jeugd van Ajax ging met 7-2 onderuit tegen FC Utrecht door meerdere blunders van de keeper en achterhoede. De zeven doelpunten bleven ons bespaard, maar in alle knulligheid kwam DSZ toch op een 0-1 achterstand.
Lang heeft Niftrik niet van de voorsprong genoten. Nog geen twee minuten later was het raak aan de andere kant van het veld. Linksbuiten Lars wist de bal op tijd af te leveren bij Roy Schiks, die de bal rustig en beheerst achter de keeper plaatste. Met een ruststand van 1-1 konden de mannen aan de thee.
Rens viel na 45 minuten uit met een blessure en werd vervangen door Rick Tromp. Ook Mustafa Pester maakte zijn opwachting in het elftal. Hij verving Bram Beumer. Mustafa kwam als extra aanvaller in het veld en werd er gekozen voor een driemansachterhoede.
Na rust duurde het niet lang voordat Niftrik weer tot scoren kwam. Een moment van onopletzaamheid zorgde voor een grote kans van de spits. Op het randje van buitenspel wist hij weg te sluipen uit de rug van onze achterhoede en Terrel te verschalken om zo de 1-2 op het scoreformulier te noteren.
Het was het moment dat Glenn Smeets besloot om een extra dimensie te geven aan het woord 'winderige ochtend'. Na een weekend vol vettigheid en bier kon hij zich niet meer inhouden en was een toiletbezoek noodzakelijk. Hierdoor kwam Nick Peters in de plek van Glenn en schoof Mustafa alsnog een aantal posities naar achteren.
Zoals Glenn zelf lachend aangaf was dat een gouden wissel en na het verloop van de wedstrijd na zijn wissel kunnen wij allemaal niets anders dan alleen maar serieus beamen.

Wederom kon Niftrik niet lang genieten van de 1-2 voorsprong. Onder toeziend oog van oud bekende Wilco van Dijk werd tweetal minuten later de 2-2 binnengeschoten. Na een moment van onoplettendheid onderscherpte DSZ de bal en op aangeven van Nick Peters schoof Lars Spanbroek de bal rustig in het doel.

Niet veel later kwam de 3-2 op naam van Marvin Derks. In de rust vertelde trainer Gert-Jan nog dat er niet van dertig meter afstand geschoten moest worden, maar rond de zestien meter. Eul, zoals hij weleens vaker genoemd wordt, was eigenwijs genoeg om niet naar de woorden van Gert Jan te luisteren en probeerde het van grote afstand. De kanonskogel was niet te stoppen en zorgde voor de verdiende voorsprong.

De 3-2 bleek de 'man met de hamer' te zijn voor Niftrik. Ze kwamen nog amper voor in de wedstrijd. Moe gespeeld en met fikse wind tegen was er voor hun niks meer te beginnen. Nick bekroonde zijn invalbeurt nog met een doelpunt. Vanaf de zestien wist hij de keeper te verrassen met een droge schuiver in de lange hoek.

Het slotakkoord kwam uiteindelijk van de voet van Lars Spanbroek. Na een assist en doelpunt, die belangrijk waren om weer op gelijke hoogte te komen, schoot hij de bal voorbij de keeper van Niftrik. Zodoende kwam de eindstand van 5-2 op het scorebord en was dit een zeer terechte uitslag in een moeilijk bespeelbare setting.

De verdiende overwinning werd gevierd met een aantal biertjes na afloop. Zie het als voorbereiding op komend weekend. Dan wordt er geen wedstrijd gespeeld, maar hult het team zich in een carnavalskostuum om mee te lallen en bier te nuttigen.