Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Ons Aller Twidde verliest in de strijd om de dennenappel

29 januari 2020 21:15

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Dat geldt zeker voor de mannen van DSZ 2. Afgelopen zondag begon voor Ons Aller Twidde het knock-out toernooi in de beker en zeker niet tegen de minste tegenstander. Koploper in de competitie, RVW 2, was de tegenstander en daar hadden wij nog een appeltje mee te schillen na de slechte seizoensopener tegen hetzelfde team.

Na een lange winterstop werd gehoopt op een leegstromende ziekenboeg, maar niks is minder waar. Tijdens een oefenwedstrijd midden januari tegen SCP 2 waren er meer geblesseerde spelers langs de kant dan dat er daadwerkelijk op het veld stonden. Voorafgaand de wedstrijd tegen RWV was de ziekenboeg nog steeds goed gevuld en kregen we gelukkig bijval van Rick Tromp, Martijn Tijnagel en Daan Smits. Dat zou de teller op 15 man brengen, maar net voor het verzamelen belde zowel Mark Peelen als Neill Schiks af vanwege ziekte.

Voor alle fanatieke meeschrijvers, sluwe afkijkcoaches en luie thuisblijvers de opstelling van afgelopen zondag na alle wijzigingen en afmeldingen. Achterin werd er gebouwd op de vertrouwde vijf. Terrel speelde op doel met voor hem van rechts naar links Rens, Rick van Dijk, Jop en Bram. Voor hun stond een blok van twee middenvelders in de naam van Marvin Derks en Daan Smits. Daarvoor speelde Kevin Coehoorn, Mustafa Pester en Martijn Tijnagel iets aanvallender en Sjors van Ooijen bezette de spitspositie. Gijs van Gent en Rick Tromp namen plaats op de bank.

Deze zondag was het gehele team ruim op tijd bij Renkum voor aanvang van de wedstrijd. Heel toevallig waren de drie musketiers die de vorige keer meer dan een half uur verdwaald waren er allebei niet bij.

Afgelopen donderdag gaf Gert-Jan Geurts de speelwijze al prijs. Een defensieve blok achterin met defensieve versterkingen vanuit het middenveld moest de aanvalslust van RVW in de kiem smoren. Door hoog druk te zetten op de verdediging, de zwakke plek van de tegenstander, zouden de oranjemannen snel weer in balbezit moeten komen. Een receptuur voor een goede pot, maar dan moet het ook nog uitgevoerd worden.

De eerste helft ging op en neer. In de eerste drie minuten werd DSZ 2 onder volle druk gezet door RVW en leek een snelle tegentreffer een kwestie van tijd. Na deze stormvloed richting het doel van Terrel komt Ons Aller Twidde sterker in het spel. Steeds meer passes kwamen aan en vooral via de flanken werd er gedurfd de aanval gezocht. Afgelopen zomer, in de competitiewedstrijd tegen RVW, bleek al dat de beide backs niet de allersnelste spelers waren en ook in deze wedstrijd maakten Martijn Tijnagel en Kevin Coehoorn daar graag gebruik van. Het zorgde in de eerste helft voor een aantal grote kansen van spits Sjors van Ooijen, Kevin Coehoorn en Marvin Derks, maar tot doelpunten kwam het niet.

RVW ging wel de rust in met een doelpunt. Ze waren al een paar keer gevaarlijk voor het doel van Terrel van den Heuvel gekomen, maar tot de 42e minuut was er geen vuiltje in de lucht. Zowel de keeper als achterhoede vochten voor elke meter om de aanval onschadelijk te maken. Het was daarom extra zuur om dat een communicatiefout de 1-0 voor RVW verzorgde. Jop wilde een lange bal terugspelen op Terrel, maar deze stond totaal verkeerd gepositioneerd en zag de terugspeelbal langszij in de de lange hoek rollen. Blunders en bekervoetbal gaat nou eenmaal hand in hand. De huidige trainer/ex-keeper weet daar alles van. In de kwartfinale tegen SC Bemmel in 2017 grabbelde hij in de allerlaatste minuut de bal in eigen doel. Dat liep gelukkig goed af, dus ook nu kon het nog alle kanten op.

Toch was de stilte in de kleedkamer in de rust begrijpelijk na de tegentreffer, maar zeker niet verdiend. Het spel was niet perfect, maar tegen deze sterke tegenstander bood het spel perspectief voor minimaal een gelijkspel. De stilte werd ook doorbroken om door details het spel in de tweede helft te verbeteren. Er was immers nog steeds niks verloren.

Ook werden er twee wissels doorgevoerd. Bram Beumer en Marvin Derks verlieten het veld voor Rick Tromp en Gijs van Gent. Het zorgde voor een rolatie in het veld. Gijs kwam op de linkshalf te spelen, Martijn Tijnagel op rechts. Kevin Coehoorn schoof door naar de spits waardoor Mustafa (naar verdedigende middenvelder) en Sjors van Ooijen (naar 10 positie) een linie naar achter schoven.

Al vluchtig in de tweede helft kwam ook de 2-0 op het scorebord te staan. Een uittrap werd slecht verwerkt door Rens waardoor de spits als een mes door de warme boter de verdediging op volle snelheid passeerde. Een schot in de uiterste hoek liet Terrel kansloos en stond de twee treffer van RVW.

Na de 2-0 leek er vrijheid te komen in het spel van DSZ 2 en een soort laksheid in het spel van RVW. Beide flanken van DSZ kregen heel veel ruimte van de mannen uit Renkum en dat zorgde voor genoeg ruimte om prachtige aanvallen op te zetten. Zelfs zo mooi dat sommige spelers vergaten op doel te schieten na een prachtige tiki-taka aanval.

Uiteindelijk kwam DSZ 2 terug in de wedstrijd door de keeper van RVW. De onzekere keeper speelden de bal in de voeten van Kevin Coehoorn. Hij was niet zelfzuchtig en gaf een assist aan Sjors van Ooijen die langszij was meegelopen.en de bal eenvoudig in het doel kon werken.

Het bleek de opmaat voor een stortvloed van kansen aan de zijde van DSZ. De laatste minuten zorgde voor genoeg doelkansen om de gelijkmaker binnen te prikken dat het turfen van het aantal niet meer te doen was. Als u zegt dat het er 8 waren, geloof ik u. Waren het er 24, dan geloof ik u ook. Reken er maar op dat het er genoeg waren.

Om nog meer reuring te creëren werd besloten om Rick van Dijk te bedanken voor zijn diensten als verdediger en Bram Beumer in het veld te brengen als stormram voorin. Zelf gaf de linkerverdediger 'een gevoel' te hebben dat hij vandaag ging scoren en beloofde het met de trainer te vieren als het gebeurde.

Uit twee corners van de voet van Gijs van Gent werd DSZ nog wel het gevaarlijkst. Tot tweemaal toe werd kopballen, van ik geloof Mustafa en Bram Beumer, gekeerd door de keeper. De trainer van DSZ was niet geheel ontevreden met de gemiste kans van Bram Beumer. Hoewel hij fanatiek genoeg is om te winnen van RVW, was hij ook bang voor het onheil en capriolen van de ingevallen spits.

Uiteindelijk kwam Ons Aller Twidde terecht op gelijke hoogte via een schot uit de tweede lijn van Daan Smits. Het spel werd de laatste minuten grimmiger dan voorheen en een van de verdediger leek heel lichtjes aangeslagen te zijn na een duel om de bal. Het werd belicht gevonden door de scheidsrechter en er werd gewoon doorgespeeld. Dat bericht had de keeper van RVW niet begrepen, want het schoot van Daan mocht dan wel hard en precies genoeg zijn, maar de keeper stond ook totaal verkeerd gepositioneerd. Zodoende stond er een gelijkspel op het scorebord met nog een enkele minuten op de klok.

De strijd tegen de klok, en daarmee ook de wedstrijd, werd uiteindelijk verloren door de oranjemannen. Wellicht met iets teveel opportuun dribbelde invaller Rick Tromp naar voren, maar verloor de bal net voordat hij kon afspelen. In een razendsnelle omschakeling wist de buitenspeler van de blauwwitten zowel Jop als Terrel te omspelen zodat hij vrij gemakkelijk de bal in het goal kon schuiven. De 3-2 was meteen ook de eindstand en betekende het einde in de bekertoernooi.

Ons Aller Twidde krijgt wel weer snel de kans op revanche. Dit weekend komt RVW namelijk naar Boven-Leeuwen en zal niet zo gemakkelijk meer denken aan een overwinning. Niet alleen heeft DSZ 2 laten zien uit het juiste vaatje te kunnen tappen als het ergens om gaat en voelt de uitschakeling van afgelopen weekend toch niet helemaal terecht. Wordt vervolgd dus.