DSZ 2 stevig op derde plek na overwinning op Unitas '28

26 november 2019 19:15

De wedstrijden tegen Unitas '28 halen bij veel spelers van DSZ 2 warme herinneringen naar boven. Meer dan 10 jaar geleden speelden een aantal huidige toppers van Ons Aller Twidde bij elkaar in de jeugd. De wedstrijden tegen Unitas waren dan altijd wel speciaal. De wedstrijden zaten vol strijd, gemene rivaliteit en prachtig voetbal voor Maas en Waalse begrippen.

Onder leiding René den Bieden en Mark Peelen boekte het jeugdige stel, als C-elftal, zelfs bekerwinst. Op neutraal terrein werd de Wamelse tegenstander met maar liefst 3-6 van de mat getikt. In de jeugd verzorgde René zelf de verslagen onder de noemer A-, B- of zelfs C1nformatie en dient nu vaak als inspiratie voor de verslagen van DSZ 2. Voor sommige is de wedstrijd tegen Unitas '28 een prachtige herinnering, voor anderen een nutteloos begin van het verslag.

Anno 2019 zijn de kaarten geheel anders geschud. Waar DSZ het jeugdelftal nog enigszins bij elkaar hield in het tweede elftal, is bij Unitas niemand uit die periode meer te bekennen. In ieder geval niet bij de huidige tegenstander van afgelopen zondag. Een stel jonge knapen uit Wamel doen het wisselvallig in de competitie. Vier keer winst, vier keer verlies en een vierde plaats op de ranglijst. Eén  plaats onder DSZ 2. Genoeg reden voor Ons Aller Twidde om goed uit de startblokken te beginnen.
De grootste wijziging ten opzichte van vorige week was het centrale duo. Het duo van vorige week, Jop en Rick, mochten voor deze wedstrijd een plaats op de bank bezet houden. Mustafa en Glenn namen de twee plaatsen over in het veld.
In de eerste minuten waren beide teams gelijkwaardig. Beide partijen wisten druk te zetten op de verdedigers en na een kwartier spelen leek het erop alsof Unitas als eerste zou gaan scoren. Na meerdere plaagstootjes kreeg de middenvelder kans om uit te halen, maar hij schoot de bal hoog over. Na de wedstrijd heeft Gert Jan Geurts de speler van Unitas nog opgedragen om 30 keer op te drukken.
In een periode dat Unitas vol druk ging zetten op onze verdediging kwam DSZ 2 in de counter er razendsnel uit. Een aanval via Kevin Coehoorn en Ivo Laisina kwam voor de voeten van Nick Peters die de openingstreffer op zijn schoen had. De lange keeper bracht redding en de rebound kwam voor de voeten van Lars Tromp. Onder toeziend oog van zijn familie omspeelde hij zijn directe tegenstander en scoorde een fenomenaal doelpunt. De bal vloog in de korte hoek in de kruising tegen de touwen. Een zeer welkome openingstreffer voor Ons Aller Twidde en vooral een heerlijke 1-0.
In de minuten daarna verloor Unitas het veldspel van DSZ 2, maar verloor ook vooral van zichzelf. Het leek erop alsof het vertrouwen van enkele minuten geleden een flinke deuk had opgelopen. Er werd in de eerste helft nog amper een goede aanval opgebouwd door de Wamelse tegenstander en enkele beslissing van de scheidsrechter resulteerde gemopper en geklaag, tot het irritante aan toe.
Enfin. De 1-0 stond op het scorebord en waar Unitas niet meer in het stuk voorkwam, kwam Ons Aller Twidde logischerwijs steeds beter in het spel. Niet lang daarna resulteerde dat in een tweede doelpunt van Lars Tromp. Wederom een counter via onder andere Ivo en Kevin leek in eerste instantie naar Nick Peters te moeten. Hij stond namelijk voor open doel en had de bal voor het intikken. Toch koos Ivo ervoor om te kappen en te draaien en vervolgens de bal bij Lars af te schuiven. Zijn schot met links was niet eens geweldig, maar onzichtbaar tot het laatste moment voor de keeper. Het schot was goed genoeg om tussen de benen van de keeper in het doel te laten verdwijnen.

Het huwelijk tussen 'de Trompjes' en Ons Aller Twidde is een gelukkig huwelijk. Lars wist al meerdere keren voor DSZ 2 te scoren, maar ook zijn broeder Rick was dat al een keer gelukt. Op briljante wijze wist hij vorig seizoen vier spelers en de keeper te omspelen. Om vervolgens de wedstrijdbeslissende 2-7 binnen te tikken in de bekerwedstrijd tegen DIOSA. Lars zal dus nog een paar keer mee moeten doen om te titel van mooiste doelpunt van zijn broer Rick af te pakken.

De eerste helft werd afgefloten met een 2-0 stand en trainer Gert Jan prees zich gelukkig met het getoonde spel. Met als voorwaarde om dit in de tweede helft vol te houden. Een taak die helaas mislukte.

Unitas kwam strijdlustig uit de kleedkamer. Precies zoals ze eerder ook aan de wedstrijd begonnen. De verdediging van DSZ 2 werd teruggedrongen tot eigen helft en moest spaarzaam opzoek naar countermogelijkheden. Nick creëerde als rechtermiddenvelder nog wat dreiging voorin, maar het mistte bij DSZ 2 aan scherpte om tot grote kansen te komen.

Unitas wist de druk wel op te voeren, maar uitgespeelde kansen creëerde ze bijna niet. Het was vooral de lange bal spelen in de hoop dat deze goed zou vallen voor één van de aanvallers. Een kwartier voor tijd was het dan ook een keer raak. Met geluk en doorzettingsvermogen wist de spits van Unitas '28 voorbij onze verdediging te komen. Oog in oog met Terrel wist hij koel te blijven en de 2-1 in het doel te prikken. De wedstrijd verliep verder zonder grote problemen. Met een 2-1 eindstand kon DSZ 2 tevreden en voldaan de kleedkamer en kantine opzoeken.
Volgende week speelt DSZ 2 wederom een derby. Avios/DBV is dan de tegenstander.