Verdiende zege van DSZ 2 op WVW 3

19 november 2019 19:15

Een winterfrisse ochtendzon en een ongelofelijke walm van zeer overmatig alcoholgebruik. Zo begon de ochtend voor DSZ 2 in Weurt. Tegen WVW 3 moest er gewonnen worden na een slecht gelijkspel tegen Niftrik vorige week. Dat werd in ieder geval duidelijk gemaakt door Gert Jan Geurts in de bestuurskamer vooraf.

Net als vorige week waren er ook dit weekend om verschillende redenen veel afwezigen. Het zorgde wederom voor een wisselende opstelling. Zeker achterin was het weer schuiven en puzzelen. Rick van Dijk en Jop Cobussen vormde het centraal duo, geassisteerd door Glenn Smeets en Bram Beumer op de flanken. Doordat WVW met twee spitsen speelde schoof Glenn in de eerste minuten al door naar het middenveld en speelde Bram en Jop in de mandekking.

De drie gewaardeerde veteranen op het middenveld, Sjors van Ooijen, Mustafa Pester en Gijs van Gent, werden op het middenveld geholpen door de jonge Lars Tromp die vanuit het eerste elftal overkwam voor deze wedstrijd. Voorin was het vertrouwelijke duo Neill Schiks en Ivo Laisina verantwoordelijk voor gevaar voor het doel. De bank werd gevuld door Pieter de Keijzer, Kevin de Reuver en de gebroeders Pim en Sjors van Wolferen.

Voordat er over de wedstrijd gesproken wordt, is er ruimte voor een kleine rectificatie. Gijs van Gent, die zichzelf knap in de basis heeft gevochten (wilde hij niet minder gaan voetballen?), vond de verslaggever te negatief over zijn conditieniveau tegen Niftrik. Hij deed het om anderen een kans te geven. En ja hoor Gijs, dat geloven we graag.

De wedstrijd begon niet veel beter dan vorige week. Zonder over individuele spelers te praten oogt de verdediging van DSZ 2 al weken onzeker en niet op elkaar ingespeeld. Het is in ieder geval niet zoals Ons Aller Twidde gewend is en het zorgde in het eerste kwartier voor gevaarlijke kansen voor WVW 3. Gelukkig bracht Terrel een paar keer knap redding en bleef de 0 voorlopig nog op het scorebord staan. Langs de kant van het veld vond Juijn dat de reddingen van Terrel te maken hadden met het goede inschieten van Kevin en Pieter. En ja, ook dat geloven we dan maar.

Na ongeveer 25 minuten kwam DSZ 2 op voorsprong. Het tweede elftal kreeg meer grip op de wedstrijd en had al een paar kleine plaagstootjes uitgedeeld. De eerste treffer kwam uiteindelijk van de voet van Ivo Laisina. Lars Tromp zocht op snelheid de achterlijn en kon nog net de bal voorgeven. Terwijl de verdedigers er al aan dachten om rustig uit te verdedigen was Ivo er als de kippen bij om de verdedigers en bijbehorende keeper te verschalken.

Lang mochten we van de voorsprong niet genieten. Moeizaam en ongelukkig uitverdedigen van DSZ 2 werd Terrel in de moeilijkheden gebracht. Zijn intentie was om de bal weg te 'foempen' naar voren, maar verslikte zich in de aanname en aanstormende voorhoede van WVW. De fout werd genadeloos afgestraft en het stond al gauw weer 1-1.

Net na de 1-1 koos Gert Jan om te wisselen. Om meer stabiliteit te creëren achterin kwam Pieter de Keijzer in het veld voor Rick van Dijk. Pieter speelde net als vorige week een sterke wedstrijd en zijn coaching/leiding gaf iets meer rust achterin. Ditmaal werd er gekozen om Rick van het veld te halen, maar met alle respect speelde ook Jop niet zijn beste wedstrijd uit zijn carrière. Mede daardoor kwam Rick later in de tweede helft nog in het veld voor Jop.

Ons Aller Twidde ging niet rusten met een gelijkspel. Onder toeziend oog van een handjevol toeschouwers schoot Neill Schiks de 1-2 tegen de touwen. Hij kreeg deze kans in de schoot geworpen door de keeper van Weurt. Hij bokste een corner precies voor de voeten Neill, die zelf niet veel tijd nodig had om deze kans te benutten.

In de rust kwamen Kevin en Sjors in het veld voor Bram en Gijs. Verder werd er vooral gesproken over de diepgaande linkermiddenvelder van WVW en hoe deze aangepakt diende te worden.

De discussie in de kleedkamer over het onder druk zetten van deze speler wierp zijn vruchten af. Ons Aller Twidde voetbalde de eerste 30 minuten van de tweede helft goed voetbal en zorgde voor veel dreiging voor het doel van WVW.

De wedstrijd werd nog gemakkelijker gemaakt toen WVW met voor even met tien man kwam te staan. Een allertreurige terugspeelbal van de linksback van WVW zorgde voor een moeilijke aanname voor de keeper. De bal die van zijn voet afsprong kwam voor de voeten van Ivo terecht die de bal breed legde om op doel te schieten. Voor even heeft de verslaggever niet scherp op zijn netvlies wie de bal op doel schoot. Het schot zou een doelpunt zijn geweest als de verdediger geen aspiraties had gehad om keeper te worden. Eigenlijk alleen zoals onze Bram zou kunnen, tikte de speler van WVW de ban uit het doel. Een penalty en gele kaart als resultaat. Ivo bleef koel schoot de strafschop binnen.

Pim was de nacht en ochtens voor deze wedstrijd nog uitbundig op trainingstage geweest om zichzelf klaar te stomen voor het Mega Piraten Festijn. Begrijpelijk en respect daarvoor, maar zijn kans op speelminuten slonken daardoor wel. Gelukkig mocht onze geliefde drankorgel na de 1-3 toch nog minuten maken. Hij kwam in het veld voor Lars Tromp.

Met nog twintig minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Zeker na een goed uitgespeelde aanval op de rechterflank die vanuit achteruit werd opgezet. Ivo omspeelde zijn directe tegenstander en bracht de bal voor het doel. Bekeken en beheerst prikte Neill zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen.

Met drie doelpunten achterstand bleef WVW, na een tijdje weer met 11 man, gedurfd de aanval zoeken. Met vier aanvallers werd er druk gezet op de verdediging in de hoop dat er fouten gemaakt zouden worden. Geheel onbewust en een beetje klungelig kreeg Juijn de bal in het strafschopgebied tegen zijn hand. Volgens de nieuwe regel is hands nou eenmaal hands en volgde er een strafschop. Terrel kon nog bijna redding brengen, maar de 2-4 was uiteindelijk niet te voorkomen.

Het zou de eindstand van de wedstrijd zijn, maar DSZ 2 werd het in de laatste minuten zeker niet makkelijk gemaakt. De spits mistte een niet te missen kans voor open doel en een doelpunt van WVW werd nog afgekeurd wegens buitenspel.

De overwinning van DSZ 2 was dik verdiend. Zeker gezien het spel in de tweede helft, maar is nog niet bij machten om een wedstrijd op slot te gooien wanneer dat nodig is. Er zijn nog genoeg aanknopingspunten om de komende weken op te trainen.