DSZ 2 voorkomt nederlaag tegen Niftrik

12 november 2019 12:15

Na twee overwinningen op rij mocht DSZ 2 opdraven in Niftrik om tegen de gelijknamige voetbalclub te spelen. Tot verbazing van vele stond Niftrik 2 twee plaatsen (namelijke 4e) boven Ons Aller Twidde. Het zou dus een goede test worden om te kijken of DSZ 2 zich kan meten met de top.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er veel afmeldingen waardoor op het laatste moment Kevin de Reuver nog aan het team werd toegevoegd. Bram Beumer meldde zich met koorts af voor deze wedstrijd en Glenn, Neill Schiks, Rens en Haci gaven al eerder aan andere verplichtingen te hebben of waren nog geblesseerd. De afwezigheid van deze heren zorgde ook voor twee rentrees in de selectie. Pieter de Keijzer en Kevin Coehoorn maakte sinds lange tijd weer deel uit van de wedstrijdselectie.

Wat niet veel mensen weten, is dat Niftrik 2 bij Pieter de Keijzer bekend staat als echte prijzenpakkers. Voor het derde jaar op rij is Niftrik 2 door 'lilik' als lilikste team van de competitie uitgeroepen. Deze woorden komen uit de mond van iemand die 'lilik' als bijnaam heeft, dus hij zal er dan wel verstand van hebben. Het is niet netjes om zo over een tegenstander te praten, maar successen mogen gedeeld worden en er werd expliciet gevraagd om dit in het verslagje te plaatsen. U vraagt, wij draaien.

Zoals je wellicht merkt aan het begin van het verslag, was de eerste helft niet noemenswaardig en maakte bij vlagen plaats voor grappen en grollen op de bank. Toch waren de bankzitters scherp in hun analyses. De analisten op de bank ,Pieje, Juijn en Schiksie jr., kwamen al snel tot de conclusie dat 'de wedstrijd niet om aan te gluren was' en daar was geen woord aan gelogen. Aannames waren slecht, passing kwam niet aan, er werd niet goed vrijgelopen en het tempo van het spel was behoorlijk traag.

De eerste dreiging kwam daardoor ook pas na 25 minuten van de voet van Ivo. De spits die vorige week twee keer scoorde, schoot vanuit een lastige hoek op doel, maar de bal ging naast het doel.

Mustafa mocht na 30 minuten even een rustperiode inlassen. Na een partijtje shirtje trekken ontving Moes een gele kaart waardoor hij tien minuten op de bank mocht zitten. In de tijd dat Moes op de bank plaats nam, hield Terrel nog een geweldige bal uit de kruising en voorkwam dat DSZ 2 tegen een 1-0 achterstand aan keek.

Bij rust was het dan eindelijk tijd om Pieter en Kevin Coehoorn in het veld te brengen voor Rick van Dijk en Nick Peters. Ook werd er gezegd dat we achterin met drie verdedigers zouden spelen en zodoende Mustafa, de gelegenheids laatste man, door kon schuiven naar het middenveld. Dit zou voor iets meer druk zorgen op de helft van de tegenstander. Even na rust kwam Juijn in het veld voor Wolfie.

De tweede helft was beter dan de eerste helft. Het was niet heel moeilijk om dat te evenaren of zelfs te overtreffen, maar goed. Het moet nog wel gebeuren. Het grootste gevaar kwam van de voet van Gijs van Gent. De middenvelder die warme gevoelens overhoudt aan het veld in Niftrik bracht een krachtige vrije trap voor het doel, maar er was niemand die er tegenaan kon lopen. Kort daarna kwam er een voorzet van zijn voet bij Mustafa terecht, maar die kans werd niet afgemaakt. Gijs speelde een goede tweede helft, maar zijn conditie speelde hem parten en ging twintig minuten voor tijd moe naar de kant.

De grootste en mooiste kans werd opgezet aan de linkerkant door Coehoorn. De buitenspeler dribbelde naar binnen en verlegde knap het spel naar de rechterkant bij Neill Roelofs. Met een vlijmscherpe lage voorzet zette hij alle verdedigers te kijk en had Ivke de bal voor het binnen glijden. Twee teenlengtes kwam hij te kort om deze voorzet om te toveren tot assist en DSZ 2 op voorsprong te zetten.

Een kwartier voor tijd kwam Niftrik, tegen de verhoudingen van de tweede helft in, op voorsprong. De eerste uitbraak van de thuisploeg zorgde voor gevaar van een meter of 20. Tussen een aantal verdedigers wist de aanvallende middenvelder van Niftrik ruimte te creëren voor een schot en prikte de bal in de hoek. Terrel leek de goede kant op te duiken, maar het hobbelige veld met daarbij het welbekende polletje zorgde ervoor dat onze keeper zijn hand niet volledig tegen de bal kon zetten.

De laatste minuten van de wedstrijd was het volle druk naar voren, maar het duurde tot de laatste minuut van de wedstrijd totdat Ons Aller Twidde scoorde. Een snelle kapbeweging van Ivo zorgde aan de zijlijn voor ruimte om een voorzet te geven. De voorzet kwam bij Sjors terecht, die de bal, met een beetje geluk, voor de voeten van Nick Peters wist te krijgen. De wederom ingevallen aanvaller noteerde zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer met een droge schuiver in de linkerhoek. Daarmee zette hij de gelijkmaker en de eindstand op het scorebord.

Door het late doelpunt konden we met een glimlach huiswaarts keren, maar we moeten ook reëel blijven dat DSZ 2 nog niet het niveau haalt wat we willen bereiken. Er zijn verschillende factoren waaraan gewerkt moet worden, maar wellicht vooral de snelheid in het spel. De keren dat DSZ gevaarlijk werd, kwam het door scherpe passing en door de bal 1 à 2 keer te raken. Daarmee maak je het de verdedigers lastig en creëer je ruimte voor een schot of een voorzet. Ook dit weekend was daar weer een voorbeeld.

Op deze frisse zondagochtend bleef Ons Aller Twidde met gemengde gevoelens achter, maar kan uitkijken naar de volgende wedstrijd tegen WVW aanstaande zondag.