DSZ 2 wint tweede wedstrijd op rij

6 november 2019 18:30

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AAC/Olympia 2 stond DSZ 2 met zes punten uit vijf wedstrijden in de middenmoot van de competitie. Tegen RVW, Ewijk 3 en SCD werd er verloren en de wedstrijden tegen Ewijk 4 en DIOSA leverde juist drie punten op. De vorm van de eerste vijf wedstrijden is onvoldoende om voor het gewenste kampioenschap te strijden. Ons Aller Twidde moet alles zetten op het feit dat we vanaf nu alles moeten winnen.

Vorige weekend won DSZ met ruime cijfers (5-0) van DIOSA. De scorebordjournalisten zouden zeggen dat DIOSA met de staart tussen de benen naar huis is gestuurd, maar ze zouden zwijgen over de mooie voorzetten en efficiënte afwerking van de voorhoede spelers, het eerbetoon aan het WK Rugby door Sjors van Ooijen of de pirouette van Rens Smidt dat de 4-0 inleidde. Enfin, al met al was het vorig weekend weer volop genieten en deed eindelijk weer denken aan afgelopen seizoenen.

Genoeg over vorige week, terug naar de wedstrijd tegen AAC/Olympia. Ook deze week speelde de oranjemannen in een 4-4-2 formatie. Centraal achterin werden Glenn Smeets en Rick van Dijk wederom aan elkaar gekoppeld bij 'afwezigheid' van Jop Cobussen. Zoals inmiddels gewend werden de backposities ingevuld door Rens en Bram. Jop vervulde vandaag wel een rol als vlagger. Op het middenveld speelde Sjors van Ooijen als nummer 6 en mocht Roy Schiks als 10 weer de vuile meters opknappen. Zij werden op rechts en links geassisteerd door Neill Roelofs en Lars Tromp. In de voorhoede kregen Neill Schiks en Ivo Laisina weer het vertrouwen om voor de doelpunten te zorgen.

Het veld in Boven-Leeuwen was zwaar door de regenval van de avond/nacht daarvoor en dat zorgde ervoor dat er gezwoegd moest worden door beide teams. Ons Aller Twidde begon niet scherp aan de wedstrijd. De mannen hadden moeite met de opbouw en kozen vaak, na lang wachten, voor de moeilijke oplossing. Voor de wedstrijd, eigenlijk voor elke wedstrijd, geeft Gert-Jan aan kort te willen voetballen en zo de aanval te zoeken. Het liefst, als het kan, ook nog eens over de grond. Dit seizoen is al vaker gebleken dat het team hardleers is in de beginfase, maar zich naarmate de wedstrijd vordert goed herstelt.

Na vijftien minuten kreeg AAC/Olympia de eerste grote kans. Terwijl Jop de vlag omhoog stak voor buitenspel ging de aanval gewoon verder. In alle ijver werd er een overtreding gemaakt op een meter of 30 voor de goal. Normaal een bijna onmogelijke opgave om van daar te scoren, maar het schot werd niet klem gepakt door Terrel. De aanvaller van AAC/Olympia was scherper dan de verdediging van DSZ en kon in de kluts de bal net achter onze keeper tikken. Een 0-1 achterstand die niet geheel onterecht was.

DSZ was in de minuten daarna iets dreigender. De corners van Lars Tromp zorgde een paar keer voor gevaar en een vrije trap van dezelfde speler ketste nog van de lat af. Ook via de zijkanten kwam er steeds meer ruimte en gevaar, maar uiteindelijk resulteerde het in de eerste helft niet tot de gelijkmaker.

In de rust kwamen Mustafa Pester en Nick Peters in het veld voor Rick van Dijk en Lars Tromp. De laatstgenoemde mocht maar 45 minuten meespelen om vervolgens weer met het eerste elftal op pad te gaan. Na ongeveer tien minuten tot een kwartier in de tweede helft kwam ook Gijs van Gent in het veld. Hij verving Bram Beumer.

In de tweede helft had AAC/Olympia vrij weinig tot niks meer te vertellen. Zeker in aanvallend opzicht kwam er weinig gevaar naar een aantal wijzigingen die ze doorvoerde. DSZ kwam wel beter uit de kleedkamer en was nadrukkelijk opzoek naar de overwinning. Het was Ivke die uiteindelijk de aansluitingstreffer scoorde.

De aanvaller kon in de eerste helft zijn geluk niet op kon toen hij oud-leider Johan Preken langs de kant zag staan en in de tweede helft zou zijn humeur alleen maar beter worden. Vanuit het middenveld werd de bal onderschept en snel weer de aanval gezocht. Door goede loopacties voorin van het aanvalsduo kreeg Ivo ruimte om door te stomen richting het doel van de tegenstander. Bekeken schoof hij de bal in de linkerhoek en werd DSZ 2 verlost van de hatelijk nul in deze wedstrijd.

Ongeveer een twintig minuten voor tijd kwam DSZ verdient op voorsprong. Ivo kreeg de bal in de loop mee en kwam één-op-één. De meegelopen verdediger probeerde in een uiterste poging nog redding te brengen voor er geschoten kon worden, maar raakte daarbij de benen van Ivo in plaats van de bal. Penalty! Dat zorgde voor ergenis bij de centrale verdediger.

Geheel over de zeik en ietwat agressief meldde hij zijn ongenoegen bij scheidsrechter Richard, die meteen de gele kaart trok. Nu beschikt DSZ 2 ook over genoeg beroepsmopperaars (zeker tegen scheidsrechters), maar tegen deze gegeven penalty was weinig in te brengen. Ivo mocht zelf achter de bal staan en bracht Ons Aller Twidde op voorsprong, 1-2.

Dat zou ook meteen de eindstand van de wedstrijd worden. Na de 1-2 wilde DSZ nog opzoek gaan naar de 1-3, maar het ontbrak aan scherpte voorin om de keeper het vuur aan de schenen te leggen.

DSZ wint hiermee de tweede wedstrijd op rij en kan de komende weken deze reeks verder uitbouwen. Beginnend met de uitwedstrijd naar Niftrik aanstaande zondag.