Groot verlies voor aanvallend onmachtig DSZ.

6 oktober 2019 20:15

Nijmegen. Een wedstrijd met veel strijd en inzet laat DSZ toch weer met een kater achter. Strijd was er zeker. Vooral in de tweede helft kwam DSZ er vaak en gevaarlijk uit. Maar daar lag ook gelijk het probleem. De buitenspelers werden veelvuldig mooi de diepte in gestuurd maar uiteindelijk zou hier slechts 1 voorzet uit voortkomen waaruit de 1-1 werd gescoord. De overige aanvallen verzandde vooral in balverlies en countermogelijkheden voor de tegenstander.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op met kansen over en weer. Halverwege de eerste helft komt FC Kunde op voorsprong. Nadat een minuut daarvoor keeper Paul van Hees nog een mooie save had was hij nu kansloos op een nieuwe counter van FC Kunde. Vrij voor de keeper weet de spits de 1-0 binnen te schieten. Hierna ligt het initiatief bij de Nijmegenaren en loert DSZ op een uitbraak. Na 39 minuten is het daarbij raak. Jasper van Dreumel gaat op rechts door tot aan de achterlijn en zijn voorzet komt voor de voeten van Pim van Wolferen die makkelijk kan binnenschieten. Voor de rust gebeurt er niet veel meer waardoor we met een gelijke stand gaan rusten.

De tweede helft zien we een zeer sterk DSZ uit de kleedkamer komen. Veel balbezit met even zovele aanvallen. Maar zoals hierboven beschreven was er nauwelijks creativiteit in de voorste linie waardoor een verdiende voorsprong op dat moment uitbleef. Deze voorsprong komt wel uit een fraaie vrijetrap vanaf de middenlijn door Mark van Sommeren die door Jasper van Dreumel nog fraaier vanaf 10 mtr precies in de bovenhoek word binnengekopt. De ban leek gebroken en het wachten was op meer doelpunten van DSZ. DSZ bleef aandringen voor de goal van FC Kunde maar de ploeg beloonde zich niet. Sterker nog, uit het niets komt FC Kunde weer langszij. De 2-2 valt in de 66 ste minuut. DSZ bleef de meer aanvallende ploeg met FC Kunde in de rol van counterploeg. In die rol hadden ze een kwartier voor tijd wederom succes. DSZ op een 3-2 achterstand. In de laatste fase van de wedstrijd zet DSZ alles op alles om de gelijkmaker te forceren en had daarin enkele keren grote pech dat schoten van dichtbij worden geblokt. Het resultaat van het naar voren spelen met veel spelers speelde FC Kunde echter wel in de kaart met hun snelle counters. Zij profiteerden daar optimaal van. In de laatste paar minuten bepaalden ze met nog 2 doelpunten de eindstand op 5-2.

Opstelling DSZ 1:

Doel: Paul van Hees
Verdediging: Luuk Derks, Stijn ‘t Jong, Mark van Sommeren, Mike Grisel
Middenveld: Jesper van Cleef, Bram van Baren, Dennis Janssen
Aanval: Boudewijn de Kadt, Jasper van Dreumel, Pim van Wolferen (62 Lars Spanbroek)