Zuur verlies voor DSZ ver in blessuretijd.

29 september 2019 21:45

Het is DSZ niet gelukt om een punt uit Millingen mee te nemen naar Boven-Leeuwen. In een wedstrijd met een mooi scoreverloop en een knotsgekke eindfase in de tweede helft liep het team tegen een nederlaag op waar een gelijkspel zeker terecht was geweest.

Binnen een kwartier stond er al een 1-1 score op het bord. Millingen opende de score na 12 minuten nadat de defensie van DSZ de bal niet voldoende weet weg te werken bij een aanval van Millingen. Een middenvelder vangt de bal op en krult deze fraai in de rechter bovenhoek. Maar als snel had DSZ hierop een antwoord. In de 14 de minuut benutte Jasper van Dreumel een stafschop nadat de doorgebroken Boudewijn de Kadt werd neergehaald in het strafschopgebied. DSZ kreeg hierna wel de betere kansen tegen een beter spelend Millingen. Het spel van DSZ werd vooral gekenmerkt door slordigheden en het niet goed in de ploeg houden van de bal. Er werd dan ook veelvuldig een lange bal gehanteerd naar de spitsen maar echt gevaarlijk werden deze aanvallen niet. Daarbij moest er rekening gehouden worden met de tegenstoten van Millingen. Een ervan in de 34 ste minuut leverde een gelukkige treffer op, een ongevaarlijk schot komt tegen het been van verdediger Luuk Derks die de bal niet meer de juiste richting kan meegeven en de bal in de goal ziet verdwijnen. In de slotfase leek DSZ de gelijkmaker te hebben gemaakt. Een snelle aanval door het midden gaat van Bram van Baren naar Jasper van Dreumel die op zijn beurt aflegt naar een scorende Lars Spanbroek. Een vlagsignaal van de grensrechter werd overgenomen door de scheidsrechter waardoor de ruststand 2-1 blijft.

De start van de tweede helft was voor DSZ. Boudewijn de Kadt gaat goed door richting doel maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper, de corner erna levert niets op. Ook een afstandsschot van Jesper van Cleef gaat aan de verkeerde kant van de paal naast. In de counter van deze aanval valt de goal aan de andere zijde. DSZ laat de spits van Millingen vrij in de 16mtr de bal aannemen en in de draai passeert hij keeper Paul van Hees. Niet veel later verricht Paul nogmaals een mooie redding en daarna ligt het initiatief van de wedstrijd geheel bij DSZ. Lars Spanbroek heeft tot 2 x de kans om er weer een wedstrijd van te maken maar mistte opgelegde kansen. Ook Jasper van Dreumel komt bijna tot score maar wordt door de verdediging vakkundig naar buiten gedreven waardoor een schot op goal kansloos is. In de 77ste minuut is het dan toch raak voor DSZ. Invaller Lars Tromp rond rustig af op een voorzet van rechts. De Leeuwenaren gingen hierna nog meer op zoek naar de gelijkmaker. Er volgde enkele mooie aanvallen en 4 minuten voor tijd was er dan eindelijk de bevrijdende goal van Jasper van Dreumel. Op aangeven van Mark van Sommeren kan hij zijn 2de van de middag maken. Het leek dus uit te draaien op een 3-3 gelijkspel. Maar de thuisploeg scoorde nogmaals. Drie minuten in blessuretijd valt de bal uit een corner voor de voeten van hun spits die van dichtbij kan binnenschieten. Een grote domper voor DSZ dat juist in deze fase dichter bij een goal was dan Millingen. Een minuut later komt DSZ zelfs weer op 4-4. Maar de grensrechter van Millingen vlagt hier ten onrechte voor buitenspel. Omdat Stijn ‘t Jong vanaf de achterlijn de bal terugspeelt op de meegelopen Lars Tromp kan dit nooit en te nimmer buitenspel zijn. Helaas wist hij de scheidsrechter te overtuigen waardoor DSZ met een kater richting huis kon vertrekken.

Opstelling DSZ 1:

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Luuk Derks, Stijn ‘t Jong, Thijs van Dreumel (18 Lars Spanbroek), Mike Grisel

Middenveld: Jesper van Cleef (72 Pim van Wolferen), Mark van Sommeren, Bram van Baren (74 Lars Tromp), Dennis Janssen

Aanval: Boudewijn de Kadt, Jasper van Dreumel