Nipt verlies DSZ in openingswedstrijd tegen Krayenhoff.

22 september 2019 20:45

In aanloop naar de competitie werkte DSZ enkele oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijden af. De oefenwedstrijden werden allen gewonnen maar in de beker bleef de ploeg met lege handen. De traditionele MaasenWaalcup werd in de finale winnend afgesloten tegen Avios/DBV, 2-1. Volgend jaar is de organisatie hiervan weer in handen van DSZ.

De competitiestart in de 4de klasse was thuis tegen Krayenhoff. De gasten opende de wedstrijd goed in het eerste kwartier. Met 2 goede kansen hadden ze de score kunnen openen. Pas daarna kwam DSZ beter in de wedstrijd en de eerste mogelijk was direct een grote. En hard schot van Bram van Baren ging rakelings over en niet veel later ging een strakke voorzet van Maarten van Dreumel net langs de goed meegelopen Jasper van Dreumel. Het spel zou de gehele eerste helft op en neer golven. Keeper Paul van Hees redde 2 keer ten koste van een corner op een mogelijkheid van de spitsen van Krayenhoff. Aan de andere zijde werd een goal van DSZ afgekeurd vanwege buitenspel. Net voor tijd had Maarten van Dreumel de mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten. Helaas ging de bal voorlangs. Ruststand 0-0.

DSZ kwam sterker uit de kleedkamer en liet direct enkele snelle en mooie aanvallen zien maar tot een afronding kwam het niet. De scherpte was er niet bij de spitsen en de ervaren verdediging van Krayenhoff hield eenvoudig stand. Langzaamaan kwam de wedstrijd weer in evenwicht waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Na een half uur in de 2de helft viel een treffer voor Krayenhoff. Een vrije trap door de aanvoerder van Krayenhoff werd door Luuk Derks weggewerkt maar helaas voor hem weer precies voor de voeten van dezelfde schutter, die nu wel trefzeker is in de verre hoek. Het laatste kwartier probeerde DSZ met een slotoffensief de verdiende gelijkmaker te forceren. Krayenhoff grossierde hierin in tijdrekken door lang te blijven liggen na  lichte overtredingen maar de scheidsrechter had hier goed het oog in en liet daarom ook 8 minuten naspelen. Jasper van Dreumel kopte in de laatste minuut uit een corner nog naast waarna de scheids floot voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling DSZ 1:

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Luuk Derks, Stijn ‘t Jong, Mark van Sommeren, Mike Grisel

Middenveld: Jesper van Cleef, Dennis Janssen, Bram van Baren

Aanval: Boudewijn de Kadt (61 Lars Tromp), Jasper van Dreumel, Maarten van Dreumel