Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DSZ 2 zet droom over dennenappel en badjassen voort

17 september 2019 10:45

Met een flink aantal kleine oogjes en een nacht vol verhalen mocht Ons Aller Twidde opdraven tegen een oude bekende Avios/DBV 3. De blauworanje tegenstander heeft de afgelopen jaren een aantal cruciale wedstrijden gewonnen van DSZ 2, waardoor een kleine rivaliteit is ontstaan tussen de twee teams. Vooral de twee ervaren voorhoedespelers van de oranjeblauwen zijn alom gevreesd en Bram Beumer en Glenn Smeets werden de taak toe bedeeld om Frank en Ronald onschadelijk te maken.

Al snel in de wedstrijd nam het eerder genoemde spitsenkoppel van Avios/DBV het heft in handen. Door een aantal slimme acties werd de druk vol op de wankele DSZ defensie gelegd en kon Avios/DBV gemakkelijker naar voren voetballen dan de oranjewitten. Met een engel op onze schouders en een uitstekende keepende Terrel van den Heuvel is het een wonder dat er na een half uur nog steeds 0-0 op het scorebord stond.

Om achterin iets meer sturing en grip te krijgen, werd Bram Beumer vervangen door Wesley Heyes. Glenn verhuisde naar de linksbackpositie en Jop nam de mandekking over op Frank. Klein detail tussendoor: terwijl onze mannen Jop weleens 'Joppe' of 'Sjoppe' noemen, houdt onze trainer steevast de naam 'Jopen' aan. Of dat een taalfoutje is of de algemene gedachte van de trainer blijft nog even de vraag.

Ook Nick Peters verliet na 30 minuten het veld voor Mustafa Pester. Nick heeft de afgelopen vier jaar niet op het veld gestaan en na een aantal intensieve trainingen en wedstrijden kende hij wat pijntjes in de benen.

Vorig seizoen hebben we vaak zat meegemaakt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander wel scoort. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Net voor rust werd een voorzet slecht verwerkt door de keeper en via het hoofd van Sjors van Ooijen komt de bal voor Marvin Derks. De middenvelder die 'Eul' als bijnaam heeft schoot bekeken de bal over de keeper heen. De verdediger van Avios/DBV probeerde de bal met de hand nog eruit te tikken, maar zijn vingertoppen waren niet lang genoeg om het eerste DSZ doelpunt te voorkomen.

Net na rust was het meteen weer raak. Neill Schiks kreeg de bal in diepte mee en na drie keer kappen, draaien, schieten en vallen wist hij de bal van dichtbij de 2-0 binnen te tikken.

Na 60 minuten mocht Rens vijf minuten mopperen op de bank. Na een domme overtreding mocht DSZ 2 van geluk spreken dat er geen andere kleur kaart aan Rens werd getoond. Na vijf minuten werd hij vervangen door Glenn, die een paar minuten geleden al plaats moest maken voor Juijn.

De minuten daarna was het spel in evenwicht en had DSZ grip over de wedstrijd. Moegestreden en voldaan verliet Neill Roelofs het veld voor Wolf. Even later kwam Gijs van Gent in het veld voor Ivo Laisina.

Avios/DBV leek er nog een keer doorheen te komen. Een kwartier voor tijd was Frank even ontglipt aan de aandacht van Wes en Jop. Met hand en voetwerk probeerde Wes de schade nog te herstellen, maar na een ultieme sliding van Glenn werd de aanval daadwerkelijk onschadelijk gemaakt. Tot grote trots van Glenn zelf overigens. Juichend van geluk, alsof hij zojuist Roland Garros gewonnen heeft, bleef hij nog even op het veld genieten van zijn actie.

In tegenstelling tot de vorige keeper is het Terrel van den Heuvel wel gelukt om de nul te houden. Zoals al eerder in het verslag werd genoemd wist de nieuwe aanwinst met uitstekend keeperswerk het doelpunt schoon te houden. Overigens verdient het hele team een compliment voor de veerkracht die getoond werd om de wedstrijd succesvol om te draaien.

Door winst op Avios/DBV is DSZ door naar de volgende ronde van de beker. Met alle beker- en oefenwedstrijden achter de rug lijkt Ons Aller Twidde klaar te zijn voor de competitie.