Eerste (oefen)overwinning voor DSZ 2 in nieuwe seizoen

28 augustus 2019 14:45

Erik de Heuvel

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Terwijl twee handen vol aan spelers nog vakantie vierde, niet fit waren of simpelweg iets anders op de planning hadden staan, stonden de oranjemannen al tegenover UHC 2 in een oefenwedstrijd. Het doel? Fit raken voor de competitie en een goed begin van het seizoen maken.

De selectie werd aangevuld door spelers van de jeugd (Wiebe en Rafat) en DSZ 4 (Martijn, Mitchell, Roy en Daan). Zo kon het team van 16 man op pad en kon iedereen gemakkelijk doorwisselen onder tropische temperaturen.
De eerste vijftien minuten gingen gelijk op, maar waren voor DSZ ook de minuten dat er af en toe zeer slordig gespeeld werd en UHC de kans werd gegeven om tot wat grotere kansen te komen.
Een kleine positionele wijziging tussen Sjors van Wolferen en Daan Smits zorgde voor iets meer rust en kwam DSZ 2 steeds meer aan voetballen toe. Vooral Rafat kwam steeds beter in de wedstrijd en ging meer dan eens het duel aan met zijn directe tegenstander. De linksback had zijn handen vol aan de pijlsnelle buitenspeler en dat zorgde voor een vrije trap net buiten het zestien meter gebied.
Conditioneel kan Wesley Heyes nog veel winnen, maar zijn fluwelen trap is hij niet kwijt geraakt. Een piekfijne voorzet werd richting het doel verwerkt door Daan. Afgemeten in de linkerhoek belandde de bal en de keeper was kansloos.
Het was een beloning voor het betere spel, maar lang mocht DSZ 2 er niet van genieten. De spits van UHC kreeg tot tweemaal toe de kans om te kappen en te draaien voordat hij de rechterkruising uitzocht om daar de bal neer te leggen. Onze nieuwe keeper Terrel was, net als de keeper van UHC eerder, volkomen kansloos.
In de laatste minuten van de eerste helft werd er nog twee keer gescoord. Allereerst door DSZ. Na een goede onderschepping werd de bal snel doorgespeeld op Wesley Heyes, die op zijn beurt zijn tweede assist van de wedstrijd geeft. Ditmaal was het Mitchell Hendriks die voor de voorsprong zorgt. Met een prachtige loopactie creëerde hij ruimte voor zichzelf achter de verdediging en schoot hij beheerst de bal achter de doelman in het net.
De spits van UHC mocht voor rust nog zijn tweede van de middag scoren. Recht voor het doel van een meter of twintig kreeg hij een vrije trap. Iemand langs de kant riep nog dat hij een goede trap in zijn benen had. Voordat die zin volledig uitgesproken was het al raak voor de spits en stond de 2-2 op het scorebord. En dat was tevens de ruststand.
In een benauwde bloedhete kleedkamer was het zweten, luisteren naar Gert-Jan en opladen voor de tweede helft.
Belangrijk voor de vaste volgers. Sjors van Wolferen is de tweede Sjors in het team en om verwarring te voorkomen werd in de rust een lading aan bijnamen verzonnen. Sjors van Wolferen zal voortaan als Wolf door het leven gaan in het tweede elftal. Daarmee wordt het rijtje bijnamen binnen de selectie, zoals Juijn (Kevin de Reuver) en Manus (Martijn de Keijzer), uitgebreid.
DSZ leek in de tweede helft beter om te kunnen gaan met de hitte dan de spelers uit Bergharen/Hernen en kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. De voorhoede van de tweede helft gevormd door Roy Peters, Neill Roelofs en Sjors van Ooijen gingen gewillig opzoek naar de aanval, maar net iets te vaak zonder succes. Het ontbrak vaak aan scherpte om de kansen te verzilveren.
Na ongeveer twintig minuten was Rafat, na een korte rustpauzes langs de kant, weer in het veld gekomen en hij zorgde voor de voorsprong. Eerst schoot hij nog tegen de keeper aan, maar hij wist de rust te bewaren en de 3-2 te scoren.
DSZ maakte in deze wedstrijd een sterke indruk tegen de vierdeklasser. Af en toe was het team nog zoekende naar de juiste combinatie, maar over het algemeen was het een goede wedstrijd en waren er genoeg spelers die een meer dan prima niveau behaalde. Alleen een iets te dikke 'lulletje rozenwater', wiens naam niet wordt genoemd, die de laatste tien minuutjes nog wat ballen probeerde te raken zakte qua niveau door het ijs.
Het slotakkoord was voor Mitchell. Net voor het laatste fluitsignaal zocht hij weer de diepte en mocht wederom alleen op het doel af. Kundig werkte hij de bal achter de keeper. Met de 4-2 vond de prima fluitende scheidsrechter het wel mooi geweest voor vandaag en floot voor het einde van de wedstrijd.
Dank aan de spelers van DSZ 4 en de jeugd voor de nodige mankracht op deze zondagochtend.