DSZ 1 speelt voor promotie tegen Batavia 1.

26 mei 2019 19:45

26 mei 2019 14:30uur
AAC- Olympia 1 - DSZ 1 1 - 5

ALTFORST. Na de winst van 5-1 is DSZ verzekerd van de tweede plaats in de competitie. Aquila wist zijn wedstrijd zoals verwacht ook te winnen waardoor het verschil op de ranglijst 1 punt blijft. Tegenstander in de strijd om promotie is Batavia 1. Zij zijn in de 4e klasse als een na laatste geëindigd en zij wisten van de laatste 10 wedstrijden er maar slechts 1 te winnen en komen daarin maar moeilijk tot score. Aantal tegendoelpunten in de gehele competitie 86!!!

De wedstrijd begon enkele minuten later i.v.m. het afsteken van rookbommen door de toeschouwers van AAC-Olympia. Dit i.v.m. met de kampioenschappen van andere teams binnen de club. Dit gaf meteen de vele toeschouwers meer tijd om een ludieke actie van hoofdsponsor WILLEMS BOVEN-LEEWEN goed te bekijken. Met een luchtreclame vliegtuig werd de ploeg van trainer Tonnie van Dreumel succes gewenst. Een actie die met veel enthousiasme werd ontvangen. Na 2 minuten stond het al 1-0 voor DSZ. Een diepe bal van Rick Tromp wordt door Jasper van Dreumel opgepikt en binnengeschoten. De periode daarna zal het spel zich vooral op het middenveld afspelen. Na 18 minuten lijkt daar verandering in te komen, een geplaatst schot van Bram van Baren wordt nog net door de keeper uit de bovenhoek gestompt. 3 Minuten later is het 2-0. Met een doorkopbal bereikt Jasper van Dreumel zijn broer Laurens van Dreumel die de keeper in de korte hoek passeert. Een minuut later leek de wedstrijd beslist. Maarten van Dreumel gaat voorbij de goalie maar zijn inzet wordt nog net door een verdediger tot corner verwerkt. DSZ houdt druk op AAC-Olympia zonder echte uitgespeelde kansen in het restant van de eerste helft. AAC-Olympia komt net voor de rust zelfs nog terug in de wedstrijd. Achterin bij DSZ wordt een relatief onschuldige aanval niet adequaat weggewerkt waardoor AAC-Olympia uit een voorzet koppend kan scoren. Ruststand 2-1 voor DSZ.

De tweede helft begint met een aanvallende thuisploeg. Al vrij direct na de aftrap komt een aanvaller goed door maar zijn schot gaat net aan de verkeerde kant van de paal langs. DSZ was gewaarschuwd. Inmiddels was het ook duidelijk geworden dat Aquila hun wedstrijd zou gaan winnen waardoor een winst de tweede plaats zou opleveren. En daaraan gekoppeld een “mindere” tegenstander voor promotie/degradatie volgende week. Het spel van DSZ werd naar mate de wedstrijd vorderde veel beter. Er werd goed gecombineerd en de aanvallen waren veel doeltreffender. Dit resulteerde in nog eens 3 doelpunten. Een snelle aanval door Lars Spanbroek op links gevolgd door een breedte pass op maat op Maarten van Dreumel betekende de 3-1. Een kwartier voor tijd schiet Bram van Baren uit een vrije trap op de paal. Een minuut later had zijn actie meer succes, zijn strakke pass kon Jasper van Dreumel prachtig voorgeven op Laurens van Dreumel die zijn tweede koppend kon aantekenen. De grensrechter probeerde zoals enkele keren eerder te vlaggen voor buitenspel maar gelukkig ging de scheidsrechter daar terecht niet in mee. De 5-1 was voor de goed meegelopen Lars Spanbroek die de bal panklaar van Laurens van Dreumel voor zijn voeten kreeg. In de slotseconde had de score nog hoger kunnen uitvallen maar drie vrije spelers kregen de bal niet in de goal, via een verdediger werd het corner. DSZ zal volgende week met een goed gevoel aantreden. Achterin staat het goed, het middenveld heerst en de aanval is aardig op dreef met 33 doelpunten voor en slechts 6 doelpunten tegen in de laatste 10 wedstrijden.

Houdt de berichtgeving deze week in de gaten waar en wanneer de wedstrijd voor promotie/degradatie wordt gespeeld. Dit wordt in de loop van de week duidelijk. Het betreft één wedstrijd op neutraal terrein.

Topscoorderslijst ’18-‘19       Doelpunten (assist)