Scheidsrechter

Reijbroek, P.W.M.

Accommodatie

Onbekend

DSZ heeft een verdiende maar moeizame zege op Niftrik kunnen behalen. Anders dan de twee voorgaande wedstrijden begon DSZ ditmaal wel geconcentreerd en met veel inzet aan de wedstrijd.

Het spel speelde het eerste halfuur voornamelijk af op het middenveld en zowel DSZ als Niftrik wist geen enkele kans te creëren. Van het spel werden de schaarse toeschouwers, de gure wind had de meeste trouwe supporters doen besluiten om toch maar thuis bij de kachel te blijven, niet warm. Maar het laatste kwartier van de eerste helft volop actie. De eerste kans was voor Jeroen Geurts, maar zijn inzet ging naast. In de 31e minuut wist Niftrik te scoren, maar dit doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Ook een doelpunt van Nick Peters, enkele minuten later, werd door de uitstekende leidende scheidsrechter Reijbroek afgekeurd. In de 37e minuut kwam Niftrik op een 0-1 voorsprong door John Dappers. In de 43e minuut werd deze voorsprong teniet gedaan door Boy van Gessel. De kleine Boy sprong bij een corner hoger dan de reuzen van het centrale duo van Niftrik en kopte de gelijkmaker binnen. Iedereen maakte zich al voor de rust op, om van de meer dan verdiende warme thee te genieten, maar Jordi van Nikkelen van Niftrik dacht daar anders over, hij kopte in blessuretijd de 2-1 binnen. Hier ging wel wat duw- en trekwerk met Mark van Swam aan vooraf, maar de scheidsrechter zag geen reden om dit doelpunt te annuleren.

Ook na rust eenzelfde type wedstrijd. Coach van Hees had wat omzettingen in zijn team doorgevoerd en onder andere Luuk Lukkezen ingebracht. Ondanks aandringen van DSZ kon de defensie van Niftrik standhouden. Toen ook Roy Peters en Björn Theunissen werden ingewisseld, werd de druk naar voren groter. Roy viel zeer goed in en door zijn ijver en zijn welbekende dribbels maakte hij het Niftrik zeer moeilijk. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. In de 82e minuut kwam Roy van links naar binnen, omspeelde een paar tegenstanders en wist met een droge knal in de hoek de gelijkmaker te scoren. Enkele minuten later werd het zelfs 3-2 doordat Jeroen Geurts uit een scrimmage kon binnentikken. In de 89e minuut speelde Nick Peters zich op rechts vrij, maar zijn inzet verdween in het zijnet. In de 90e minuut dé kans voor Niftrik om toch nog één punt te veroveren; maar het goed geplaatste schot vanaf de zestien meter werd op katachtige wijze door doelman Edwin Heyes uit de hoek geranseld. In blessuretijd kwam de bevrijdende 4-2 voor DSZ tot stand; een corner van Tom Sengers werd door Jeroen Geurts binnengelopen. De drie zwaarbevochten punten bleven in Boven-Leeuwen, waardoor we nog volop in de race blijven voor een plaats bij de eerste drie.

Tweede Paasdag spelen we uit in Dreumel tegen Aquila.