Kapittelland 2 A
6562DN
GROESBEEK
tel. 024-3971130

DSZ pakt de eerste overwinning van het seizoen. Daar waar afgelopen weken nog ongelukkig punten werden verspeeld was het nu wel raak. Een fantastische tweede helft zorgde voor een grote overwinning in Groesbeek.

Het eerste halve uur speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams wisten voor de goal weinig tot niets te creëren. De eerste echte mogelijkheid voor DSZ kwam pas in de 34ste minuut. Uit een corner van Tijn de Bie komt de bal voor de voeten van Marc van Sommeren. Zijn harde schot wordt geblokt. Pas in de slotfase weer een goede kans voor DSZ. Een snelle combinatie tussen Laurens van Dreumel en de sterk spelende Maxim Tromp snijdt door de verdediging van Rood Wit. Via Laurens van Dreumel komt de bal bij Tijn de Bie maar zijn schot op goal is te zacht om de keeper te verassen. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Rood Wit nog dicht bij een treffer. Keeper Terrell van den Heuvel laat een bal los en deze komt precies in de voeten van een Rood Wit speler. Gelukkig voor Terrell wordt de inzet nog voor de lijn weggewerkt.

De tweede helft zal een geheel ander beeld geven. DSZ heeft veel meer balbezit en grossiert in mooie aanvallen en counters. De eerste helft leek de verdediging van Rood Wit een moeilijk te nemen horde met rustige ervaren spelers. De tweede helft liet zien dat daar op snelheid veel te winnen viel. Al viel de eerste goal na een vrije trap. Op rechts brengt Bram van Baren de bal in richting Marc van Sommeren. Zijn mislukte schot komt via via bij Tijn de Bie die koppend hoog boven de keeper uitkomt en binnen knikt. 0-1 Na 55 minuten. Net daarvoor had Marc van Sommeren de paal al geraakt. Twaalf minuten later staat het 0-2. Nu was Marc van Sommeren wel doeltreffend. Hij zet samen met Maxim Tromp een aanval op en rondt deze een op een voor de keeper keurig af. Rood Wit is aanvallend krachteloos. Ze komen regelmatig met een hoge bal voor de goal maar koppend zijn het centrale duo Stijn ’t Jong en Rik van Beuningen niet te kloppen. Ook het derde doelpunt komt voort uit een snelle uitbraak. Een loepzuivere bal in de 78ste van Luuk Derks over 40 mtr wordt door Laurens van Dreumel opgepikt. Hij blijft de verdediging eenvoudig voor en zorgt voor de 0-3.  De 0-4 met een soortgelijke situatie. De verdediging van Rood Wit wederom verrast, nu door een steekbal van Laurens van Dreumel op Bram van Baren. Na een korte sprint komt hij alleen voor de keeper en schiet hard binnen. De net weer volledig herstelde Mike Grisel viel in de tweede helft nog uit met een blessure nadat zijn tegenstander hem vol raakt met gestrekt been. Hopelijk valt de blessure mee. Eindelijk viel het voor DSZ eens goed uit. Goed en aanvallend voetbal werd nu beloond met doelpunten en verdedigend staat het sowieso al prima. Ook Terrell van den Heuvel heeft voor het eerst dit seizoen een clean sheet.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Rik van Beuningen, Stijn ’t Jong, Mike Grisel (54 Han Thijssen)

Midden: Maxim Tromp, Dennis Janssen, Marc van Sommeren (65 Lars Tromp)

Voor: Bram van Baren,  Laurens van Dreumel (a), Tijn de Bie (82 Lars Spanbroek)