Datum

25 september 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd begon voor de oranjemannen zeer slordig. Er werden veel fysieke duels uitgevochten en het kwam amper tot het beoogde combinatievoetbal toe. Voor keeper Hjalmar Peters begon de wedstrijd helemaal ongelukkig. Door een foute inspeelpass kwam de linkerspits al snel 1-op-1 te staan met de doelverdediger. De spits had geen moeite om de lange hoek te vinden en al snel stond er een 1-0 achterstand op het scorebord.

Hjalmar kreeg zelfs niet de kans om zijn fout goed te maken met het sterke spel wat hij normaal laat zien. Na het uitkomen van Hjalmar raakte de spits van Woezik zeer ongelukkig de knie van de keeper. Na een korte behandeling leek de blessure te ernstig en kreeg Bram Beumer de handschoenen om de taak als doelverdediger over te nemen. Omar Toumi kwam in plaats van Bram in het veld als linksback.

Het spel werd langzaamaan een stuk verzorgder, maar kwam tot aan de drinkpauze amper tot echte kansen. In de drinkpauze kwam trainer Marc de Beijer met een aantal tactische instructies om de 4-4-2 formatie uit te schakelen. Thijs van Dreumel zou bij balbezit van Woezik doorschuiven naar het middenveld om de druk te verhogen. Zodoende kwam de bal ook sneller weer in bezit van de heren in het oranje.

Bij balbezit schoof Thijs weer naar achter om de opbouw vanuit achteruit te verzorgen met Jop, Pieter en Omar. Na de tactische omzetting werd er geweldig voetbal op de mat gelegd door de ploeg uit Boven-Leeuwen. De opbouw was zeer goed verzorgd en het stelde Sjors van Ooijen in staat om een vrijere rol te krijgen op het middenveld. Naast zijn harde werk kreeg hij nu ook meer aansluiting met de aanvallers.

Het duurde niet lang voordat het zorgde voor het eerste doelpunt. Sjors zette met een steekpass Lars Spanbroek voor het doel. De linksbuiten bleef rustig en schoot de bal in de lange hoek langs de keeper. Naast een assist zette Sjors zichzelf ook op het scoreformulier. De corner van Bjorn vloog aan bijna de gehele defensie van Woezik voorbij tot de bal op het hoofd van Sjors terecht kwam. Beheerst kopte de centrale middenvelder de bal achter de doelman.

Uit bijna een identieke situatie als het eerste doelpunt kwam het derde doelpunt. Vanaf links kwam ditmaal Bjorn naar binnen geslopen en werd weggestuurd door Sjors. Bjorn had niet lang nodig om de keeper te verschalken. Met een harde geplaatste bal was de keeper kansloos in de linkerhoek. Daarmee stond er een 3-1 ruststand op het scorebord.

De ruststand had ook heel anders kunnen zijn. Net voor het rustsignaal kreeg Thijs van Dreumel het op zijn heupen en bouwde een aanval op. Vanaf het middenveld kwam er weer een dieptebal op Lars Spanbroek. Onzelfzuchtig legde hij de bal weer af aan Thijs, die inmiddels rond de elf meter vrij stond om de bal in te tikken. In plaats van de bal in de hoek te plaatsen koos de verdediger om de bal door het midden te schieten waar de keeper van Woezik stond opgesteld.

Er had overigens ook bijna een extra tegengoal beschreven kunnen worden. Na een snelle counter werd het onrustig voor het doel van Bram Beumer. In de kluts wilde Pieter de Keijzer de bal weg werken, maar verraste daarbij bijna zijn eigen keeper. Bram kon met een geweldige redding de bal nog keren.

Het begin van de tweede helft was slordig. DSZ was wel weer van plan om Woezik af te houden zoals het in de eerste helft deed, maar meerdere spelers wilden maar al te graag de score zo snel mogelijk uitbreiden. Dat kwam niet ten goede van het positiespel, wat in de eerste helft juist zo goed verliep. Een paar keer kwam Woezik eruit via de flanken, maar wist het uiteindelijk door veel correctiewerk van de verdediging niet tot een goed lopende aanval te komen.

Kort na de rust kwamen Kevin, die in de warming up een aantal ballen keurig in de kruising schoot, en Maxime in het veld voor Cas Janssen Steenberg en Ivo Laisina. De laatstgenoemde kwam later in het veld voor Omar Toumi. De moegestreden linksback kampte midweeks met een lichte enkelblessure en kreeg rust van de trainer.

Lars werd na een kwartier in de tweede helft de diepte ingestuurd en de pijlsnelle buitenspeler zorgde voor zijn tweede goal van de middag. Een paar minuten later had het zelfs nog zijn derde doelpunt op de schoen, maar iets te gretig schoot hij de bal huizenhoog over het doel. Lars werd bedankt voor zijn twee doelpunten en zijn harde werken. Hij werd vervangen door Erik de Heuvel en kon zijn welverdiende rust pakken.

Ver in de tweede helft werden er amper nog kansen gecreëerd. Beide teams hadden veel energie in het spel gestoken en de tank was bij de meeste spelers wel leeg. In de allerlaatste minuut kreeg Woezik nog wel een eretreffer. Van links kwam de voorzet en de aanvallende middenvelder die kwam inlopen toucheerde de bal perfect. Onhoudbaar voor de keeper in de kruising. Bram was niks te verwijten. Met het doelpunt van Woezik kwam er een 2-4 eindstand op het scorebord.

Het team mag trots zijn op het geboekte resultaat. In de eerste twintig minuten was het zoeken naar de juiste speelwijze. Toen die eenmaal gevonden was, was het een groot deel van de wedstrijd een genot om naar te kijken en deed het zeker de naam ‘DSZ’ eer aan. Naderhand werd de overwinning in Horssen door een aantal spelers nog gevierd met een pilsje, maar het vizier gaat daarna snel naar volgend weekend waar de meeste spelers weer naar uitkijken. Dan komen de Trekvogels op bezoek in Boven-Leeuwen.