Scheidsrechter

Buurman, J.J.T.

Accommodatie

Onbekend

Zondag 23 september ’12. De streekderby DSZ – Aquila staat op het programma. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. De thuisploeg heeft 1 punt uit twee wedstrijden en de geheel in het zwart gestoken bezoekers uit Dreumel hebben hun eerste twee wedstrijden verloren.

DSZ, dat vorige week zeer matig presteerde in Mook tegen Eendracht begon zeer fanatiek en met veel energie aan de wedstrijd. Aquila werd vanaf de aftrap onder druk gezet. De Dreumelnaren hadden vooral verdedigend moeite om de DSZ-aanvallers tegen te houden. In de 12-de minuut moest de Dreumelse verdediging aan de noodrem trekken om te voorkomen dat aanvaller Roy Peters zou scoren. De terecht toegekende penalty werd door Wesley Heyes onberispelijk in de touwen geschoten.

In het volgende kwartier waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, al moet gezegd worden dat DSZ de ploeg was die de meesten kansen wist te creëren. Roy Peters, die vorige week in de rust nog werd gewisseld, liet deze dag bij vlagen fantastisch voetbal zien. In de 20ste minuut leek hij te gaan scoren, echter de Dreumelse doelman wist met een prachtige redding de bal uit de korte hoek te boksen. In de volgende minuut leek DSZ opnieuw te gaan scoren. Een voorzet werd door een Aquila-verdediger bijna in eigen doel gekopt. Gelukkig, voor de Dreumelse aanhang, viel de bal niet in maar op het net.

In de laatste minuten van de eerste helft konden er diverse kansen voor de thuisclub worden genoteerd. Nadat in de 40ste minuut een ingekopte bal van de lijn werd gehaald, wist Roy Peters nog geen minuut later, na een prachtige aanvalsopbouw, voor de 2-0 te zorgen. Een minuut later had DSZ opnieuw kunnen scoren. Een snoeihard schot van Boy van Gessel spatte op de paal uit elkaar. Het leek er op dat de thuisploeg vlak voor rust nog een keer zou gaan scoren. Er werd wel gescoord echter in het DSZ-doel. Doelman Edwin Heyes werd, bij een poging om een hoge bal te onderscheppen, redelijk gehinderd. In het gedrang liet hij de bal vallen, waarna de bal door een aanvaller van de bezoekers in het net werd getikt. Een ongelukkig en onnodig tegendoelpunt voor DSZ mocht genoteerd worden. Ruststand 2-1.

Bij aanvang van de tweede helft bleek DSZ-aanvaller Jeroen Geurts te zijn vervangen door Tom Sengers. Vanaf de aftrap wist DSZ te scoren. Binnen de minuut lag de bal in het net achter de verbouwereerde Aquila-doelman. Doelpuntenmaker was rechtermiddenvelder Nick Peters. Het definitieve eindvonnis werd in principe in de 20ste minuut getekend toen de Dreumelse nummer 11 terecht van het veld werd gestuurd wegens natrappen. Vanaf dat moment speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd. De thuisploeg kon naar hartenlust combineren en de bezoekers lieten meer en meer na om tegengas te geven.

In de 27ste minuut zorgde Tom Sengers met een van zijn befaamde afstandschoten voor 4-1. Nog geen drie minuten later mocht Luuk Lukkezen juichen als doelpuntenmaker van de 5-1. De klok had nog geen 180 seconden getikt toen een schot van Boy van Gessel ook weer in het Dreumelse doel terecht kwam. DSZ was heer en meester en de bezoekers, waar enkele spelers de moed helemaal hadden opgeven, werden van het kastje naar de muur gestuurd. Met Robin van Versendaal als invaller in de gelederen werd de score van DSZ nog verder uitgebreid. Nick Peters en Yorick Diebels zorgden voor het slotaccoord door de 7-1 en 8-1 op het scorebord te zetten.

Langs het veld stond een glimlachende balsponsor van de dag Edwin Peters. Maar liefst 8 x keer verdween de bal in het doel van de tegenstanders. Je kunt met recht zeggen dat hij ‘gouden ballen’ heeft………………geleverd.