Scheidsrechter

Beumer, R.

Accommodatie

Onbekend

DSZ kwam verrassend uit de startblokken in Mook. In de 1ste minuut kopte Mark van Swam rakelings naast en nog geen minuut later had Nick Peters een uitgelezen kans om de score te openen. Hij wist de Eendracht-doelman te passeren echter zag zijn schot geblokt op de doellijn. Hiermee hebben we ook meteen de beste momenten van DSZ in de wedstrijd vernoemd. Eendracht werd pas voor het eerst gevaarlijk in de 20ste minuut. De thuisploeg liet wel meteen direct zien hoe het is om effectief met een gekregen kans om te gaan. Uit een vrije trap werd de bal voor het doel gebracht en daarna verdween de bal in de korte hoek, 1-0.

In de volgende minuten was DSZ de kluts helemaal kwijt. De ploeg bleef minutenlang met kunst- en vliegwerk overeind maar moest uiteindelijk toch een tweede treffer toestaan. Een hevig betwiste vrije trap werd door de Mookse nummer 10 op fantastische wijze in de linkerhoek gekruld. In het restant van de eerste helft had de thuisploeg duidelijk het beste van het spel. DSZ leed veel balverlies en speelde zeer onrustig. De ploeg liep bij vlagen achter de feiten aan en mocht van geluk spreken dat de thuisploeg niet vaker wist te scoren.

De tweede helft was het aanzien niet waard. Wat het meest opviel is dat de thuisploeg zeer verbaal aanwezig was. Aangevoerd door de altijd roepende en op alle situaties reagerende trainer bleef men commentaar geven, zowel in als naast het veld. DSZ ging mee in dit verbale geweld en vergat om te voetballen. Teveel oranje-witten waren alleen bezig met de beslissingen van de scheidsrechter en de vlagprestaties van de scheidsrechter van de thuisploeg. Voor beide ploegen was dit opvallend te noemen. De thuisploeg liet in de eerste helft zien dat men een prima voetballende ploeg heeft en DSZ heeft vorig seizoen laten zien dat men het van het voetbal moet hebben en niet van de randverschijnselen.

Voor de neutrale toeschouwer was er weinig te genieten in de tweede helft. Geen acties voor de doelen, veel geroep in en naast het veld en een wedstrijd die om de haverklap stil kwam te liggen wegens (weer) een blessure voor een speler van de thuisploeg. In de 70ste minuut besluit DSZ achter 1-op-1 te gaan spelen in de hoop meer druk te leggen op de verdediging van de thuisploeg. Het gehoopte offensief bleef echter uit. Het negatieve geroep langs de kant nam ondertussen meer en meer toe, waarbij het opvallend was hoe vaak om een kaart of een vrije trap werd gevraagd. Het jennende publiek kreeg in de laatste minuut zelfs nog een bonus. De scheidsrechter besloot vlak voor het eindsignaal om voor een ongelukkige overtreding een strafschop toe te kennen. Het cadeau werd met verve uitgepakt. Eindstand derhalve 3-0.

De wedstrijd werd meer dan terecht gewonnen door de thuisploeg. We vragen is echter af op het hele theater in en op het speelveld niet vervangen kan worden door het voetbal dat de ploeg in de eerste helft speelde. Als de Mookenaren dit voor elkaar krijgen zijn zij een kandidaat voor de bovenste posities op de ranglijst. En DSZ ??...........De ploeg moet uithuilen en opnieuw beginnen. Belangrijk is om de rijen te sluiten en samen voor één doel te gaan. Er moeten elf spelers op het veld staan die er voor 100 % van overtuigd zijn dat men samen moeten strijden om een overwinning binnen te halen.