Accommodatie

Onbekend

Het is zondag 15 december. De toeschouwers, met daarbij een grote groep Boven-Leeuwense supporters, gaan dicht bij elkaar staan. De gure wind jakkert dwars over het veld en nodigt niet uit om ergens alleen langs het veld te gaan staan.

Eerste helft

De aanwezigen zien hoe beide teams in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd zijn. UHC heeft enigszins de overhand en speelt vaak op de speelhelft van de bezoekers, zonder echter gevaarlijk te worden. De thuisploeg wordt in de 12de minuut minuut verrast door een snelle counter. Op links stoomt Jesper van Cleef naar voren. Diens strakke voorzet wordt door Neill Schiks op waarde geschat en over de UHC-doelman gekopt: 0-1.

Tien minuten later weet de thuisploeg de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Een prima uitgespeelde aanval over een viertal schijven levert een fraai doelpunt op. Lang kunnen de geel- blauwen niet genieten van deze stand. Nog in dezelfde minuut scoort DSZ. Gelegenheidspits Wesley Heyes is alert bij een van links voorgegeven bal. De doelman van de thuisploeg zit ernstig mis en slaat naast de bal. Heyes, die binnenkort naar Boven-Leeuwen verhuist, schat de situatie beter in en kopt de bal via de onderkant van de lat in het lege doel: 1-2.

Het spel golft in de volgende minuten op en neer. Niet alert uitverdedigen leidt in de 30ste minuut tot een hernieuwde gelijkmaker. Men krijgt de bal op een presenteerblaadje aangeboden. Dit doelpunt had niet hoeven te vallen. UHC profiteert maximaal van een gebrek aan scherpte bij de Boven-Leeuwenaren. Ook nu slaat DSZ gelijk terug. Nog geen twee minuten later ligt de bal alweer aan de overkant van het veld in het net. Neill Schiks, die deze dag ontelbare kilometers heeft gemaakt, ziet een afstandschot, wellicht enigszins tot zijn eigen verbazing, over de doelman heen vliegen en in de lange hoek landen: 2-3.

Tweede helft

DSZ, vandaag geleid door 2e elftal-trainer Gerold van Gessel, is in de tweede helft de bovenliggende partij. Vooral in de eerste 20 minuten speelt de ploeg fris combinatievoetbal. In deze fase heeft de ploeg de mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Wesley Heyes heeft o.a. een prachtige kans om nogmaals te scoren. Zijn boogbal eindigt echter net naast de rechterpaal.

De DSZ verdediging, onder leiding van de sterk keepende Willem v.d. Akker, laat geen tegendoelpunten meer toe. De vier verdedigers, samen nog geen 20 jaar oud (Jesper van Cleef, Bram Beumer, Glenn Smeets en Thijs den Biesen) hebben jarenlang in de jeugd samengespeeld. Vandaag werken deze mannen weer fantastisch samen. Het middenveld, met de ervaren rotten Sander de Haas en Willem Hommersom en de fantastisch spelende jonkies Neill Schiks en Pim van Wolferen, koppelt inzet, ervaring en veel loopvermogen aan jeugdig enthousiasme.

Het sterke collectief ziet in de 28ste minuut de 2-4 op het scorebord verschijnen. Nick Peters, die naast Wesley Heyes in de spits staat, bekroont een lange rush met een prachtig doelpunt. Nadat hij eerst drie spelers uitspeelt, weet hij ook de doelman met een prachtige schuiver te passeren. Enkele minuten later komt A-junior Stijn de Keijzer in het veld voor de moegestreden Heyes. Met enkele verrassende acties laat deze speler zien dat DSZ nog meer talent voor de toekomst achter de hand heeft.

Het feest voor de bezoekers is compleet als Willem v.d. Akker in de 94ste minuut een penalty weet te stoppen. De spelers juichen alsof de wereldtitel is binnen gehaald. Ondertussen begint het danig te schemeren. De 2-4, die in prachtige rode neon letters op het scorebord oplichten, zorgen voor de bezoekers voor een prachtig beeld. Deze dag stond er collectief in het veld dat gezamenlijk wilde werken en “knokken” om de zo lang gehoopte overwinning binnen te halen.