Nipt verlies voor DSZ uit bij Quick 1888. - DSZ

Nipt verlies voor DSZ uit bij Quick 1888.

Nipt verlies voor DSZ uit bij Quick 1888.

12 maart 2023 19:30


DSZ heeft in de uitwedstrijd tegen de nummer drie een nipt verlies geleden. Eindstand werd 2-1. Quick was de beter voetballende ploeg maar verzuimde de score aan het eind te vergroten waardoor DSZ uitzicht hield op een gelijk spel. Door de aanvalsdrang in de slotfase van de thuisploeg kreeg DSZ nog mooie kansen met enkele counters. Dit omdat de verdediging van Quick 1888 regelmatig met een man minder kwam te staan.

Nijmegen 12 maart:  Al direct in de eerste helft komt DSZ op voorsprong. Een inworp van Luuk Derks van ongeveer de middenlijn komt bij Tijn de Bie. Zijn breedte pass komt bij Bram van Baren die de bal nog even goed legt en met een laag schot de score opent. Daarna krijgt Quick 1888 de overhand maar komt niet tot echt grote kansen. De defensie wordt regelmatig bestookt maar de verdediging heeft de zaakjes goed op orde. Vooral Stijn t Jong en Luuk Derks lieten met gedurfde slidings zien het verdedigen aardig onder controle te hebben. Ook koppend was het centrum niet te verslaan. Bij een aanval van DSZ geeft linker aanvaller Tijn de Bie een scherpe voorzet op de inlopende Laurens en Jasper van Dreumel. Beide gaan net onder de bal door. Even later zal Tijn de Bie uitvallen met een hamstring blessure. In de laatste minuten krijgen beide teams nog een mooie kans. De eerste voor DSZ waarbij Laurens van Dreumel in vrije doortocht wordt neergetrokken z’n 30 mtr van de goal. Helaas wordt de vrije trap in de handen van de keeper gekopt. In de slotminuut redt keeper Terrell van den Heuvel op miraculeuze wijze door een schot van 3 meter afstand met een reflex te keren.

 

In de tweede helft krijgt DSZ het zwaar. Ze komen niet meer tot combinaties en er wordt veel de lange bal gehanteerd die vaak door de verdediging van Quick 1888 wordt opgevangen. Een gelijkmaker kan niet uitblijven. En in de 56ste minuut valt deze dan ook. Uit een voorzet kan eenvoudig worden gescoord. Niet veel later komt Quick 1888 zelfs op voorsprong. Een onnodige verdedigingsfout levert Quick 1888 balbezit op waardoor hun rechtsvoor met een schot in de korte hoek kan scoren. Sporadisch komt DSZ nog aan aanvallende impulsen toe. Enkele mooie vrije trappen zorgen voor gevaar in de zestien meter van de thuisploeg. Bij een ervan kopt Lars Tromp naast. De grootste kans op de gelijkmaker komt van Rik van Beuningen. 10 minuten voor tijd veroverd hij de bal zelf ongeveer bij de middenlijn en stoomt door tot binnen het strafschopgebied van Quick 1888. Zijn schot wordt ternauwernood door de keeper gepareerd. Even later is aan de andere kant Dennis Jansen diegene die DSZ nog in de race houdt. Met een mooi blok houdt hij de aanvaller van scoren af. Ondanks de toenemende druk van Quick 1888 blijft de stand ongewijzigd en blaast de scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd af.

 

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Han Thijssen (60 Lars Spanbroek)

Midden: Rik van Beuningen, Bram van Baren, Dennis Jansen

Voor: Tijn de Bie (35 Maxim Tromp), Laurens van Dreumel (a), Jasper van Dreumel (60 Lars Tromp)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!