DSZ 1 zet goede reeks voort met overwinning op HAVO 1

5 februari 2023 18:45

Boven-Leeuwen 05-02-2023. Moeizaam kwam de 2-0 overwinning tot stand. Na een zeer matige eerste helft had DSZ het in de tweede helft eenvoudig kunnen afmaken. Na een snelle treffer na rust bleef het vervolg lang uit.

De eerste helft was weinig spectaculair. DSZ had wat kleine mogelijkheden en er werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. HAVO stelde daar niet veel meer tegenover. Zij werden alleen gevaarlijk met schoten van grote afstand. Keeper Terrell van den Heuvel had daar geen enkele moeite mee. Pas in de 34ste minuut kreeg HAVO een serieuze kans maar een samenwerking tussen Stijn ’t Jong en zeer sterk spelende Luuk Derks voorkomt erger. De laatste minuten zet DSZ wel meer druk maar ook de keeper van HAVO hoefde niet in te grijpen.

Direct in de tweede helft komt DSZ op voorsprong. Bram van Baren haalt op rechts de achterlijn en zijn teruggelegde bal kan Mike Grisel lekker binnenschieten. 1-0 In de 47ste minuut. Direct daarna had Laurens van Dreumel de stand moeten verdubbelen maar zijn inzet is net te zacht en de laatste man kan redding brengen. Even wordt HAVO gevaarlijk en heeft DSZ geluk dat de paal redding brengt. In de 65ste minuut krijgt een speler van HAVO zijn tweede gele kaart en dus rood. Twee maal heeft hij het met een gevaarlijke actie voorzien op de benen van Mike Grisel. Direct voert DSZ de druk op en de ene na de andere aanval volgt. Maar zelfs 2 x een 1 tegen 1 situaties levert geen doelpunt op en dat houdt HAVO in de wedstrijd. Ze hebben ook een opgelegde kans op de gelijkmaker maar de bal gaat voor HAVO aan de verkeerde kant van de paal langs. Het is de 90ste minuut wanneer keeper Terrell van den Heuvel met een lange bal spits Laurens van Dreumel bereikt. Hij weet zijn tegenstander voor te blijven en scoort beheerst langs de inkomende keeper. Ver in blessuretijd had Roy Peters nog iets leuks in gedachte maar zijn schot van 45mtr gaat over de keeper maar ook langs de goal.

Doel:  Terrel van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Rik van Beuningen, Stijn ’t Jong, Han Thijssen

Midden: Mike Grisel, Dennis Jansen, Marc van Sommeren (60 Roy Peters)

Voor: Lars Spanbroek (90 Serdar Can), Laurens van Dreumel (a), Bram van Baren