Ons Aller Twidde wint weer, na twee verliespartijen

11 april 2022 21:30

Het receptuur voor een prachtige zondagmiddag lijkt ogenschijnlijk eenvoudig, maar het vergt het nodige bloed, zweet, pijntjes en bier achteraf om tot een succes te komen. De ingrediënten zijn simpel. Laten we beginnen met 9 op tijd komende fanatiekelingen, vijf instuivers en twee laatkomers. Zet daartegenover een voetbalteam uit de vijfde klasse (bij voorkeur gestoken in het blauw en geel). Voeg daar een ietwat hobbelig voetbalveld en een goed fluitende scheidsrechter aan toe en de ingrediënten zijn compleet. Laat de twee teams 90 minuten vechten voor de overwinning en aan het einde van de wedstrijd staat er een mooie 3-1 overwinning op het wedstrijdformulier.

Na twee verliespartijen tegen Waalstad en AAC/Olympia stond DSZ 2 een wedstrijd tegen UHC 3 te wachten. Hoewel de Bergharen-Hernen Combinatie de rode lantaarn van de competitie draagt, zou het op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd worden. Eén week geleden wist UHC 3 namelijk koploper Avios/DBV 2 van drie punten te beroven. Er was dus nog wel werk aan de winkel voor de ploeg uit Boven-Leeuwen. De strategie van vandaag voor Ons Aller Twidde was voornamelijk om de ruimtes tussen verdediging en aanval zo klein mogelijk te maken, zodat het opbouwen van een aanval moeizamer zou verlopen voor UHC 3 en zodoende DSZ 2 effectief kon counteren.

Ons Aller Twidde begon met Terrell op doel. Net voor de keeper speelde Mark, Thijs, Jop en Sjors van Wolferen van rechts naar links. Op het middenveld vervulde Jesper zijn rol als centrale middenvelder met verdedigende taken en werd op links en rechts geholpen door Marvin en Pim. Voorin was er plek ingeruimd voor Lars Spanbroek, Yorick en Silvester.

De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. DSZ 2 zocht voorzichtig de aanval en door middel van lange ballen wist UHC 3 daar voorzichtig ook wat tegenover te stellen, maar verder dan een schot/halve volley uit tweede lijn kwamen ze ook niet. Na vijftien minuten was het toch Yorick Diebels die het net van de tegenstander wist te vinden. De spits, die in oktober 2021 zijn laatste wedstrijd speelde, kreeg de bal van ongeveer 25 meter van het doel in zijn voeten gespeeld. Een simpele aanname, draai met zijn lichaam en droge knal was voldoende om het doel onder vuur te nemen. Hoewel de bal houdbaar leek, kreeg de keeper van dienst geen grip op de bal en liet de bal in het doel rollen. Daarmee stond de 1-0 op het scorebord.

Na het doelpunt kwam UHC steeds beter in de wedstrijd. De centrale verdediger wist telkens kunstig het middenveld in te dribbelen waardoor UHC elke keer een man meer had in de aanval. Daarnaast zocht de linksback meer dan eens de positie als linksbuiten, waardoor Silvester, met verve, ook veel verdedigende taken verrichten. De opkomende verdedigers zorgde voor wat druk op onze verdediging, maar tot grote kansen kwam het niet. Aan de andere kant kreeg Lars Spanbroek wel een enorme kans. Via de linkerkant werd Lars vrijgespeeld voor de keeper. Hij had de hoeken voor het uitkiezen, maar zijn schot was te scherp aangesneden en belandde op de buitenkant van de paal.
Met een 1-0 voorsprong ging DSZ 2 de rust in. Met een volle bank werd er ook rustig op los gewisseld in de rust. Mark, Jop, Yorick, Silvester en Pim verlieten het veld. Voor hen kwamen Glenn, Rick, Nick, Rafat en Roy in het veld.

In de tweede helft kon DSZ niet heel lang meer genieten van de voorsprong. Een scherpe counter van UHC bezorgde de bal bij de rechtsbuiten. Met een scherpe crossbal bracht hij zijn mede-aanvaller in stelling om af te werken. De verdedigers van DSZ 2 werden op snelheid geklopt en konden geen redding bieden. Een schot in de lange hoek liet uiteindelijk ook Terrell kansloos en stond de 1-1 op het wedstrijdformulier. Glenn probeerde met alle macht zichzelf nog voor het schot te gooien, maar in de sprint richting de aanvaller schoot het in zijn bovenbeen. Voor hem was het na twee minuten in de tweede helft al einde wedstrijd en werd vervangen door Mark.

In voorgaande twee wedstrijden had DSZ 2 het vooral moeilijk in de tweede helft en vergooide daar meestal de kansen op een goed resultaat. Dat wetende gaf dat niet veel goede hoop voor het restant van de wedstrijd. Toch liet Ons Aller Twidde zich van zijn beste kant zien de tweede helft. Iedereen bleef positief en hard werken, op zoek naar wederom een voorsprong in de wedstrijd.

Rond de 60e minuut werd Lars perfect in stelling gebracht door Rick van Dijk. De rechtsback kent bij vlagen een perfecte traptechniek en wist dit ook vanmiddag tentoon te stellen aan het Boven-Leeuwense publiek. Een strakke bal over bijna 40/50 meter belandde perfecte in de diepte voor Lars. Voor de spits was het aannemen, goed leggen en hard richting doel schieten. De snelheid van het schot verraste de keeper in de korte bovenhoek en wist geen redding te brengen. Zodoende maakte Lars zijn gemiste kans van de eerste helft meer dan goed.

Nog geen vijf minuten later was het wederom raak voor DSZ 2. Ditmaal verdiende het tweede elftal van DSZ een corner vanaf de rechterkant. Perfect voor een linkspoot en Lars vond dat wel een prooi voor zichzelf. Met een wat vreemde carambool draaide Lars de bal scherp voor het goal. Zo scherp dat de bal zowel DSZ als UHC verraste en in één keer in het doel van UHC belandde. Een waardig kunststukje om zodoende de eindstand op het scorebord te plaatsen.Verschillende spelers zoals Rafat, Roy en Nick zorgde nog voor dreiging richting het doel van UHC, maar DSZ wist uiteindelijk de score niet meer uit te breiden Na het doelpunt van Lars wisselde de trainer van DSZ 2 nog een aantal spelers zodat iedereen die de tweede helft op de bank zat ook nog wat speelminuten kregen.

DSZ 2 ontvangt een groot compliment voor hoe ze deze wedstrijd hebben aangepakt. Niet alleen in de eerste helft werd er goed en geconcentreerd gespeeld (met hier en daar wat kleine paniekmomenten), maar vooral in de tweede helft speelde Ons Aller Twidde een hele volwassen wedstrijd waarbij er geduldig op zoek werd gegaan naar een goed verzorgde aanval. Mocht de immer kritische Franse krant L'Equipe aanwezig zijn bij deze wedstrijd om traditiegetrouw cijfers te geven aan alle spelers, dan zou niemand het veld met verlaten met onvoldoende. Zoals vooraf beschreven, deze wedstrijd was het recept voor een prachtige zondagmiddag!

Aankomend weekend is het Pasen waardoor er niet op zondag, maar op maandag. Dan speelt DSZ 2 wederom een wedstrijd tegen AAC/Olympia. Om geheel in de paassferen te blijven, is het de taak voor de spelers om de wederopstanding van DSZ 2 in de top van de competitie aan te sterken met een overwinning.