Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Goede overwinning in Ewijk voor DSZ 2

22 november 2021 19:45

"Zaterdag is de mooiste van de dag van week." Tenminste, dat zingen Acda en de Munnik in de soundtrack van het alom bekende voetbalserie All Stars. Dat zij zich dan vergissen door 'zaterdag' te zingen in plaats van 'zondag' laten we even achterwegen. Maar na twee weekenden zonder een voetbalwedstrijd was deze zondag gelukkig weer de mooiste dag van de week. Want dit keer mocht Ons Aller Twidde aantreden in en tegen Ewijk 3.

Met de nodige blessuregevallen en afmeldingen ging DSZ 2 met dertien man uit eigen selectie op pad. Gelukkig sloot de jarige Lars Spanbroek vanuit het eerste elftal aan bij het tweede elftal en hij zou een belangrijke rol vervullen deze middag. DSZ 2 begon met Terrell op doel en daarvoor Rick, Glenn, Jop en Jesper als verdedigend kwarter. Op het middenveld werd Marvin vergezeld door beide Neillen/Neills/Nelissen (gerne zelf doorhalen wat grammaticaal incorrect is). De voorhoede bestond verder uit Lars, Nick en Roy om het elftal compleet te maken.

Een van de taken voor de spelers van DSZ was om druk te zetten op de backs wanneer Ewijk de opbouw van achteruit verzorgde. En al vroeg in de wedstrijd wist DSZ daar dan ook van te profiteren. Onder luide aanmoediging van Thijs van Dreumel aan de zijlijn wist onze voorhoede Ewijk vast te zetten en tot overmaat van ramp voor de Ewijkse achterhoede wist Lars Spanbroek de bal te ontfutselen en bij zijn eerste kans al meteen raak te schieten.

Het leek een voorbode voor een doelpuntrijke middag. De eerste 20 minuten werd er dan ook goed gevoetbald, maar het creëren van goed uitgespeelde kansen bleek lastig. Het resulteerde vooral in schoten vanuit de tweede lijn, die nog wel op doel waren, maar niet echt voor groot gevaar zorgde.

In het restant van de eerste helft hield Ons Aller Twidde controle over de wedstrijd, maar leek de concentratie langzaam weg te vloeien en werd het spel iets slordiger. Daarbij brachten ze Ewijk 3 in de gelegenheid om ook een aantal keren de weg naar Terrell te bewandelen.

Het grootste gevaar kwam na een lange bal vanuit achter die door onze verdediging verkeerd werd ingeschat en zorgde dat de aanvaller van Ewijk alleen op onze doelman af kon gaan. Tenminste, dat dacht de spits van Ewijk, want Terrell had blijkbaar een wedstrijd gekeken van Manuel Neuer. De sluitpost was erg ver uit zijn doel gekomen en wist met kunst en vliegwerk de bal te onderscheppen en de aanvaller het zodanig lastig te maken dat hij ook in tweede poging de bal niet op doel kreeg.

In de rust werd kort de verbeterpunten van de tweede helft besproken, waarbij vooral de focus lag op de zwakte bij de linksback van Ewijk en het gebruik van de opkomende middenvelders aan onze zijde. Voor Jesper zat de wedstrijd er helaas op, hij mocht na deze wedstrijd naar zijn werk. Hij werd gewisseld voor Rens, die rechtsback kwam te spelen. Daardoor schoof Rick van Dijk door naar de linksbackpositie. Jop en Nick mochten plaatsnemen op de bank. Zij werden vervangen door Mark en Rafat. Later zouden Jop en Nick beiden nog in het veld komen.

De tweede helft begon net zo goed als de eerste helft. Na 3 minuten in de tweede helft werd de score verdubbeld. Neill Roelofs speelde de bal de diepte in en werd opgepakt door Lars. Aan de rechterkant van het penaltygebied kon hij niets anders dan de bal voorzetten. Op een subtiele manier, zeker niet het handelsmerk van Lars, legde hij de bal precies op maat voor de inlopende Neill Schiks. Met een knappe kopbal wist hij de 0-2 op het scorebord te zetten.

Het duurde niet lang voordat Ewijk ook een bijdrage leverde op het scorebord. Een moment van onachtzaamheid zorgde ervoor dat de rechtsbuiten eindelijk een keer verlost was van de mandekking. Ook hij wist met een subtiele voorzet de spits van Ewijk alleen voor het doel te zetten. Bij de verdediging van DSZ werd er gedacht aan buitenspel en stonden met de handen in de lucht. De scheidsrechter en grensrechter Jop wilde daar niet aan toegeven, waardoor de spits de bal eenvoudig achter Terrell kon werken.

Even leek het erop dat Ewijk kans rook om ook de tweede aansluitingstreffer te maken, maar complimenten voor het spel van DSZ. De spelers wisten de rust te bewaren en ruimte te vinden om onder de kortstondige druk uit te voetballen. Waar een paar minuten geleden Neill Schiks nog bediend werd door Lars, was het een paar minuten later andersom. Op het moment dat de trainer heel even omkeek, gaf Neill Schiks de bal perfect op maat voor de dieplopende spits (excuses Neill, ik heb het dus alleen van horen zeggen). Lars bleef onwijs koeltjes aan de bal en maakte daarbij zijn tweede van de middag om de score op 1-3 te zetten.

Voor de jarige job werd de middag nog prettig. Hij trakteerde zichzelf en het elftal op een hattrick. Ditmaal op goed aangeven van Marvin Derks. De middenvelder die een uitstekende wedstrijd speelde als centrale middenvelder stoomde in de tweede helft al vaker mee naar voren en wist nu de spits te bereiken. Lars liet wederom de keeper van Ewijk kansloos en zette zo de eindstand op 1-4.

In het vervolg van de wedstrijd was het spelvreugde van DSZ duidelijk te merken. Er werd goed gevoetbald en er kwam nog een aantal mooie kansen voor Neill Roelofs en Marvin. Zelfs Rick, de linksback in de tweede helft, kreeg voor kort even vleugels. Als volleerd straatvoetballer kapte hij meermaals zijn directe tegenstanders uit en dribbelde hij in de laatste minuten nog een stuk of vijf mensen voorbij.

Ewijk liet zich in de laatste minuten ook nog even zien. Tot tweemaal toe kwam de bal voor het doel van Terrell, maar door twee magistrale reddingen van de jonge doelman bleef de teller van Ewijk op slechts één doelpunt staan. De afgelopen jaren heeft Terrell een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt en die kunsten liet hij nu ook weer zien. Ons Aller Twidde kan zich alleen maar gelukkig prijzen met zo'n goede keeper.

Gezien het feit dat DSZ 2 de afgelopen weekenden geen wedstrijd heeft gespeeld en te maken heeft gehad met beperkte trainingsopkomst, kan de trainer alleen maar blij en trots zijn met het spelwijze en overwinning op deze frisse zondagmiddag. DSZ 2 heeft in 2021 nog drie wedstrijden te gaan, beginnend met een thuiswedstrijd tegen SV Waalstad 2.